+ Konuyu Yanıtla
1 den 10´e kadar toplam 10 ileti bulundu.

Konu: Kokain itirafı

Kokain itirafı Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kokain itirafı

Ben 32 yaşında izmirli bir işadamıyım.
    Öncelikle bu paylaşım sitesinde insanlara özveriyle yardımcı olan bütün arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.
    Sonradan çok pişman olacağım bir işe bulaştım ve izmirde sonradan çete olduğunu öğrendiğim kişilerden 3 kez kokain maddesi satın aldım. ve bu çete daha sonradan polisin teknik takibi sonucu tamamen çökertildi. Dolayısıylada ben ve benim gibi 150 kadar kişiyi narkotik şubeye doldurup tek tek ifadelerimizi aldılar. Benyaptığım hatanın bilinçiyle ve pişmalığıyla hiç tereddütsüz herşeyi anlatıp 3 kez kokain maddesini satın aldığımı itiraf ettim. Bu itirafta bulunurken yanımda polisin benim için çağırdığı bir CMK avukatı hanımefendide vardı.
    Kısaca sizlere olayı özetlemek istedim ve bilmenizi isterim ki forumda uyuşturucuyla ilgili tüm başlıkları inceledim. Yanlız yinede kafamda bazı soru işaretleri var ve üstadlar cevap verebilir ve bir nebze rahatlamama yardımcı olurlarsa minnettar kalıcam. konu benim için bir utanç kaynağı olduğundan hiçbir yerde dile getiremiyorum. ayrıca çok iyi niyetli olan avukatım hanımefendide sanırsam bu tür bir davanın akıbetiyle ilgili çok bilgili değil. Bu sonuca varmamın sebebi cezayı erteletebileceğimizi söylemesi. benimse buradan edinmiş olduğum bilgi,muhtemelen tedavi ve denetimli serbestlik cezasına çarptırılacağım yönünde. Sormak istediklerimse şunlar;
    (Sicil kaydım ve sicil arşiv kaydım tertemizdir.)
    1-) Bu suçun neticesinde cezayı ertelemek hakimin insiyatifindemidir yoksa avukatım erteleme taleb ederse komikmi olur?
    2-) Bana gelen celpte sulh ceza mahkemesinde yargılanacağım yazmakta. ama avukatıma göre bu suç asliye cezalık bir suç. Bu mahkeme belki bakar belkide görevsizlik verir diyor ama benim buradan öğrendiğim bu suçun sulh cezalık olduğu. Bu suç hangi mahkemelerce yargılanmalı?
    3-) Savcılığın iddianamesinde bulundurmayla ilgili kanıt yok, ifade tutanağından şahsın bu maddeyi satın aldığı anlaşılıyor ve madde 191 e göre yargılanıp, gerekli cezanın verilip, sanığın tedavi ve denetimli serbestikle cezalandırılması gerekliliği belirtiliyor. Bu durumda bulundurma konusunda bana bir ceza verilmesi mümkünmüdür? bulundurmada işin içine girerse cezama yansıması ne olur?
    4-) Ben gerçektende iş güç sahibi, aile kurmaya çalışan ama şeytana uymuş, kesinlikle bağımlı olmayan bir insanım. bu durumda hakim benim bağımlı olmadığım kanaatine sahip olup tedavi gibi bir süreci pas geçebilirmi yoksa benim durumumda tedavi ve denetimli serbestlik süreçi mutlaka berabermi işler?
    5-) Üstadlar, bunların haricinde hesapta olmayan çok daha ağır bir cezayla karşılaşmam olasımıdır? Mesela buradaki bir örnekte sanığın ehliyetinede el konulduğu yazıyor. Benim ayrıca taşıma ruhsatlı silahımda mevcut. Bunların benden alınması gibi ekstra bir sonuç doğabilirmi?
    Cevap yazanda, yazmayanda çok sağolsun. Burada bir kamu hizmeti yapılıyor ve çok şey öğretti bana. Emeği geçen herkes çok sağolsun...

Hukuki NET Güncel Haber

Kokain itirafı konulu yargıtay kararı ara
    Kokain itirafı konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Ankara, Yenimahalle, Turkey.
    İletiler
    2.490
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kokain itirafı

1) Avukatınız erteleme talep ederse tabi ki komik olmaz. Ancak, evet, hakimin inisiyatifindedir, çünkü hapis cezasının ertelenmesinin koşullarından birisi suçu işledikten sonra yargılama sürecinde gösterdiği pişmanlık dolayısıyla tekrar suç işlemeyeceği konusunda mahkemede bir kanaatin oluşmasıdır.
    2) Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak suçunun cezası kanunda 1 ile 2 yıl arasında hapis cezası olarak düzenlenmiş. Bu durumda sulh ceza mahkemesinde görülmeli. Ama avukatınız asliye diyorsa benim gözden kaçırdığım bir husus da olabilir.
    3) Satın alıp daha sonra kullandığınıza göre maddeyi de üzerinizde bulundurmuşsunuz.
    4) Eğer tedaviye ihtiyacınız varsa, hakim sizin tedavinize karar verecektir. Mahkemede, çok pişman olduğunuzu, üçüncü kullanışınızdan sonra bir daha kullanmadığınızı, uyuşturucu madde bağımlısı olmadığınızı, bunun ispatı için sağlık raporu almaya hazır olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Sağlık raporu lehinize sonuç verirse, cezanız da ertelenirse, tedaviye karar verilmeyebilir, denetimli serbestlik uygulanabilir. Esasen mahkemenin vereceği kararlar için kesin bir yorumda bulunmak istemiyorum. Sonuçta bir yargılama söz konusu ve kararı verecek olan merci mahkemedir, yargılama kapsamında mahkemenin ne kanaate varacağı konusunda yorumda bulunmak pek mümkün değil.
    5) Söz konusu eşyaya el koymalar bir tedbir mahiyetindedir. Uyuşturucu madde kullanan kişinin araç kullanması kamu için tehlike yarattığından ehliyetine el konulmuştur. Mahkeme gerekli görüdüğü tedbirleri alır.

Son olarak, geçmiş olsun. Sizin pişmanlığınızı, yaptığınız fiilin sizi, ailenizi, geleceğinizi yok yere tehlikeye attığının farkına varmanızı iletinizden sezdim. Ceza hukukunun asıl amacı hukuka uygun davranan bireylerin topluma kazandırılmasını sağlamak olduğundan mahkemenin de pişmanlığınızı göz önünde bulundurarak karar vereceği inancındayım.

İletiler
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Çok teşekkür ediyorum, elinize sağlık Başak hanım. Gerçekten büyük üzüntü ve pişmalık içerisindeyim. Bu kabusun biran önce bitmesi ve hakimin kararını ilk duruşmada vermesi için hergün dua ediyorum.
    Müsadenizle bu dava için önemli olabilicek bir hususuda belirtmek istiyorum. Ben bu konuyla ilgili emniyete çağırıldığımda emniyetin esas gayesi bu çeteyi yakalamaktı ve savcılıktan emniyete gönderilen soruşturma evrakında samimi ifade verip şahısları teşhis edenlerin cezalarında yanlış hatırlamıyorsam üçte bir oranında bir indirim yapılacağı bize baştan tebliğ edildi.
    1-) Bu durum etkin pişmanlık maddelerinden birimidir ve bunun yansıması mahkemede nasıl değerlendirilir?
    2-) Buradan edindiğim bilgilerden verilen karar denetimli serbestlik dahi olsa sicil kaydımda yer alacağını biliyorum. Sicil kaydıma işlenme tarihi cezanın başladığı tarihmi yoksa hakimin kararı verdiği tarihmi olucak? Sicilimde gözüken bu karar herkesin anlayabileceği açık bir dillemi yoksa bazı tarih-numaralar şekliylemi yer alıcak?
    3-) Denetimli serbestlik mevzuatını okuduğumda süre problemsiz şekilde tamamlanırsa dosya kapatılır ve savcılığa gönderilir diyor. Bu durumda denetimli serbestlik süresi sonunda sicil kaydımdan silinmesini benmi sağlıycam yoksa kendiliğinden silinicekmi? Son olarak, ben işlenicek diye biliyorum ama emin olmak istiyorum. Cezam sicil arşiv kaydıma işlenicekmi?
    Çok teşekkür ediyorum...

Nerede
    Ankara, Yenimahalle, Turkey.
    İletiler
    2.490
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

1) TCK 192. madde 3. fıkrasına göre, "Bu suçlar haber alındıktan sonra gönüllü olarak, suçun meydana çıkmasına ve fail veya diğer suç ortaklarının yakalanmasına hizmet ve yardım eden kişi hakkında verilecek ceza, yardımın niteliğine göre dörtte birden yarısına kadarı indirilir."
    2) Hakimin karar verdiği tarihte olacak, tarih, kararı veren mahkemenin isminden ve uygulanan kanun hükümlerinin belirtildiği herkesin anlayamayacağı sayılardan ve yazılardan oluşacak
    3) Cezanın infazından sonra sicil kaydından silinmesi talebinde siz bulunacaksınız. Arşiv kaydına alınacak. Resmi makamlar istediğinde arşiv kaydı gözükecek.

İletiler
    5
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Askerde kullandım ve mahkemeye verıldım mahkemem tehris gunume yetışmiyor sıvıldekı mahkemede tedavili serbestlilik'den yararlanmam mumkunmu?
    Teşekkür ederim.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Re: Kokain itirafı

Syn Başak hanım ben kokainle yakalandım ilk defa bir şey olurmu 6 gr lutfen bana yardım edin

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    1) TCK 192. madde 3. fıkrasına göre, "Bu suçlar haber alındıktan sonra gönüllü olarak, suçun meydana çıkmasına ve fail veya diğer suç ortaklarının yakalanmasına hizmet ve yardım eden kişi hakkında verilecek ceza, yardımın niteliğine göre dörtte birden yarısına kadarı indirilir."
    2) Hakimin karar verdiği tarihte olacak, tarih, kararı veren mahkemenin isminden ve uygulanan kanun hükümlerinin belirtildiği herkesin anlayamayacağı sayılardan ve yazılardan oluşacak
    3) Cezanın infazından sonra sicil kaydından silinmesi talebinde siz bulunacaksınız. Arşiv kaydına alınacak. Resmi makamlar istediğinde arşiv kaydı gözükecek.
    ben denetimli serbestlik alırmıyım Başak hnm

kaosteorisi Misafir

Sayın Tolga,denetimli serbestlik hükkümlerinden faydalanabilmek için öncelikle infaz kanununda öngörülen maddi/manevi şartları taşımanız gerekir.Maddi şartlardan bazıları ;cezanızın -2- veya daha az hapis czası şeklinde ihdas edilmesi,eğer yaptığınız fiilden bir kamu düzeni hasarı ortaya çıkmışsa bunun iade edilmiş olması ve daha önceden kasten işlenmiş bir suçunuzun olmaması vb.Manevi şartlardan en önemlisi ise ceza yargılaması sırasında suç olarak ihdas edilen bu fiili işlemenizden pişman olduğunuzu ve hüsnüniyet durumunuz konusunda hakimin takdir yetkisini lehinize çevirmektir.Bu kapsamda eğer anulan kanuni unsurlarla birlikte denetimli serbestlik alırsanız -1- yıldan az olmamak kaydıyla kokain kullanıp kullanmadığınızın ara ara tıbbi testlere tabi tutulursunuz.Eğer kasten 5 yıllık süre içinde tekrar suç işlerseniz hakkınızda açılanması geriye bırakılan hüküm açılır ve cezanız infaz edilir.

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın kaosteorisi cok teşekkur ederim ilgilendiginiz icin bu kısmı pek anlıyamadım maddi şartlar derken?....cezanızın -2- veya daha az hapis czası şeklinde ihdas edilmesi,eğer yaptığınız fiilden bir kamu düzeni hasarı ortaya çıkmışsa bunun iade edilmiş olması...daha onceden her hangi bir sucum yok ifademde de alkollu oldugumuu morallerim bozuk oldugu için esrar almaya gittigimi söyledim kokain i elime bir anda sıkıstırdıklarını istemeden aldıgımı belirttim 4 yıldır sigortalı olarak çalışıyorum universite mezunu oldugumuda belirttim cok pişmanım dedim.Kokain 6 gr olması beni korkutuyor 8 gr da esrar var bu sorun teşkil edermi mahkemeye avukat ile katılsam daha mı doğru olur teşekkurlerlütfen yardım edin çok korkuyorum

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    23
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Kokain itirafı

mahkemede avukat tutmalımıyım denetimli serbestlikmi alırım

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: