Türkiye bir deprem ülkesi olmasına rağmen, konutların hasarlara karşı güvence altına alınabileceği ‘zorunlu deprem sigortası’ yeterli ilgi görmüyor. 17 Ağustos 1999’da yaşanan büyük depremin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile yürürlüğe giren Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, Türkiye’deki 12 milyon 988 bin 665 adet konuttan, sadece 2 milyon 26 bin 717’si zorunlu deprem sigortası poliçesine sahip bulunuyor.
en iyiyi bulmak için çalışırken, iyiyi kaybetmeyin...
türkiye bi deprem ülkesi ama maalesef içindeki insanlar bunu bir türlü
kabul etmek istemiyolar..binanın statiği hakkında bisey bilmeden ,yapının oturdugu zemin hakkında bişey bilmeden atıp tutuyolar...cahilliğin sınırı yok maalesef..depremle yasamayı ögrenmeliyiz...ve bu işede bence ilk olarak deprem sigortası almakla başlamalıyız...Metin
En seksi erkek Işıkara'nın (aynı zamanda da profesör veya doçent ama aklımda sadece bu ünvan kalmış) yaptığı "İstanbul'da yeni bir deprem bekliyorum" seklindeki açıklaması İstanbulluları korkuttu. Ancak bu açıklamadan daha korkuncu Işıkara'nın basın toplantısına bavuluyla katılmasıydı.
Her ne kadar 68 kaçkını Şener Üşenmezsoy ve Aykut Barka "İstanbul'un fay hattı sahil yolunda denize uçan bir kamyon tarafından kırıldı. İstanbul'da büyük bir deprem olmaz artık" deseler de bir deprem beklendiği muhakkak.
Depremle birlikte yaşama rehberi
1- Depremi kafanıza takmayın. Depremi üc saniye önce haber veren sistemler cok yakında piyasaya çıkacak. Üç saniyede ne olur demeyin. Kelime - i sahadet getiremezseniz bile sıkı bir "hassittir" deme şansınız var...
2- Binanızın depreme dayanıklı olup olmadığını test etmek için aylarca sıra beklemenize gerek yok. Boş dairelerden birini yeni evli bir çifte verin. Yıkılmadıysa sorun yok demektir.
3- Yanınızda içinde çadır ve uyku tulumlarının bulunduğu bir sırt çantası bulundurun ve bu çantayı gittiğiniz her yere götürün. Sinemaya gittiğinizde sırt çantasını mutlaka sırtınızdan indirin... Yoksa 6.5 şiddetinde sopa yersiniz.
4- Depremin sizi nerede yakalayacağı belli olmaz. Bu yüzden fındıktan ve aganigi naganigiden uzak durun.
5- Hayvanların depremi önceden farkettiği gerceğini unutmayın. Erkekseniz Panter Emel'le, kadınsanız ormanlar kralı Tarzan'la yapacaginiz evlilikler sizi deprem tehlikesinden koruyacaktır. Sokak köpeklerinin itlafina yeşil ışık yakan Hıncal Abi (Uluç) ile evlenenlerin ise hiç şansı yok. Geçen gün bir sokak köpeğiyle konuşuyordum, "Abicim depremi önceden anlasam bile ona haber vermem. Zaten öbür ayağı da kaşınıyormuş, gider doğrudan ısırırım" dedi.
6- Psikolojik olarak kendinizi ayakta tutmak zorundasınız. Bol bol müzik dinleyin. İsviçreli bilim adamları Mahsun Kırmızıgül'ün "Yıkılmadım Ayaktayım" şarkısını tavsiye ediyorlar.
7- Deprem anında kolunuz bacağınız kırıldıysa sakın hastaneye gitmeyin. Kırıkçı ve çıkıkçılar daha güvenlidir. Unutmayin ki, depremlerde ve artci şoklarda en önce yıkılan yerler hastaneler. (Allah hastaneye duşurmesin lafinin kaynagi da boylece belli olmuş oldu...)
8- Deprem anında işyerindeyseniz mutlu olun. Ve Tanri'dan bina yikilmadan once patronunuzun başından aşağıya murekkebi boca edecek kadar bir zaman vermesine dua edin.
9- İstatistiklere göre deprem çocuklara daha az hasar veriyor. Bu yuzden yaşınızı küçültün veya çocuk ruhlu olmayı deneyin...
10- Göçük altında kaldığnızda size "İyi misin?" diye seslenenlere "İyiyim, depremle birlikte yaşamaya alışıyorum. İsterseniz büyüklerimizi de çağırın. Gelip ayaklarını bu kolonun altına soksunlar. Onlar da depremle yaşamaya alışsınlar benim gibi" cevabını verin.
