Merhabalar, foruma yeni üye oldum.Hukukçu değilim, üniversite öğrencisiyim ama hukukla ilgileniyorum.Site muhteşem, çok faydalı. Benim kafama takılan 2 soru var, bir tanesi mirasla ilgili olduğu için buraya yazıyorum.

Miras davalarında bildiğim kadarıyla zaman aşımı yok. Bu yüzden bazı davalar çok uzun sürebiliyor. Sorum şu ki eğer devlet mirası vermek istemezse, yapılabilecek herhangi birşey var mı?

Antalyada 50 yıldan fazla süren "TosunPaşa" davasını hepiniz biliyorsunuzdur herhalde. Ben mirasçı değilim, ama mirasçı olan bir kişiyi tanıyorum. Dava hala devam ediyor ve avukat (bu kişi 1100 kişinin avukatı) sürekli olarak "bütün işlemler bitti" demesine rağmen her davada "şansa (!) sokaktaki bir adam gelip pürüz çıkartıyor ve dava 1 ay erteleniyor".

Nasıl mı oluyor? Bütün mirasçılar belli, ama rutin olarak her davada adamın veya kadının biri çıkıp "ben de mirasçıyım" diyor, ispatlayamıyor, dava uzuyor, bir dahaki davada başka biri yine aynı şeyi yapıyor. Normalde ispatlayamadığı için mahkemeyi gereksiz yere uzatan kişiler hakkında dava açılması ve ceza
uygulanması gerekir diyebilirsiniz ama o davalar da düşüyor..

Avukata sorarsanız verdiği cevap "Belediye adam tutup mahkemeyi uzatıyor, mahkeme de olaydan haberdar, o adama ceza uygulamıyor..."

Sebep ne diye sorarsanız cevabı basit , miras birkaç kattrilyonluk ve devlet bunu vermek istemiyor, dolayısıyla filmlere konu olan "Tosunpaşa" davasını 50 senedir izliyoruz.

İngilizcede "infinite-loop" denilen bir terim vardır, sonsuz döngü demektir. Sonsuz tane adamınız var ve bu sonsuz defa mahkemeyi uzatabileceğiniz anlamına geliyor :o

Başta sordugum soru: Devlet mirası vermek istemezse, ne yapardınız?