Merhaba arkadaşlar!
Askerdeyken emre itaatsizlikte ısrar suçundan ceza almıştım. Temyiz ettim ama aynı ceza onaylanarak tekrar geldi. Sorum şunlar;

1. Ben kısmetse bu yıl öss sınava girip avukat olmayı düşünüyorum. Gerekçeli kararda şöyle bir madde var. "5237 sayılı T.C.K.nun 53/2 nci fıkrası gereğince sanığın mahkum edildiği hapis cezasının infazı tamamlayıncaya kadar aynı kanunun 53/1 nci fıkrasında yazılı hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına" dair bir hüküm var. Bu hüküm benim öğrenciliğime engel mi?

2. "1632 sayılı As.C.K.nuna 5329 sayılı kanunla eklenen Ek 8.madde ve As.C.K.nun 47.maddeleri gereğince sanığa verilen hapis cezasının yasal imakansızlık sebebiyle seçenek yaptırımlara çevrilmemiş ve ertelenmemiştir." ibaresi yer alıyor. Ek 8.madde ye baktım orada " üçüncü babın dördüncü faslında geçen cezalar tecil edilemez..." deniyor. Ücüncü bab dördüncü fasılda da kendini askerliğe elverişsiz hale getirenler, başkasını askerliğe elverişsiz hale getirenler ve askerlikten kurtulmak için hile yapanlar başlıkları var. Bunların benim emre itaatsizlikte ısrar suçu ile ne gibi bir ilgisi var.

3. Bu karar dün geldi. Bu dosyayı temyiz ettireyim mi? Temyiz dilekçesi yazarken nelere dikkat etmeliyim ve birde bulunduğum şehirdeki barolar temyiz dilekçesini yazmakta bana yardımcı olurlar mı?

İlginiz için şimdiden teşekkürler...