slm,benim mal sahibi yurt dışında 5 senedir kiracısıyım,1 senelik noterden kontratım var,bir daha yenilenmedi,5 senedir parasını elden peşin işlerine bakan adamına verdim.Kendisi zengin benim durduğum dükkana kendisinin ve cocuklarının ihtiyacı yok ama ben hayatıma bu dükkandan gelecek kazancıma güvenerek yön verdim(örğ.bazı borclara girdim) en son 2,550ytl ödedim,bu sene 3,500ytl ve her sene yüzde on istiyor vermezsem çıkmamı istiyor.
1)ben ne yapmalıyım,istediği parayı vermelimiyim,verirsem ileride çıkmaza gireceğim.
2)beni çıkarabilirmi çıkarırsa ne zamanda çıkarır
3)şimdiye kadar elden ödedim,yani bankaya yatırmadım bu durum beni ne gibi etkiler
ilginize şimdiden teşekkürler.
6570 sayılı ysaya göre kiralayan,
_Gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında
_Gayrimenkulü kendisinin veya eşinin veya çocuklarının bir meslek veya sanatı bizzat icra etmesi için kullanma ihtiyacında ise kira akdinin hitamında
tahliye davası açabilir.Fakat bunun inandırıcılğı ve ispatı kiralayana düşer.
Öncellikle kira sözleşmenizde yıllık zam oranı nedir?
sözleşmede yıllık zam oranı yazılı degil sadece bir senelik kira oranı yazılı.
%10 makulde 2,550 ytl den direk 3,500 ytl yi çıkması bana makul gelmiyor.
6570 sayılı ysaya göre kiralayan,
_Gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında
_Gayrimenkulü kendisinin veya eşinin veya çocuklarının bir meslek veya sanatı bizzat icra etmesi için kullanma ihtiyacında ise kira akdinin hitamında
tahliye davası açabilir.Fakat bunun inandırıcılğı ve ispatı kiralayana düşer.
mal sabhibinin kendisi ve cocukları yurt dışında hebsi birer iş sahibi buraya ihtiyacları olmadığına yüzde yüz eminim benim yukarıdaki 3, sorum bir sorun yaratırmı
Siz şu an eminsiniz de,mal sahibi böyle bir dava açıp,bu nedenle tahliyeyi gerçekleştirip,gerçekten bir iş kurmak isterse ne olacak?
dedimya eminim sorun bu değil iş oraya varsın,o zaman boşaltırım, eger mal sahibi iş kurmazsa ne olur benmi hakklı cıkarım ve yukarıdakı 3, sorudaki sorun benim için ne kadar sorun teşkül eder.
1-)
Madem ki , kira sözleşmesinde zam oranı yazmıyor, o zaman siz hiçbir şey yapmazsınız.
Evsahibi "kira tespit" davası açar. Mahkeme, emsaller ve Tefe-Tüfe oranlarına göre bir kira bedeline karar verir.
Burada emsallerden kasıt, aynı bölgedeki benzer dükkanların ne kadar kira bedeli ile kiralandığıdır. Çünkü ev sahibi, kira sözleşmesinin 5 yıl önce yapıldığını ve zaman içerisinde ev kirasının emsallerine oranla düşük kaldığını iddia edebilir.
Eğer siz bu yeni belirlenen bedeli fazla bulup, ödemezseniz, takip ve ardından tahliye yapar.
Siz yeni kira döneminden itibaren araştırma yapıp, Tefe-tüfe oranına göre zamlı olarak kiranızı ödeyin. Çünkü eğer istisnai bir durum olmazsa mahkemede bu kararı verecektir.
Böyle bir dava açıldığında avukat tutma gücünüz yoksa bile dilekçenizi avukata yazdırın.
2-)
"Elden ödeme" sorunlu bir konudur, böyle bir iddiada bulunurlarsa bir avukat tutup, onunla bir çözüm üretmelisiniz.
Bundan sonra ödeyeceğiniz kiralar karşılığı makbuz talep edin.
1. İhtiyaç nedeniyle tahliye edilen gayrimenkul 3 yıl boyunca kiralanamaz. Ama satılabilir.
2. Kirayı 2800 YTL olarak yatırın. Sonraki yıllarda da enflasyon oranında artış yapın. Mülk sahibi kira tespit davası açacak olsa bile, yeni kira dönemi başladıktan sonra açılacak davadan çıkan karar ancak bir sonraki dönem yani 1 yıl sonrası için geçerli olacaktır.
3. Mülk sahibi
a) Geçerli tahliye taahhüdüne dayanarak taahhütte yazan tarihte,
b-c) Kendisi, eşi veya çocuklarının kullanmasına ihtiyaç varsa kira dönemi sonunda,
ç) Kiracı içindeyken yapılamacak kadar kapsamlı bir tadilat veya inşaat gerekiyorsa kira dönemi sonunda,
d) Yeni satın alan veya miras kalan kişinin ihtiyacı halinde tapu işleminden sonra 30 gün içinde ihtar çekerse 6 ay sonra
e) Kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir kira dönemi içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara gerek kalmaksızın, kira dönemi sonunda,
f) Kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde kendilerine bir defa yazılı ihtar yapılan kiracılar ihtarın tebligatından sonra 30 gün içinde borcu ödemezse derhal
Merhabalar. Konut sıkıntısı yaşanan bir şehirde kiralık bir evde oturuyorum. Ödemelerimiz eft yoluyla düzenli yapılıyor. Kira sözleşmemiz var ama üç...
Merhaba arkadaşlar 3 ay önce bir eve taşındım fakat ev sahibi ile 12 ay sözleşme yaptık. Her ay senetli yani her ay ödediğimde adam seneti veriyor.
...
:)Merhaba
15 Haziran 2004 de 275 YTL ye bedelle Tüfe artışı ile kontrat (noterden onaylı) yaparak kira bedeli bankaya yatırılmak üzere ev kiraladım....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku