İlk Atama Harcirahi

--------------------------------------------------------------------------------

Bilindiği üzere 2002 yılında hükümet harcırah kanununda ekleme yaparak,ilk atama gören öğretmenlere,devlet memurlarına verilen ilk atama harcırahlarını vermedi.2002 yılında ilk atamam Diyarbakır'a yapıldı ve ilk atamamda harcırah almadım.Ankara'daki idare mahkemesi bu konuda davalı tarafı haklı bularak harcırah verilmemesini karara bağladı ilgili kanun vs.gereği gibi ifadelerle.Fakat ben dava dilekçemde 6 adet idare mahkemesinin bu konuda olumlu karar vererek,harcırah verilmemesinin hiçbir haklı hüküme dayanmadığı,anayasa eşitlik vb.ilkelere ters düştüğü konusundaki kararlarını ekledim.Bu mahkemeler,Diyarbakır,Gaziantep,Eskişehir,Zongulda k,Erzurum,Adana idare ve bölge idare mahkemeleridir.Benim davam sürerken 3 ayrı ilde daha bu tip davalar sonuçlandırılarak harcırah verilmesi kararı hükme bağlanmıştır.Ortada bu kadar mahkeme kararı varken Ankaradaki idare mahkemesinin davalı tarafı haklı bulması düşündürücüdür.Ankaradaki idari hakimler patagonya da falanmı yetişiyor,onlar mı daha akıllı,mesleklerine hakim durumunda, yoksa diğerlerimi?10 ayrı mahkememi yanlış yapıyor 1 tane mahkememi yanlış yapıyor?Bu elimde olan 10 adet mahkeme kararı ile şu anda ne yapabilirim? Kim nerde yanlış yapıyor merak ediyorum...Bütün devlet memurlarına 2002 yılında tayin olduklarında harcırah verilirken, 2002 yılında ilk ataması yapılan öğretmenlere verilmemesinin hangi hak,hukuk,adalet sisteminde doğru olduğunu yazarsanız sevinirim.Saygılarımla...