Sonuç
Ben bütün bu dediklerimi yaptim ve deprem korkusunu yendim... Tabii deprem korkusunu yenmemde su anda SAMSUNDA yaşıyor olmamın da katkısı var sanıyorum.
Bill Clinton'ın tost - iti
* Deprem bölgesi ziyaret edilecek ve vatandaşlara moral verilecek. Daha da olmazsa Monika Levinski bu bölgelere gönderilecek.
* Koruma tedbirlerim artırılacak. Tuvaletteki koruma sayısı 25'ten 15'e indirilecek. Yoksa dişlerimi firçalayamıyorum.
* Kizim Celsi Kahramanmaraşlı Musa'dan uzak tutulacak
* Bülent Ecevit her şeyi unutuyormuş. 1000 dolar borç istenecek
Konu açma tarihine bakmaksızın ben şu kadarını diyebilirim;
Bilindiği üzere, "Zorunlu Deprem Sigortası" olmadan alım-satım yapılamıyor, ( öyle biliyorum, yanlışım varsa düzeltiniz lütfen) sanırım bu çok etkili oluyor. Ama olası bir depremde onca hasar nasıl ödenir, neler olur bilinmez. Tabi hasarı tespit edebilecek, ödeyebilecek veya alabilecek insan kalırsa!
Doğrusu şu haberi görünce uykum da kaçtı... :eek: ŞEYTANIN AVUKATI'nın tesellilerine inansam mı acaba?!
"Marmara'daki faylarda aktivite var"
Türk ve Fransız bilimadamlarınca Le'Atalante gemisi ile 12 Mayıs'ta Marmara'da başlatılan ve Nautile denizaltısı ile deniz dibinde gerçekleştirilen incelemeler 12 Haziran'da sonra erdi. Araştırma sonuçlarına göre, Marmara'daki faylarda aktivite var.
İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Araştırma Genel Koordinatörü Prof. Dr. Naci Görür, Marmara denizi içerisindeki Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu üzerindeki deprem beklentisi dolayısıyla, 1999 depreminden sonra Fransız bilim kuruluşlarıyla bir dizi araştırma başlatıldığını hatırlattı.
Görür, olası bir depremde denizaltı heyelanları oluşturabilecek ve tsunamiye neden olabilecek yerlerin de araştırıldığını dile getirdi.
Prof. Dr. Naci Görür, depremsellik açısından önem taşıyan gaz ve su çıkışlarının incelenebilmesi için Marmara denizi tabanına bir denizaltı gözlem istasyonunun kurulması gerektiğini vurgulayarak, bunun için Türkiye'deki yetkililer ve AB fonlarından yararlanmak için başvurularda bulunduklarını ifade etti.
Çalışmalar sırasında Marmara denizinin tabanına çok sayıda cihaz yerleştirildiğini anlatan Görür, bu cihazların 4 ay ile bir yıl arasında deniz dibinde kalacağını ve cihazların toplayacağı verilerin daha sonra değerlendirileceğini, çalışmaların sonuçlarının da dünya bilim kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.
Prof. Dr. Görür, denizaltı gözlem istasyonunun belirli sayıda kurulmasının 4-5 milyon euroya mal olacak bir proje olduğunu belirterek, deneme istasyonunun ise 350-400 bin YTL'ye kurulabileceğini söyledi.
Naci Görür, araştırmanın olası bir deprem açısından önemine ilişkin şunları kaydetti: "Sonuç olarak, Marmara'nın tabanında aktif fayların bütün özelliklerini inceliyoruz. Faylar boyunca sürekli gaz ve su çıkışları olduğu belirlendi ve haritalandı. Bunlar aktiviteyi gösteriyor. Faaliyeti gösteriyor. O nedenle de dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer bir yerde deprem olmuş ve bitmiş olsa belirli bir zaman sonra akışkan çıkışı duruyor. O nedenle bu akışkan çıkışlarının ciddiye alınması gerekiyor. İzlenmesi ve incelenmesi gerekiyor."
Nautile denizaltısıyla Marmara denizinde İTÜ Öğretim Üyeleri Prof. Dr.Naci Görür, Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Namık Çağatay ile araştırmanın Fransız Eş Başkanı Prof. Dr. Pierre Henry'nin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucu elde edilen araştırmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada da, elde edilen bulgular şöyle sıralandı:
* Marmara tabanındaki aktif faylarla akışkan çıkışı (gaz ve su) arasında doğrudan bir ilişki vardır. Akışkan çıkışı fayın hareketliliğinin belirtisidir. Marmara tabanında fay boyunca açığa çıkan gazların büyük ölçüde metan gazı olduğu anlaşılmıştır. * Bu gaz ile birlikte bazı hidrokarbon emarelerinin bulunması söz konusu gazın yüzeysel olmayıp, derinlerden geldiğini ortaya koymuştur. Akışkan çıkışlarının sürekli denetlenip izlenmesiyle Marmara bölgesini tehdit eden depremin gelişi ile ilgili önemli ipucları elde edilebilir. * Marmara denizinin özellikle Çınarcık çukurluğunun kuzeyinde ve İzmit Körfezi'nin Marmara'ya açıldığı bölgelerdeki kıta yamaçları olası bir depremde heyelanlar oluşturmaya müsaittir. Bu kaymalar Marmara denizinde tsunami olaylarına sebep olabilir. * Sonuç olarak, Marmara denizinin tabanına sabit bir denizaltı gözlem istasyonunun kurulması ve faylar boyunca açığa çıkan gaz ve suların hacim ve kimyasal bileşimlerindeki değişimlerin sürekli izlenmesi ile beklenen Marmara depreminin gelişi ile ilgili önemli ipuclarının elde edilebileceği anlaşılmıştır.
Araştırmanın detayları...
Görür, bu araştırmaların 2000, 2001, 2002 ve 2004 ve son olarak da 12 Mayıs-12 Haziran 2007 tarihleri arasında gerçekleştirildiğini anımsatarak, son araştırmada Nautile adlı insanlı denizaltının kullanıldığını bildirdi.
Daha önceki araştırmalarda 1999 Gölcük Depremi'nden sonra, İzmit Körfezi ve Marmara denizinde aktif faylar boyunca bazı akışkanların (su ve gaz) çıkışının olduğunun saptandığını ifade eden Görür, "Gaz çıkışları fayların aktivitesi bakımından önemli. Fayın aktif olduğunun da belirtisidir" dedi.
Naci Görür, gaz ve su çıkışlarının hacmindeki değişiklikler, bunların bileşiminde olan değişimlerin yaklaşmakta olan deprem hakkında önemli ipucları vereceğini, bu nedenle de Nautile denizaltısı ile bilimadamlarının denizin tabanına daldıklarını ve her dalışta en az 7 saat kalarak çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Prof. Dr. Naci Görür, "Yaptığımız araştırmalar, bu gazların derinlerden geldiğini ortaya koydu. Bu gazlar yüzeyde bizim bataklık gazı olarak nitelediğimiz cinsten değil. Deniz tabanında organik maddenin bozulması sonucu meydana gelen gaz değil, deprem derinliklerindeki kırıklardan gelen gazlar. Dolayısıyla biz bunları daha önce insansız denizaltı ile tespit etmiştik, şimdi görerek tespit ettik" dedi.
Görür, denizaltı ile yapılan dalışlarda, "denizin tabanında akustik yöntemlerle akışkanların çıktığı yerlerin belirlendiğini ve haritalandığını, akışkan çıkış noktaları ile aktif faylar arasındaki ilişkinin açığa kavuşturulduğunu" vurguladı.
Çalışmalar sırasında akışkanların nitelik ve kökeninin araştırılması için örnek alındığını belirten Prof. Dr. Görür, akışkan çıkışlarının en iyi gözlendiği 3 istasyona ölçümler yapacak ve küçük depremleri belirleyecek sismografların (OBS) yerleştirildiğini de bildirdi.
Naci Görür, su çıkışları sebebiyle deniz tabanında faylar boyunca oluşan karbonat kabuklarının da incelendiğini ve örnekler alındığını ifade ederek, akışkan çıkışlarının deniz tabanındaki canlı yaşam üzerindeki etkilerinin incelendiğini ve daha önceki depremlerin çökel kayıtları kapsamında örnekler alındığını söyledi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün eski Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara döneminde, halkı depreme karşı bilinçlendirmek için yürütülen 'Deprem Dede' yerini 'Sismail'e bıraktı.
Deprem Dede projesiyle yürütülen bilinçlendirme çalışmaları Kandilli Rasathanesi'nin yeni projesi 'Sismail' ile devam edecek. BÜ Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Depreme Duyarlılık Günleri Projesi' ön tanıtımı dün yapıldı. Projenin amacı, depremin eşya ve insanlar üzerindeki etkilerini göstermek, yapılması gerekenler hakkında eğitim sağlamak ve depremin etkilerini en aza indirmek için görsel ve uygulamalı Gezici Deprem Eğitim TIR'ı üretmek. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nde gerçekleşen toplantıya, