ben 1996 yılında bir arsa satın aldım bu arsanın ortasında tek katlı bir ev bulunmaktadır. benim lise yıllarımda bu arsanın eski sahibiyle sınır komşusu mahkemelik olmuş ve arsaya girilmiş olan yapı yıkılmıştı. geçtiğimiz günlerde arsamın sınır komşusu arsasını satmış ve yeni alan kişiler inşaata başlamıştır lakin bu inşaat çalışması benim arsamın yarısına kadar gelmektedir hatta bu konuyla ilgili tapu kadastrodan görevliler getirdiğimde yapılan inşaatın benim arsama tecavüzü olmadığını söylemişlerdir ve ilginçtir ki inşaat yapılan yerin değilde diğer sınır komşumun benim arsayı ihlal ettiğini söylemişlerdir. kaldıki diğer bina yapılırken kendi sınırının dışına çıkmamış ve ruhsata uygun olarak yapılmıştır. ayrıca yapımına halen devam edilen inşaat(belediyeye bu konuda defalarca başvurmama rahmen) harfiyat çalışması sırasında arsamda ki evin giriş bölümüne kadar çökme olmuş ve eve giriş tamamen kapanmıştır ayrıca bu toprak çökmesinden dolayı yan binanın temeli açığa çıkmış ve hatta binada yer yer çatlaklar oluşmuştur. Benim sizlerden öğrenmek istediğim daha doğrusu yardımınızı istediğim konu ise benim tapulu arsamın alt taraftan tecavüze uğruyor olmasına karşı tapukadastroda yapılan(isteyerek yada istemeyerek) bir hatadan dolayı göz göregöre gasp edilmesi olayından dolayı nasıl birşeyler yapmam gerektiğidir ayrıca arsamda ki evin girişinin kapanması ve yan binada oluşan çökme tehlikesinden dolayı ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz mennun olurum. konunun aciliyetinden dolayı cevabınızı bekliyorum... teşekkürler...