+ Konuyu Yanıtla
1 / 5 Sayfa 12345 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 43 ileti bulundu.

Konu: IP Kopyalamak

IP Kopyalamak Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Question IP Kopyalamak

Merhabalar,

Başıma gelen bir olay hakkında yardımlarınızı rica ediyorum. Erkek arkadaşımın eski eşi tarafından savcılığa şikayet edildiğimi evime gelen tebliagttan öğrendim ve ifademi vermek üzere savcılığa gittim. Suçsuz olduğumu belirtmeme rağmen hakkımda dava açıldığını öğrendim ve savcılık iddianamesi oldukça ağır ifadeler içeriyor. erkek arkadaşımın eski eşine hiç bilmediğim bir mail adresinden çok ağır hakaretler içeren 1-2 tane mail gitmiş ve o da savcılığa benim yaptığımı bildirerek ve benim ismimi vererek, hakkımda şikayette bulunmuş. yapılan araştırma neticesinde (ne tesadüf) maillerin benim çalıştığım şirketten ve evimdeki telefon hattından gönderildiği tespit edilmiş. Savcı bana emniyet ile şirketim arasındaki yazışmayı okudu. Şirketimden giden mail şirket ana server'ından çıkmış. Ancak kimin bilgisayarından olduğu tespit edilmemiş. Yani benim bilgisayarım olduğu tespit edilmemiş. Ayrıca suçun işlendiği belirtilen tarihte benim evimde ne bilgisayar ne de internet bağlantısı mevcuttu. Suç Şubat ayında işlenmiş ancak ben Haziran ayından sonra bilgisayar ve internet bağlantısına sahip oldum. Belki biraz özel olacak ancak erkek arkadaşımla evlilik hazırlığı yaparken bu olay başıma geldi ve erkek arkadaşımın ailesi bu kadının eğer biz evlenirsek ilk evlilikten olan çocuklarını bir daha göstermemek adına böyle bir komplo kurmuş olabileceğini, son 1 seneden beri bu kadının bilgisayar kursuna gittiğini, IP adresi kopyalayarak veya bu yönetmi bilen birilerinden yardım alarak böyle birşeyi yapmış olabileceğini, çok kıskanç bir kadın olduğunu belirttiler. İddianamede geçen söz konusu mailde kadın hakkında çok ağır hakaretler mevcut. Şuan yaşadığım psikolojik travmayı ve şoku tarif etmem mümkün değil. Hiç alakam olmayan ve yapmadığımdan son derece emin olduğum bir suç yüzünden mahkemeye çıkacak olmam çok ağır geliyor. IP adresi kopyalayarak başkasının bilgisayarı üzerinden 3. kişilere mail atmak mümkün müdür? Bilgisi olan üyeler yardımcı olurlarsa çok minnettar kalacağım.

Hukuki NET Güncel Haber

IP Kopyalamak konulu yargıtay kararı ara
    IP Kopyalamak konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Çanakkale
    İletiler
    48
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: IP kopyalamak

İP adresi telekom tarafından modem açıldığında kişiye otomatik olarak verilir. Ve kafana göre şu numara olsun diye değiştirmen imkansızdır. Modemi terkrar resetlediğinde IP Adresin Telekom ISP leri tarafından tekrardan otomatik olarak verilir ve aynı numarayı alman imkansızdır.

Telekomda sabit ip sistemide vardır. Yani kendine özel ip numarası tahsis ettirirsen modemini kapatıp açsanda aynı numara ile işlemine devam edersin her seferinde.

yapmadığımdan son derece emin olduğum bir suç yüzünden
    Bu cümle biraz tuhaf olmuş bu arada.

Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı winnie78 rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    yapılan araştırma neticesinde (ne tesadüf) maillerin benim çalıştığım şirketten ve evimdeki telefon hattından gönderildiği tespit edilmiş.

Ayrıca suçun işlendiği belirtilen tarihte benim evimde ne bilgisayar ne de internet bağlantısı mevcuttu. Suç Şubat ayında işlenmiş ancak ben Haziran ayından sonra bilgisayar ve internet bağlantısına sahip oldum.
    Kuvvetli şüphe oluşabilmesi için işyerindeki kayıtlardan, sizin kullandığınız bilgisayar tarafından mailin gönderildiğinin belirlenmesi gerekiyor. Ayrıca evinizde var olmayan bir telefon hattı dolayısıyla, mail yoluyla hakaret dolayısıyla suçlanmanız mantık dışıdır. Telekomdan, adınıza telefon hattının açılışına dair bir belge alabilirseniz ve avukatınızla işbirliği içerisinde olursanız, var olan hukuki probleminizin giderileceğini umuyorum.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.862
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Böyle birşey mümkünmü gerçekten?IP kopyalanması.

Nerede
    Çanakkale
    İletiler
    48
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hayır mümkün değildir.

Selçuk Üniversitesi Bilg. Donanım Mezunuyum.

Aynı zamanda Cisco Network eğitimi aldım eğer içinizi rahatlatacaksa böle bir kimlik ekleyim dedim.

IP adresi (Yani İnternet Protokol adresi), TCP/IP (İletim Kontrol Protokolü/İnternet Protokolü) standardını kullanan bir ağdaki cihazların birbirini tanımak, birbirleriyle iletişim kurmak ve veri alışverişinde bulunmak için kullandıkları benzersiz bir numaradır. İnternet bağlantısı bulunan her cihazın bu cihaza tahsis edilen bir adresi olması gerekir. Bu adres ya da numara, iletilen bilginin doğru adrese gönderilmesini, ya da verinin doğru adresten alınmasını sağlar. Tüm internet Bu Protokol sayesinde yürütülür.

(İp adresleri Aynı zamanda İnternet sitelerinin yayın aracıdır.) Mesala http://66.249.93.99 tıkladığınızda. Bir siteye yönlenir bu o sitenin kimlik bilgilerinide içeren adrestir.

Yani size bir siteden bir mail geliyorsa ip adresi izlenerek anlaşılabilir. Yada siz mail çekiyorsanız bir ip den tesbit edilebilir.

Bu takipler çok zor durumlarda MAC adresi dediğimiz modem (Ağ Kartın da) içinde bulunan sabit bir numaradan da yapılabilir.
    Konu byfobi tarafından (08-11-2007 Saat 11:33:06 ) de değiştirilmiştir.

İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

tekrar merhabalar,

mesajımla ilgilenip cevap yazan herkese çok teşekkür ederim. Öncelikle şunu belirtmek isterim. bilgisayarlar yada IP konusunda uzman değilim, hatta hiç bilgim yok. IP kopyalamak konusu sadece bu konuda uzman olduğunu düşündüğüm kişilerden duyduğum bir bilgidir. IP kopyalayarak kendi bilgisyarlarını gizleyerek internet üzerinden dolandırıcılık yapan insanların bu yolla yapabildiklerini belirtmişlerdir. Bunu özellikle belirtmemin sebebi şudur. evimde bilgisayar yada internet bağlantısı olmadan benim evimden mail gittiğinin tespiti gerçekten çok saçma geldi. ve bu savcının iddianamesinde bulunmakta. Yani telekom benim evimi tespit etmiş. Ayrıca şirketimden giden mailler için de şirketim mailin ana şirket server'ının IP'sinden çıktığını, ancak bu mailin şirket içerisinde hangi bilgisayar tarafından yapıldığının şirketimdeki teknik donanım sebebiyle mümkün olmadığını belirtmiş. Sadece benim de şirketimdeki diğer 120 bilgisayar kullanıcısı gibi aynı server'ı kullandığım belirtilmiş o kadar. Ancak savcı iddianamesinde sanki benim bilgisayarım tespit edilmiş gibi bir ifade kullanmış. halbuki savcı yukardaki ifadeyi bana açık açık kendisi okumuştu. Neden delili iddianameye bu şekilde aktarma gereği duyabilir ki? Bunu da anlamış değilim.

Son bir not eklemek isterim. "yapmadığımdan son derece emin olduğum bir suç yüzünden" ifadesi belki yetersiz bir Türkçe kullanımının sonucu olabilir. Kusura bakmayın. Sadece gerçekten suçsuz olduğumu vurgulamak adına belirtmiştim. Hayatımda ilk defa kanun karşısında zan altında kalmış bulunmaktayım ve büyük bir haksızlığa uğramaktayım.Anlayacağınızı ümit ediyorum.

Nerede
    Çanakkale
    İletiler
    48
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Haksızlıklara uğradığımız için zaten kanunlar var desem cümlesi yanlış olmaz umarım.

Bu arada alıntı yaptığım cümle de zaten yapmadığınız için emin olmanıza gerek yoktur yada ben böyle düşünüyorum.

Ayrıca suçun işlendiği belirtilen tarihte benim evimde ne bilgisayar ne de internet bağlantısı mevcuttu.

Zaten olay burda bitiyor bence bunun üzerinde durun.

Diğer olaylara gelince ip gizlenme yöntemleri mevcuttur ama hiç bi zaman sağlıklı olmaz bu yüzden bu tip dolandırıcılık yapan insanlar internet cafeleri mesken tutmuşlardır.

Nerede
    Samsun
    İletiler
    5.785
    Blog yazıları
    2
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

IP kopyalama gibi bir fiilin bugünkü şartlar dahilinde mevcut olmadığını tekrarlamak isterim. Bilgisayar alanında hiç bir şeyin imkansız olmadığı gerçeğini göz önünde bulundurmak gerekmektedir ve gelecekte "neden olmasın" şeklinde yorumlayabileceğim bir meseledir.

Savcılıktaki dosyayı inceleme hakkınız bulunmaktadır.

Nerede
    İZMİR
    İletiler
    20.862
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    IP kopyalama gibi bir fiilin bugünkü şartlar dahilinde mevcut olmadığını tekrarlamak isterim. Bilgisayar alanında hiç bir şeyin imkansız olmadığı gerçeğini göz önünde bulundurmak gerekmektedir ve gelecekte "neden olmasın" şeklinde yorumlayabileceğim bir meseledir.

Savcılıktaki dosyayı inceleme hakkınız bulunmaktadır.
    Koyunu kopyalayan insanoğlu,kurdu niye kopyalamasın yani?:o

Nerede
    Çanakkale
    İletiler
    48
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı ekircali rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Koyunu kopyalayan insanoğlu,kurdu niye kopyalamasın yani?:o
    88.245.54.218 hadi o zaman yapıştırın ip adresinize başka birileri kapmadan bu ip yi.

ipnin dolu olup olmadığını nasıl tespit edeceksiniz bunuda bir araştırın.

İp kopyalama dna ya benzemez .. :D valla genede insanoğlundan korkulur bea:o

+ Konuyu Yanıtla
1 / 5 Sayfa 12345 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

ip adresi kopyalama

ip kopyalama

ip adresi kopyalanabilir mi

ip numarası kopyalama

ip kopyalanmasi

vahsabim kopyalanirsa nasil anlaeimcy.ip kopyalanirmihesal ip kopyalamaip klonlamabilgisayar ip kopyalandi ne demekbir telefondan baska bir telefona internet acildiginda ip adresimi alabilirmiip kopyalanabilirmiip kopyalanmasinin belirtileriip kopyalanabilir mi telefonhttp:www.hukuki.netshowthread.php29727-IP-Kopyalamakbilgisayar ip adresi kopyalamaip adresi ile dosya kopyalama ip adresi klonlamastatik ip klonlama kopyalamastatik ip numarası kopyalamaip kopyaip adresi klonlanmismac adres kopyalaweb baglanti adresi kopyalaip kopyalanabilir mi
Forum