Sayın ilgililer oncelikle boyle bir sitenin varlıgına vesile olanlara ve katkıda bulunarak bilgilendirenlere tesekkur ediyorum. Benim sorunum şudur:

2006 Temmuz ayında 40 dairelik inşaatı süren bir yapıdan kat irtifaklı tapusu olan bir daireyi tapudan 190000 YTL ye bedelinin tamamını peşin odeyerek satın aldım. Ben bu daireyi muteahhidin dairelerinden ama direkt miteahhitten degil de muteahhitten tapulu satın almış olan bir vatandaştan satın aldım. Ama muteahhit ileride benim bu satıştan bilgim yok deyip dairemi tamamlamamazlık etmesin ileride bir olumsuzluk olmasın diye kendisiyle goruşup bilgilendirdim ve muteahhitten kendisinin imzaladıgı bir taahhutname aldım. Bu tahhutnamede kat karsılıgı insaat sozleskmesindeki butun hususların benim için de gecerli olugunu taahhut etti. Bu 40 dairenin 20 si toprak sahiplerinin 20 side muteahhidindir. Kat karşılıgı inşaat sozleşmesine gore muteahhit inşaatı 2007 Haziran ayında teslim etmeyi taahhut etmisken sozunu yerine getirmedi. Muteahhit kendine ait 20 dairenin 10 unu tapu dan satmış. Bu daireleri aynı zamanda degisik şahıslara da noterden satış vaadiyle ve adi sozleşmelerle de satmış ve kandıracagı yeni muşteriler buldukca da satmaya devam ediyor.Her dairenin birden cok sahibi var. Hukuken tapu satısı maliklik icin gecerli olmakla birlikte tapusuz olarak sozlesmeyle aynı daireleri alan dolandırılmış kisiler bu tapu ile satılmış daireler uzerinde hak eddia etme hakları varmıdır? Bu magdur vatandaşlar ve arsa sahipleri aynı daireler icin biz de para odedik diyerek tapu iptal davası acabilirlermi? Ayrıca muteahhit tapu ile satma hakkını elde edemedigi diger 10 daireyi de yine mukerrer olarak cok kişiye satmış. Bu 10 daireye de muteahhitten alacagı olan esnaf ve şahıslar alacaklarından dolayı tapu siciline haciz koydurmuşlar. Muteahhit maddi olarak batmş vaziyette ve haciz kalkmadan insaata başlama niyetinde degil. Toprak sahiplerinin yetkili temsilciler kurulu veya diger magdurlar muteahide ulaşamıyor. İrtibat yok ve muteahhit surekli kaçıyor adresi surekli degistiriyor telefonlara cıkmıyor tebligatlar kendisine ulasamıyor. Toprak sahipleri magdur olan herkes haciz koyan alacaklılar dolandırılan sozlesme ile alım yapanlar muteahhidi mahkemeye verdi. Mahkeme uzun surer bin a bitmez deniyor. Tapuda alım yapmış olan ben ne yapmam gerekiyor. Tapum iptal olur dairem satılıp elimden alınırmı? Muteahhidin hacizli daireleri haciz kaldırılıp satılarak bina tamamlanabilirmi?

İlgilenip aydınlatacak olan herkese çok tesekkur eder saygılarımı sunarım.