+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 18 ileti bulundu.

Konu: Kerry gelecek İran'ı vuracak

Kerry gelecek İran'ı vuracak Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kerry gelecek İran'ı vuracak

Bugün ABD Başkanlığı seçimi var.Bence %95 ihtimalle Kerry seçilecek ama kim seçilirse seçilsin en büyük dış politikası İranda rejim değiştirmek olacak.%95 savaşla %5 sivil darbeyle bunu da başaracak.

Sizce ne olur?

et son front etait mu comme une place vide entre deux armees

Hukuki NET Güncel Haber

Kerry gelecek İran'ı vuracak konulu yargıtay kararı ara
    Kerry gelecek İran'ı vuracak konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Alıntı:Alıntı yapılan üye ; alisinkay:
    Bugün ABD Başkanlığı seçimi var.Bence %95 ihtimalle Kerry seçilecek ama kim seçilirse seçilsin en büyük dış politikası İranda rejim değiştirmek olacak.%95 savaşla %5 sivil darbeyle bunu da başaracak.

Sizce ne olur?

Sayin Alisinkay, %95 ihtimalle? Keske hakli ciksan. Yaris basabas durumda, Bush'un daha cok avantaji var gibi. Halkin buyuk bir kismi Bush taraftari butun olanlara ragmen.

Her neyse Kerry secilirse, Iraktan ciktiktan sonra, neo-con'lar gibi baska ulkelere saldirmak diye bir olay soz konusu degil. Iran'a gitmez Demokratlar ve dogru da yaparlar. Iran'da ki rejimi degistirmek her babayigidin harci degil. Onemli olan, ortaligi karistirmadan, ic savasa yol acmadan Iraktan cikabilmek, Bush'un yaptigi hatalardan geri donebilmek. O yapildiktan sonra Kerry gozunu ic siyasete dondurur ve bu iyi de olur ulke icin.

Electoral college oylarinin esit olmasi durumunda, baskani kongrenin (parlamento) secmesi, o zaman Baskanin Bush, yardimcisinin da Edwards olma ihtimali da var. Kerry, Amerika ve Dunya icin cok iyi ama Turkiye icin biraz problemli cunki Ermeni soykirimini savunuyor.

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın Lawless bu yazıyı sadece tarihsel bir kanıt olması için yazdım.Gerekçelerimi ilerleyen zamanlarda elbette açıklayacağım.Özellikle İran konusunda neden bu kadar emin olduğumu.Askeri bir darbe olmasa bile Amerika mutlaka sivil bir darbe yapacak ve tamamen ABD kontrolunde bir yönetim işbaşına gelecek.İranla ilgili hedefi gerçekleşecek ama ne kadar zarar görğr bilmiyorum.Ve ilerde hangi tarihte bu sözleri söylediğimi isbat etmek için açtığım bir forum konusu.

Bugünkü rey şehri önemli.Bunu 10 yıldır söylüyordum.Ama şu anda gerçekten yakın görüyorum.Sadece tarihe bir kayıt düştüm.Umarım yanılırım.Ama yanılmadığım zaman bu düşüncemin gerekçelerini göstereceğim.

Sayın lawless Horozun kanatları var ama kuş değildir.Kerry de demokratların lideri olabilir ama demokrat değil.Bazı şeyler açıkca yaklaşıyor.Kafamı karıştıran bu ortamda Türkiye'nin tutumu.Asena gibi kıvırmayı bırakıp dosdoğru bir yol izlemeli

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Alıntı:Alıntı yapılan üye ; alisinkay:
    Sayın Lawless bu yazıyı sadece tarihsel bir kanıt olması için yazdım.Gerekçelerimi ilerleyen zamanlarda elbette açıklayacağım.Özellikle İran konusunda neden bu kadar emin olduğumu.Askeri bir darbe olmasa bile Amerika mutlaka sivil bir darbe yapacak ve tamamen ABD kontrolunde bir yönetim işbaşına gelecek.İranla ilgili hedefi gerçekleşecek ama ne kadar zarar görğr bilmiyorum.Ve ilerde hangi tarihte bu sözleri söylediğimi isbat etmek için açtığım bir forum konusu.

Bugünkü rey şehri önemli.Bunu 10 yıldır söylüyordum.Ama şu anda gerçekten yakın görüyorum.Sadece tarihe bir kayıt düştüm.Umarım yanılırım.Ama yanılmadığım zaman bu düşüncemin gerekçelerini göstereceğim.

Sayın lawless Horozun kanatları var ama kuş değildir.Kerry de demokratların lideri olabilir ama demokrat değil.Bazı şeyler açıkca yaklaşıyor.Kafamı karıştıran bu ortamda Türkiye'nin tutumu.Asena gibi kıvırmayı bırakıp dosdoğru bir yol izlemeli

Sayin Alisinkay

Benim cevabim askeri mudahale olmaz seklindeydi. Hos Bush ve Neo-conlar Iran'a gitmek isteyebilirler, ama air tane daha irak capinda askeri mudahaleyi (sebepsiz) halk kaldirmaz diye dusunuyorum. . Kerry'nin ise Iran'a askeri mudahale yapmayacagindan 100% eminim. Gizli Sivil darbe tabi o olabilir, oyle bir girisimde bulunmak ulkeyi buyuk bir yuk altina almayacagi icin ona kimse sesini cikarmaz ama Iran'in Bazari sinifi buna destek verir mi bilmem. Iran'da bir cok degisken var, mollalarin ekmegine yag suren.

Kerry baskan secilirse (benim korkum kaybetmesi bugun) o zaman neden demokrat olmadigini bize aciklarsin. John Kerry cok deneyimli uzun yillar Senato'da emek vermis bir insan. Eger kazanirsa, baskanliga layik bir insan. (George Bush degil, ne yetenegi, ne de vizyonu, ne de yaptiklari yuzunden).

John Edwards ayni sekilde. Demokratik yapinin ne oldugunu hazmetmis, halka saygili insanlar bunlar. Turkiyedeki gibi Halka meydan okumuyorlar, halka saygi gosteriyorlar. Ulastirma Bakani Binali Yildirim hic gozumun onunden gitmiyor. Benim icin aradaki fark bu. 38 kisinin olumuyle nerdeyse alay eden bir Bakan, "Ben mi direksiyondayim kardesim, benim vicdanim rahat" diyebilmesi, ve bunun halk tarafindan kabul gorulmesi (herkes degil tabi), Turkiye'nin aci durumunu 2 cumleyle ozetliyor. Hem politikaci hem de sesini cikarmayan halk sorumlu.

Keske Turkiye'nin bir John kerry'si olabilse. O kadar egitimsiz, bilgisiz, gorgusuz insanlar tarafindan yonetiliyor ki Turkiye. Tayyip Erdogan bir Maybach(?) "koparmis" diye Hurriyet gazetesi baslik atiyor. "Koparmis" kelimesine dikkatleri cekerim, bu basligi atan yuksek tirajli bir gazete. Baska ulkelerde politikacilarin kariyerlerini bitiren durumlar bizde gurur kaynagi oluyor.

Kim secilirse secilsin, Turkiye'nin tutumuna gelince, yapacagi bir sey yok Alisinkay. Ruzgar hangi yonde eserse, Turkiye oraya yonelir. Bir ulkenin gercek manada bagimsiz olabilmesi icin bu kadar borc altinda olmamasi lazim diye dusunuyorum (bu benim amator dusuncem). Bugune kadar sadece "Stratejik" konumu uzerinden gecinmeye calismis, aldigi "yardim" paralarini car-cur etmis, etik bir duzen kuramamis bir ulkenin, Irak'taki mudahaleden sonra degisen dunya dinamikleri karsisinda yapacagi ne olabilir ki? Cuvali basimizdan uzak tutabilirsek, sukur edecek hale gelmisiz.

