Temyiz talebinde bulunduğum dilekçeme başlıktaki konu gereğince karar verilmiş.7 gün içinde Yargıtay yolu açık olmak üzere karar verildi diyerek bana tebligat yapıldı.Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum !!.Avukat arkadaşlar lütfen bir yol gösterirmisiniz ? Teşekkür ederim.
Temyiz talebinde bulunduğum dilekçeme başlıktaki konu gereğince karar verilmiş.7 gün içinde Yargıtay yolu açık olmak üzere karar verildi diyerek bana tebligat yapıldı.Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum !!.Avukat arkadaşlar lütfen bir yol gösterirmisiniz ? Teşekkür ederim.
Sayın Fevzi Serhat,
Burada Hakimlik Makamı Kararları ile Mahkeme Makamı Kararları arasındaki çok ince bir ayrıntı var.
Hakimlik makamı kararlarına karşı kaide olarak itiraz olunabilir. Mülga kanun hakimlik makamı tabirini kullanmamış, bunları sayma yolunu tutmuştu. Yeni kanun ise hakim kararı terimini açıkça kullanmıştır (CMK 267/1). Yeni kanunumuzun itiraz yolunu açtığı bazı kararlar şunlardır. CMK5/2, 18/3, 42/2, 60/4, 74/4, 75/4, 76/4, 101/5.
Mahkeme makamı kararlarına kaide olarak itiraz olunamaz. Yeni kanun, kanunun gösterdiği hallerde mahkeme kararlarına karşı itiraz yoluna gidilebilir demektedir (CMK267). Kararın duruşmada veya duruşma hazırlığında verilmiş olmasının önemi yoktur. İtiraz edebilme istisnayı teşkil ettiğinden , mahkeme kararlarından hangilerine itiraz edilebileceği kanunda açıkça gösterilmiştir. İtiraz edilemeyeceklerin gösterilmesi gerekmez.
Mahkeme kararlarından bir kısmı son karardır (hüküm). Bunlara karşı asıl derece olarak itiraz değil istinaf söz konusudur.
Mahkemelerin son karardan gayri kararlarının yani ara kararlarının bir kısmı da son karara yani hükme esas teşkil eder. Bunlar son kararın çıkması ile bağlantısı olan ve onu yaratan kararlardır. Bu kararlar da son kararla birlikte temyiz edilebildiğinden bunlar aleyhine ayrıca itiraz yolu kabul edilmesine lüzum duyulmamıştır.
Ara kararlarının bir kısmı ise, son karara esas teşkil etmez, yani onunla bağlantısı yoktur ve onu yaratmazlar. Bu çeşit ara kararlarına karşı temyiz yolu tanınmadığı gibi kaide olarak itiraz yolu da kabul edilmemiştir.
Bu tür durumlarda yapılacak en mantıklı iş hüküm verildikten sonra hiç zaman kaybetmeksizin ve en geç 7 gün içinde hükmü veren mahkemeye gerekçeli karar açıklanınca temyiz edileceğini bildiren bir süre tutum dilekçesi vermekti.
Görüleceği üzere bu oldukça karmaşık bir konudur ve ceza hukukunda uzman bir profesyonelin yardımını gerektirir. Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Konu Devrim Sinan Karavelioğlu tarafından (02-11-2007 Saat 23:22:13 ) de değiştirilmiştir.
Kusura bakmayın, bu notlara bilginize saygı duyarak katılamayacağım.
Arkadaşımızın sorusuna göre( CMK 276 İstinaf başvurusunun reddi) verdiği temyiz dilekçesi temyiz hakkı olmadığı gerekçesi ile ret edilmiştir.(CMK276 dan başkaca bir karar verilemez) Temyiz dilekçesinin Ret kararıda kendisine tebliğ edilmiştir.
Bu durumda itiraz veya diğer hukuki yolların şu aşamada değerlendirilmesi mümkün değildir.
Arkadaşımız temyiz ettiği karara ilişkin dilekçesinin ret kararına itiraz edemez.CMK da bu yönde bir hüküm yoktur. Sadece haklı olduğuna inanıyor ise bu alınan ret kararını temyiz edebilir. İstinaf hükümleri henüz uygulanmadığı için temyize ilişkin hükümler uygulanacak ve dosyası Yargıtay a gönderilecektir. (CMK 296) Kendisine gelen ret kararı zaten gerekçeli karardır. Bu gelen temyiz talebini ret kararı dışında başkaca bir gerekçeli karar daha gelmez.
Bu nedenle süre tutum dilekçesi vermenin pratik bir anlamı yoktur. Asıl kararı temyiz ettiği dilekçesi zaten mahkemeye verildiği için asıl davayı temyiz gerekçeleri de yazılmış demektir. Yargıtay talebi haklı görürse dosyayı yani ilk dilekçesinde yer alan temyiz gerekçelerini değerlendirecektir. Bir hukukçu yardımı ile yapması konusunda ise sizinle hemfikirim.
Saygılarımla.
Konu mkocagul tarafından (02-11-2007 Saat 23:06:06 ) de değiştirilmiştir.
amcamın şirketinde yardım için 1-2 gün takıldım. bu zaman zarfında iş yerine hacize gelindi. amcam şehir dışındaydı. gelen memur ve av. vekili
bugün...
Çalıstıgım isyerinin şubesi kapandıgı icin işten cıkartıldım. İşten ayrılma bildirgesinde isten çıkış nedeni olarak is kanunun 17. maddesi geregince...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku