ASK anlatilmaz yasanir Aski tarif etmek imkansiz Cunku ask, özünde insan olmaktir Ask kimliktir, bir varolus gercekligidir Yunanli ozanin dedigi gibi; „Aska sakin burun kivirma, ask nedir? Ask cöl ortasinda yemyesil bir bahcedir. Onu hak edecek bir bahcivan olmak icin, her bitkinin bakima, destege,yardima, sevgiye muhtac oldugunu unutma“ Aski belirleyen kisinin bilinc duzeyidir Yani aska verdigi anlamdir, asktan ne anlamali. Ask sadece bir duygu degil, cok yönlü olmaktir. Anne aski gibi Ülke gibi Özgürlük gibi Aşkın tarifini yapmak değil benim amacım burada. Yüzyıllardır tarifi yapılan ama bir türlü tanımlanamayan tek duygu Aşk. Ve sanırım bir kalıba sokmanın en zor olduğu sözcük. Yazılan onca şiir, kitap, şarkı; çekilen onca film; oynanan onca oyun. Hepsinde yer bulan tek duygu aşk. Bu kadar derinlemesine irdelendiğine göre belkide fizikten, matematikten ya da biyolojiden daha fazla meşgul etmiş olacak insanın kafasını. Mesela Newton sizce "Yer Çekimi Kanunu`nu" bulmak yerine neden "Aşkın Kanunu`nu" bulmakla uğraşmamış. Sanırım ben nedenini biliyorum. Çünkü diğerini bulmak onun için daha kolay olmuştur. Siz nedersiniz? Diğer bilim adamlarına bakarsanız hepside dünya için faydalı bir sürü keşif ve icat gerçekleştirmiş. Ama hiç biri aşkın bilimine bulaşmamış. Hani deniyor ya şimdilerde bolca "Aşkın Kimyası" yok efendim "Aşkın Biyolojisi". Bence bunların hepsi palavra. Eğer aşkın gerçekten fiziksel yada kimyasal bir yanı olsaydı o zaman Arşimet suyun kaldırma kuveti yerine, aşkın kaldırma kuvvetini bulamazmıydı. Bal gibide bulurdu. Demek ki birbirimize o hep dediğimiz "Frekanslarımız uydu yada uymadı" gibi cümleler bir aşkı anlatmak için son derece yersiz. Ne bu canım aşk mı FM radyo alıcısı mı?