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Evet yanıldım.Kerry'nin başkan seçilmeyeceğine son ana kadar inanıyordum.Ama son gün Kerry'nin İranı gündeme getirmesi beni şüpheye düşürdü.Çünkü benim asıl iddiam İranda yapılacak olan operasyon Kerry'niin bu yönde açıklaması ve ABD başkanlarının halkın gözü önünde manipulasyon sonucu oluştuğunu biliyoruz.Zaten halk manipule edilmeseydi Kerry bugün Başkan olurdu.Gelelim gençlik yılları fotoğraflar ve bir örgüt.Kuru kafa ve kemikler.Her ikisinin de bu örgüte olduğunu ciddi kaynaklar iddia etmektedir.Gizli örgütler özellikle tapınak şövalyesi ve Hasan Sabbah ile ilgili Yurt yayınlarının Alamuta dönüş isimli kitabını okumanızı öneririm.Sanırım yazarı bir Almandı.Genel olarak hem tarihi bir roman hem de etkili örgütlerin işleyişlerini göreceksiniz.

Dünyada bu yönde etkisi olan tarih boyunca sadece iki örgüt vardır.Hasan Sabbahın namı diğer Seydunanın haşhaşileri ve Tapınakçılar.Çok geniş bir konu olduğu için nereden nasıl başlayacağımı da bilemiyorum.Sohbetimiz devam ettikçe isterseniz bunları anlatalım.

İran konusunda ne düşündüğünüzü merak ediyorum.Sayın lawless öncelikle İranı ele alalım ve ardından isterseniz Türkiyenin izleyeceği tutumu hakkında sohbetimizi geliştirelim.Ne dersiniz

Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Bekir COŞKUN
    Aptallık üzerine...

e-posta

KAÇ gündür kafamda dolanan ‘Bush sorusunu’ dün İngilizlerin Daily Mirror Gazetesi insanlığa sordu:

‘59 milyon kişi nasıl bu kadar aptal olabilir?..’

Bush’un seçilmesine sevinen bizim yerli arkadaşlar da bu sorunun kapsamına giriyorlar mı, girmiyorlar mı, bilemem.

İngiliz medyasına onur kazandıran bu soru önce benim aklıma gelmekle birlikte, yanıtını yeni yeni düşünüyorum.

‘59 milyon kişi nasıl bu kadar aptal olabilir?..’

*

Bence bu seçimler ABD için ikinci bir 11 Eylül...

Birincisinde, dünyanın gözünde büyüttüğü Amerika’nın o süper gücü çökmüştü.

Şimdi ise demokrat-insani değerlere sahip, bilinçli ve akıllı zannedilen Amerikan toplumu yerle bir.

100 bin ceset, ortaya dökülen binbir yalan dolan, üzerine işenen insanlar, Usame bin Ladin nargilesini çekerken kolu-bacağı uçmuş çocuklar, bu savaşı en anlaşılır savaş yaparken, ABD seçmeni için ‘59 milyon kişi nasıl bu kadar aptal olabilir?’ sorusu doğru mu?

*

Yoksa bu soruyu sormak mı aptallık?..

Eğer ABD kapitalizmin babası ise niçin aptal olsunlar?

İşte dolar değer kazanıyor, borsalar coşuyor, sermaye şapkasını havaya atıyor, sömürü düzeninin çakalları mutlu...

Petrol şirketleri fırlıyor...

Silah sanayii şahlanıyor...

Savaş lordları daha çok kazanacaklar...

100 bin ceset, kan, ölüm, çocukların kopan kolları-bacakları üzerinden kazanıyor ‘aptal’ dedikleri.

Ve ben; bizleri dolandıran, ülkemizi soyanların niçin ABD’ye kaçtıklarını şimdi daha iyi anlıyorum.

*

Karşınızdaki kapitalizmin gerçek kimliğidir.

Onda asla yüce ilkeler yoktur.

Kazanmak, çıkar sağlamak için ne 100 bin cesedin lafı olur, ne çocukların uçan kolla bacaklarının.

Merhamet, utanç, sorumluluk gibi duygular bulunmaz.

Siz çağdaş ve uygar insanın daha ‘insan’ olmasını beklerken, o çıkarı için canavarlaşır.

Kendisini temsil edecek canavarı seçmesi kaçınılmazdır.

Ve o ‘59 milyon kişi, nasıl bu kadar aptal olabilir?’ sorusunun yanıtı bellidir aslında.

ceteris paribus

Nerede
    kars, digor, Türkiye.
    İletiler
    29
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Amerikanın İranda kendi kurduğu rejimi değiştireceğini mi sanıyorsunuz. Amerika ortadoğuda bir islam devleti olmasını istiyor ve bunu da başardı. İran şimdiye kadar İsrail'e niye sataşmadı da Irakla savaştı sanıyorsunuz.
    tarih düşmekse beraber tarih düşelim.

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Firat Bayindir, korktugumuz basimiza geldi. Keske aptal demek yetisse. 100,000 olunun burada pek lafi edilmiyor biliyormusunuz. Aldiran yok. Bizler, liberal radyolardan duyuyoruz.

Alisinkay, Amerikan halki genelde, cogunlukla Republican (cumhuriyetci) partiye kayiyor. Ozellikle ulkenin orta kismindan demokrat aday sectirmek cok zor. Bazi yakinlarim, Ohio'dan supheleniyorlar. Kerry, Ohio'yi alsaydi, secimi alacakti ama olmadi.

Kuru kafa ve kemikler dediginiz orgut, Skull and Bones denilen society mi oluyor? Bu Yale universitesinde bir fraternity gibi gizli bir society ya da dediginiz gibi orgut. Orgut kelimesi bana daha cok kanunsuz ornegin terorcu guruplari cagrisim yaptirdigi icin klup diyorum. Ogrenciler arasinda kurulmus zararsiz bir klup diye biliyorum. Mezunlarin birbirlerine is bulmak icin yardimci olduklarini duymustum (S&K uyesi isen). Hem Bush'un hem de Kerry'nin uye olmalarinin sebebi Yale'a devam etmis olduklarindan bir de ikisi de super zengin aileden geliyorlar biliyorsunuz. Oyle olunca da siniflarinda herhalde daha populer idiler. Bu arada, Hillary Clinton ile Bill'de Yale'dan simdi aklima geldi. Onlarin boyle bir uyelikleri yok diye biliyorum. Herhalde bayanlar icin uyelik yok zaten. Hem Hillary hem Bill, kendi yetenekleri ile bu okula girmis, mutevazi ailelerden gelen insanlar, George Bush'un okula alinmasinda ailesinin bir rol oynadigini saniyorum (tahmin). Cunki konusmasi, ve fikirleri bana Yale'dan cikmis bir yetenegi animsatmiyor.

Iran icin ne soylesem, insanin icini karartan bir ulke. Ben, bu ulkenin demokrasiye kayacagini - bizim anladigimiz sekliyle - hic zannetmiyorum. Sebebi de hepinizin malumu cok kuvvetli bir ruhani siniflari var ve halk oldukca muhafazakar. Qom denilen sehir bile Iranlilar icin bir simge. Tanidigim arkadaslarim oldu, ve hep sevdigim insanlar, bize benzer taraflari var. Tabi ulkeyi hic kendi gozumle gormedigim icin kesin bir sey soylemek beni hataya iter, ama Iran hakkinda okudugum kitaplar bana umut vermiyor. Tahranlilar mesela yalan ile yasamaya alismis, evinin kapisini kapatinca, yasaklanan giysileri giyen, yasaklanan muzigi dinleyen, yasaklanan yasam bicimini yasamaya calisan insanlar. Kandirma kulturun parcasi haline gelince, kimseye faydasi olmuyor biliyor musunuz. Ne yasagi koyana, ne de yasagi guya dinleyene.

Alisinkay siz herhalde Amerika'nin Iran hakkinda ne yapacagini merak ediyorsunuz. Iran'a amerikanin istila etmesi kolay olmaz, felaket olur gibime geliyor. Burada butce acigi artikca, halk homurdanmaya baslar. Savas demek para demek. Askeri istila olmaz derim ama obur dediginiz olay (darbe) gerceklesebilir herhalde. Ama onu kim yapacak bilmiyorum. Iran'in Turkiye gibi sekuler prensiplere bagli bir ordusu olmasa gerek yoksa bugunku durumda kendilerini bulmazlardi.

Iran'da "Bazaari" denilen sinifi iyi incelemek lazim, ulkenin ekonomisini elinde tutan bu kisiler, ulkeye yon verecek guce sahip diye biliyorum. Bazaari'ler zannediyorum biz de esnaf demek oluyor.

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

İlluminati, Skulls and Bones Society, Bohemian Grove, Pilgrem Society, Atlantik Konsül, bahsettiğim aslında örgüt lafı ters galiba haklısınız bir kurul.Ama belli geometrik şekiller ve bunun dışındaki takiyyeler insanda şüphe düşürmüyor değil.Gizli toplantılar ve ayinlerin yapıldığı her yerde olduğu gibi.Gizli olmasının mutlaka bir nedeni vardır diye düşünüyorum.Barret 1999 ve Daraul 1989 yayınlarında tarihi kaynaklarının mezotopamyaya kadar gittikleri görülebiliyor.1. haçlı seferi ve tapınak şövalyeleri beni düşündürüyor.O kadar etkin örgütler bir anda nasıl yok edilebilir merak etmiyor değilim.Holly Blood and Holly Grail isimli bir kitaptada o zamanlara ait parşömenlerin bulunmasıyla ortaya çıkarılan ve rose croix yani gül haç örgütünden bahsediliyor.Tapınakçıların genel yapılanmaları ile büyük bir parelellik gösteriyor. pkk ve kongra gel örneğindeki gibi.(Baigent, Leigh ve Lincoln 1983). bu kitapta bu görüşü desteklemektedir.

Bill Clinton, Antony Lake, Al Gore, George Bush, Warren Christopher, Colin Powell, Les Aspin, James Woolsey (eski CIA direktörü) CFR isimli bir konseye kayıtlılar

CFR (COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS-DIS ILISKILER KONSEYI)

bunlarin bazilari Bilderberg veya Skulls and Bones Society üyesidirler.

CFR, 2. Dünya Savasi'nda çok önemli bir rol oynadigi gibi, yayinladigi Foreign Affairs isimli dergi ile de çalismalarini tüm dünyaya duyurur. CFR her ne kadar gizli olmayan bir görünüme sahip olsa da tesadüfler düşündürüyor.

CFR, 21 Temmuz 1921'de New York'ta kurulmustur (Marrs 2000; Ross 2000). Daha ziyade New York ve Washington DC'de yasayan elitlerden olusan CFR'nin bugün finans, iletisim, akademi, istihbarat, teknoloji alanlarda en etkin konumlarda bulunan 3 bin 300 üyesi mevcuttur. Bu sayi bir zamanlar bin 600 ile sinirliydi. Özellikle tüm FBI, CIA, DIA, DEA ve baska istihbarat sefleri bu örgütün de elemanidir ve CFR'nin ilkelerinden disari çikamazlar.

Bazariiler hakkında doğru biliyorsunuz pazarcı anlamında bir nevi feodal sistemin burjuvazi sınıfını oluşturmaktadır.Kanununi olarak esas faaliyetleri Əhalinin məşğulluğunun müasir durumunun öyrənilməsi ve kompleks qiymətləndirilməsi: inflyasiya ve işsizliyin qarşılıqlı əlaqəsi; dövlet sektorunda məşğulluğun quruluşu; ferdi əmək dairəsi; istehsalda məşğulluğun quruluşu, gənclərin məşğulluğunun durumu; intellektual əmək bazarı.

aynen alıntı kelimeler o yüzden bu şekilde.Asıl üzerinde durduğum nokta ise yıllardır İran çünkü ortadoğudaki mevcut güçleri olduğu gibi değiştirebilecek ve gerçekten askeri bakımdan çok güçlü bir ülke Türkiye ile herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum ama medeniyetler çatışması yüzünden İranın yıkılma ihtimali beni endişelendiriyor.Çünkü olası bir rejim değişikliği dış destekle olacak.Halk kendi içinde yapsa bence bir sakınca yok ama İranın yeni hükümeti de kendini bağlamış bir şekilde olayların içinde yer almış olacak.

Aslında sizde farkındasınız çok geniş bir konu ve pekçok etken var.İranlıları ben de severim ve İranlı bayanların fiziksel özelliği de beni çok çeker. doğru söze ne hacet geçekten güzeller. Halkın sosyal yapısı zaten bir devrime hazır gibi genel yaşayış şekilleri de daha açık olmak gerekirse yaşamak istedikleri şekillerde devrimin aslında çok fazla şey değiştirmyeceğinin göstergesi beni korkutan şu anda İranın ABD gibi bir gücün kontrolüne geçmesi ve salt Türkiye açısından da değil.Dünya üzerinde ciddi dengelerin değişeceği endişesi taşıyorum.Bushun yeniden seçilmesi de kendine göre politikaların doğruluğunun bir isbatı bu bence bushu daha da arsızlaştıracaktır.Ve kerry illaki bir değişim yapılacaksa bunu savaşsız yapabilirdi ama bakın daha geir gelmez necefte tekrar savaş başladı bushun seçilmesi genel gidişat ortak yönler.İsterseniz hasan sabbahtan başlayarak bu tip örgütlerin yapılanmasını inceleyelim isterseniz de İranın genel yapısını masya yatıralım öncelikle.

Nerede
    Türkiye.
    İletiler
    243
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayin Alisinkay,

Skull & Bones hakkinda komplo teorileri yazildigini biliyorum. S&B'yi, Kongra-Gel'e benzetmeyelim sizinde malumunuz cok farkli seyler. S&B'in dikkati cekmesinin sebebi zannediyorum, bu kurula uye olmus cogu kisinin okuldan mezun olduktan sonra is hayatlarinda basarili olmalari ve yuksek makamlara gelmeleri. Ve hemen hepsi cok zengin ailelerden, yani elit tabaka. Dikkati cekiyor diyorsunuz degil mi, haklisiniz. Ama bunda basarili ogrenciligin, Ivy League okulundan mezun olmanin, ve baglantili zengin ailelerin oynadigi fonksiyon var. Yoksa, bir Bush ile Kerry tamamiyla ters kutuplarin adamlari. Sizin verdiginiz listeye bakiyorum, tabi ilk basta Bill Clinton (Bonesman oldugunu duymamisdim), Les Aspin, Warren Christopher, Anthony Lake, ve Al Gore guvenilir isimler. Hic biri "uc" insan degil, ve hicbiri karanlik karakterler degil. Tabi, Ben Yale mezunu degilim, onun icin konunun her nuansini yakalayamamis da olabilirim. Kampuste olup bunlari duyaraktan ogrenmek daha saglikli olur. Sayin Alisinkay, Simdi bende meraklandim, konu ustune kitap bulabilirsem, okuyacagim.

Iran hakkinda yazdiklarinizi anliyorum. Endiseleriniz dogal ve hakli. Demokrasi gelecekse, Iranlilar kendi getirsin diyorsunuz. Dogru lafa ne denir. Bazen disdan yardim faydali oluyor ama bu yardimi yapan, sizden bir sey bekliyor sonucta. Kendisine bagimli bir yonetim gibi. Sah doneminin Iran halki icin iyi olmadigini okudum. Ama Humeyni donemi de malumunuz, her gun insan haklari cigneniyor bu ulke de. Eger nukleer kapasitelerini iyice gelistirirlerse (bomba) seklinde o zaman Iran'dan korkulunur. Bence yoreye terror yagdirir cunki o zaman kimse mudahale de edemez Iran'a. Iran'in zarar verebilecegi ulkelerden en basta olani, biz olsak gerek. Bomba seklinde soylemiyorum, bizim demokrasimizi zayiflatan, kendi degerlerini Turk toplumuna empoze eden, bizim basin, ve dusunce hurriyetimizi kisitlayan bir sekilde. Ne kadar dogru bilmiyorum ama Ugur Mumcu'nun bu ulkenin ajanlari tarafindan olduruldugunu okumustum.

Iran hakkinda benim okuduklarim daha cok kadin haklari uzerine, bayanlarin perspektifinden yazilmis kitaplar. Su andaki politik durumu bilmiyorum, ve korkarim sizler kadar bilgili degilim, o yuzden sizlerin Iran hakkinda ve Iran'in Turkiye uzerindeki etkilerini irdeleyen kisisel dusuncelerinizi duymak isterim.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: