+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 12 ileti bulundu.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Uyuşturucu madde kullanımı ve sürücü belgesi iptali.

Sayın yetkili;
    2003 yılında bir torbacıdan esrara maddesi aldım ve kullandım,torbacının cep telefonu dinleniyormuş,polis kayıtlarında iki tape kaydım çıktı.Polisler smimi ikrarda bulunursam ve şahıstan madde aldığımı kabul edersem bana yardımcı olacaklarını,ilk mahkemede salıverileceğimi,kendilerine yardımcı olmamı istediler,tabii ben de kandım,neticesinde 3 yılı aşkın bir mahkeme süreci ve 03/10/2007 tarihinde mahkememiz sonuçlandı,kararı aynen yazıyorum;

Sanık Levent Arman'ın,üzerine atılı uyuşturucu kullanmak suçunu işledği anlaşıldığından,eylemine uyan 5237 sayılı TCK nun 191/1 maddesi gereğince suçun işleniş biçimi,yeri.zamanı,ağırlığı,failin güttüğü amaç ve saiki gözönüne alınarak taktiren,1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına,
    Sanığın yargılama sürecindeki davranışları nazara alınarak hakkında 5237 sayılı TCK nun 62.maddesinin tatbiki ile sanığa verilen ceza taktiren 1/6 oranında indirilerek 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına,
    Sanığın cezasının ertelenmesi halinde bir daha suç işlemeyeceği hususunda mahkememizde olumlu kanaat oluşmadığından hakkında tatktiren 5237 sayılı TCK nun 51 maddesinin uygulanmasına yer olmadığına,
    Sanık hakkında 5237 sayılı TCK nun 191/6 maddesi yollaması ile,TCK nun 191/2 maddesi gereğince 191/3 ve 4 maddelerinde belirtilen usüller dairesinde,TEDAVİ VE DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRLERİNİN UYGULANMASINA,
    Sanık hakkında 5237 sayılı TCK nun 53 maddesinin 1,2,3 fıkralarının uygulanmasına,
    Sanığın trafik müdürlüğünden verilme B sınıfı .... nolu,sürücü belgesinin 2918 sayılı yasanın 119/2 maddesi gereğince daimi olarak geri alınmasına,
    Dair,talebe kısmen uygun,7 gün içinde Yargıtay yolu açık olmak üzere oybirliğiyle verilen karar sanığın yüzüne okundu.

Şeklinde bir karar verildi.

Akabinde ben de temyiz başvurumu yaptım,size sormak istediğim sorular şu şekilde;
    1.Temyiz başvurum kabul edilir mi?
    2.Tedavi ve denetimli serbestlik hükümlerine uygun davranmam halinde,sürücü belgemin iptali yine de gerçekleşirmi?
    3.İşim gereği sıklıkla araç kullanmaktayım ve trafikteyim,sürücü belgemin iptal edilmemesi için neler yapmalıyım,
    4.Yargıtay temyiz başvurumu iptal ederse,Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurabilirmiyim,bu konuyla ilgili daha önceden alınmış kararlar var mı?AİHM bu tür davalarla ilgilenirmi?
    Yardımlarınız için şimdiden sonsuz teşekkürler.

Saygılarımla.
    Levent Arman

Hukuki NET Güncel Haber

Uyuşturucu madde kullanımı ve sürücü belgesi iptali. konulu yargıtay kararı ara
    Uyuşturucu madde kullanımı ve sürücü belgesi iptali. konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Eskişehir
    İletiler
    209
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Uyuşturucu madde kullanımı ve sürücü belgesi iptali.

İŞLENEN SUÇLAR NEDENİYLE SÜRÜCÜ BELGELERİNİN GERİ ALINMASI VE YERİNE GETİRİLMESİ:

Madde 119 - (Değişik fıkra: 17/10/1996 - 4199/38 md.) Sürücü belgeleri, belge alındıktan sonra bu Kanunun 41 inci maddesinin (e) bendinde yazılı suçlardan biri ile mahkumiyet halinde süresiz geri alınır.

Diğer cürümlerden mahkümiyeti halinde, mahkemece ceza süresini geçmemek üzere geçici olarak sürücü belgelerinin geri alınmasına da karar verilebilir.

Geçici olarak sürücü belgesinin geri alınması hürriyeti bağlayıcı ceza hükümlerinin infazından sonra yerine getirilir.
    Sayın Levent Arman; sizin suçunuz sürücü belgesinin süresiz olarak alınmasını gerektirecek nitelikte bir suç değildir. O yüzden 2918 Sayılı Kanunun 119. maddesinin 2. fıkrasından dolayı bir tedbire mahkum olmuşsunuz. 5 ayda hapis cezası almışsınız ve denetimli serbestlik vasıtası ile cezanız ertelenmiş.

Ehliyetinize gelirsek; aldığınız ceza süresince yani 5 ay boyunca sürücü belgenizi geri almayacaksınız. Buradaki daimi kelimesi kanaaatimce hatalı bir kelime olmuş. Ertelenen hapis cezanız boyunca sürücü belgenizi kullanamayacak; daha sonra belgenizi geri alacaksınız.

5 ay sonra bir sorun olursa; tekrar bu konu başlığı altında sorunu tartışırız.

Ayrıca temyizde cezanız muhtemelen onanacaktır.

Nerede
    Bursa
    İletiler
    2.153
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı leventarman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın yetkili;
    2003 yılında bir torbacıdan esrara maddesi aldım ve kullandım,torbacının cep telefonu dinleniyormuş,polis kayıtlarında iki tape kaydım çıktı.Polisler smimi ikrarda bulunursam ve şahıstan madde aldığımı kabul edersem bana yardımcı olacaklarını,ilk mahkemede salıverileceğimi,kendilerine yardımcı olmamı istediler,tabii ben de kandım,neticesinde 3 yılı aşkın bir mahkeme süreci ve 03/10/2007 tarihinde mahkememiz sonuçlandı,kararı aynen yazıyorum;

Sanık Levent Arman'ın,üzerine atılı uyuşturucu kullanmak suçunu işledği anlaşıldığından,eylemine uyan 5237 sayılı TCK nun 191/1 maddesi gereğince suçun işleniş biçimi,yeri.zamanı,ağırlığı,failin güttüğü amaç ve saiki gözönüne alınarak taktiren,1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına,
    Sanığın yargılama sürecindeki davranışları nazara alınarak hakkında 5237 sayılı TCK nun 62.maddesinin tatbiki ile sanığa verilen ceza taktiren 1/6 oranında indirilerek 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına,
    Sanığın cezasının ertelenmesi halinde bir daha suç işlemeyeceği hususunda mahkememizde olumlu kanaat oluşmadığından hakkında tatktiren 5237 sayılı TCK nun 51 maddesinin uygulanmasına yer olmadığına,
    Sanık hakkında 5237 sayılı TCK nun 191/6 maddesi yollaması ile,TCK nun 191/2 maddesi gereğince 191/3 ve 4 maddelerinde belirtilen usüller dairesinde,TEDAVİ VE DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRLERİNİN UYGULANMASINA,
    Sanık hakkında 5237 sayılı TCK nun 53 maddesinin 1,2,3 fıkralarının uygulanmasına,
    Sanığın trafik müdürlüğünden verilme B sınıfı .... nolu,sürücü belgesinin 2918 sayılı yasanın 119/2 maddesi gereğince daimi olarak geri alınmasına,
    Dair,talebe kısmen uygun,7 gün içinde Yargıtay yolu açık olmak üzere oybirliğiyle verilen karar sanığın yüzüne okundu.

Akabinde ben de temyiz başvurumu yaptım,size sormak istediğim sorular şu şekilde;
    1.Temyiz başvurum kabul edilir mi?
    2.Tedavi ve denetimli serbestlik hükümlerine uygun davranmam halinde,sürücü belgemin iptali yine de gerçekleşirmi?
    3.İşim gereği sıklıkla araç kullanmaktayım ve trafikteyim,sürücü belgemin iptal edilmemesi için neler yapmalıyım,
    4.Yargıtay temyiz başvurumu iptal ederse,Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurabilirmiyim,bu konuyla ilgili daha önceden alınmış kararlar var mı?AİHM bu tür davalarla ilgilenirmi?

Saygılarımla.
    Levent Arman
    1 yıllık cezanız 62. maddenin tatbiki ile nasıl 5 aya indi anlamadım. Kararda aynen böyle mi yazıyor?
    AİHM Türkiye'deki mahkemelerin verdiği kararın üzerinde bir karar veremez. Yani bir temyiz mercii değildir. Haklı bulunursanız ancak maddi,manevi tazminata hükmeder.
    Konu Devrim Sinan Karavelioğlu tarafından (18-11-2007 Saat 13:18:48 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Uyuşturucu madde hakkında alınan ceza ve af hakkında

2003 yılında bir torbacıdan esrara maddesi aldım ve kullandım,neticesinde 3 yılı aşkın bir mahkeme süreci ve 03/10/2007 tarihinde mahkememiz sonuçlandı,kararı aynen yazıyorum;

Sanığın cezasının ertelenmesi halinde bir daha suç işlemeyeceği hususunda mahkememizde olumlu kanaat oluşmadığından hakkında taktiren 5237 sayılı TCK nun 51 maddesinin uygulanmasına yer olmadığına,

1.Malumunuz şu an bir af gündemde,bu af benim işlediğim suçu kapsarmı?
    2.Bu af beni kapsıyorsa yargılandığım mahkeme kalemine dilekçe vermelimiyim,bunun belli bir süresi varmıdır?Yoksa savcı bey bu afla ilgili dosyamızı mahkemeye kendisi mi gönderir?
    3.Temyiz başvurum olması,afla ilgili başvuru yapmamı etkiler mi?(yani temyiz başvurum sonuçlanmadan dilekçe verebilirmiyim)

Saygılarımla.
    Levent Arman

Nerede
    Diyarbakır, İstanbul
    İletiler
    185
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Uyuşturucu madde hakkında alınan ceza ve af hakkında

Sayın leventarman,

Yeni yapılan düzenleme ile 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılan kişilerin, kanunda sayılan şekil şartlarının oluşmasıyla birlikte hapis cezalarının para cezasına çevrilmesiyle ilgilidir. Kaldı ki sizin cezanız ertelenmiş ayrıca TEDAVİ VE DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRLERİNİN UYGULANMASINA, karar verilmiş, bu bağlamda yeni çıkan yasa sizi kapsamamaktadır. Saygılarımla.

İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Teşekkür ederim Sn.Akçadağ;
    Bir sorum daha olacak,kıymetli zamanınızdan alacağım,
    verilen kararda sürücü belgesinin DAİMİ GERİ ALINMASINA deniliyor,ben şimdi bir daha hiç ehliyet alamayacakmıyım,yoksa denetimli serbestlik hükümlerine uygun davranmam sonunda,ehliyetimi alabilecekmiyim?yoksa btt süresi dolunca mı ehliyetimi alacağım,bilgilendirirseniz çok sevinirim,saygılarımla.
    Konu leventarman tarafından (25-02-2008 Saat 12:31:03 ) de değiştirilmiştir. Sebep: imla kuralı

İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Yardımcı olabilecek kimse yok mu,mini afla ilgili dilekçe verebilirmiyim,yanıtını beklediğim temyiz dilekçemin sonuçlanmasını mı beklemeliyim?ilgilenen herkese şimdiden sonsuz teşekkürler.

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba;

Peki benim de bir sorun olacak. 1 ila 2 yıl ceza alındı diyelim ve bunu 5 sene ertelediler. ne bir ehliyet iptali ne de denetimli serbeslik sadece esrar maddesi kullanmaya teşebus den alınan ceza da bu mini af dan yararlanabilinir mi ? aradan 3 sene geçiş ise sicil temizlenebilirmi ?

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Levent Arman ben de sizin cezanızın tam olarak aynısını aldım. Bildiğim kadarıyla daimi sözü yerinde. denetimli serbestliğe başladıktan 3 yıl sonra bir birey olarak haklarınızı talep edebileceksiniz ve boylece ehliyetinizi alma olanagınız olacak diye biliyorum. Bunun yolu nasıldır henuz ben de bilmiyorum. arastırmak gerek.

Nerede
    izmir
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Re: Uyuşturucu madde kullanımı ve sürücü belgesi iptali.

Alıntı karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    1 yıllık cezanız 62. maddenin tatbiki ile nasıl 5 aya indi anlamadım. Kararda aynen böyle mi yazıyor?
    AİHM Türkiye'deki mahkemelerin verdiği kararın üzerinde bir karar veremez. Yani bir temyiz mercii değildir. Haklı bulunursanız ancak maddi,manevi tazminata hükmeder.

Sayın karavelioglu görüşünüze katılıyorum aynı olay benimde başımda hakim 62. madde gereği 1 yıllık cezzayı 1/6 oranında indirip 51/3 e göre cezamı erteledi infazım 22.12.2010 da 51/8 gereği tamamlandı var olan sürücü belgemin kaybolması üzerine yenisini çıkartmak amacı ile trafik şubeye (ehliyetimi kaybetmemiş olsam rutin trafik ve asayiş kontrollerinde birşey çıkmıyor) başvurdum ancak adli sicilimde (arşiv sicil istemiyorlar) 191/1 (içicilik) olduğundan ehliyetimi daimi iptal ettiler ve yasaklanmış hakların iadesi ile ilgili kararr getirmem gerektiği başka türlü geri alamayacağım yzaıyordu bende cezayı varen mahkemeye gidip dilekçe ile talepte bulundum gelen cevapta adli sicil kanununa göre 13/a haklarımın iadesi için infazın tamamlanmasından sonra 3 yıl geçmesi gerekiyormuş cevap red geldi bilmiyorum duydunuzmu anayasa mahkemesi sürücü belgelerinin uyuşturucu nedeni ile süresiz iptal edilmesini yasadan çıkarttı ve ocak 2013 de yürürlüğe girdi anayasa mahkemesine başvuran arkadaşın gerekçelerinin bi bölümünde diyorki

"Bilindiği üzere 01/06/2005 tarihinden sonra yeni Türk Ceza Sistemi yürürlüğe girmiş ve burada da eski mülga 765 sayılı TCK. 121, 122 ve 123. maddelerinde belirtilen cezanın infazından sonra 3 yıl iyi halli olduğuna kanaat getirilmesi şartıyla 3 yıl sonunda memnu hakların iadesi sistemi mevcuttu, fakat yeni ceza sisteminde TCK 53. maddesi uyarınca suçla ilgili ceza ve güvenlik tedbirine hükmedilmesi halinde cezanın infazıyla birlikte biten hak mahrumiyetleri düzenlemesi getirilmiştir, yani yeni sistemde infazdan sonra tedbir niteliğindeki hak mahrumiyeti söz konusu değildir. Bu bağlamda Yargıtay 10. Ceza Dairesinin “Uyuşturucu suçlarından 5237 sayılı TCK.nun 5. ve 53. maddeleri ile 5252 sayılı TCK.nun uygulama Kanununun geçici 1. maddesi hükmü gereğince sanık hakkında 2918 sayılı Yasanın 119. maddesinin uygulanmasına olanak bulunmaması” (10. Ceza Dairesi 2008/14735 Esas, 2009/429 Karar) hükmü de dikkate alındığında artık suçlarda 2918 sayılı Yasanın 119. maddesindeki uyuşturucu ve benzeri suçlardan mahkûmiyet halinde sürücü belgesinin süresiz alınması da artık mümkün değildir."

bu doğrumudur değilmidir bulamadım 7 gün içerisinde bir üst mahkeme olan asli cezaya itiraz etmem gerekiyor (5 günüm kaldı ) konu hakkında bilginiz varsa bana yardımcı olurmusunuz benim için hayati önem taşımakta bu konu.
    ilgilenen herkese bi kez daha canı gönülden teşekkür ederim

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

191 madde ehliyet alabilirmi

191 1 madde ehliyet

https:www.hukuki.netshowthread.php30075-Uyusturucu-madde-kullanimi-ve-surucu-belgesi-iptali

191. madde ehliyet

tck 1916

http:www.hukuki.netshowthread.php30075-Uyusturucu-madde-kullanimi-ve-surucu-belgesi-iptali

tck 1913ehliyet iptali nedenleri191 madde ehliyet iptalidaimi iptal ne demektck sùrùcù belgesinin iptal nedenleriiptal edilen ehliyetimi nasil geri alirimtck 191 62918 sayılı yasa 1192 kanunun hükmü nedirehliyetin daimi iptali sebepleri1911 53 Madde1912 maddesi2918 sayılı kanunun 119. maddesiehliyet iptali1912 1916 ehliyet alabilir miEhliyetim tck 191.maddesinden iptal geri alabilmek icin ne yapilmaliehliyetimde daimi iptal var1916 ehliyet alır mıtck 1912 ehliyet yenileme5237-1911 memnu haklarin iadesi
Forum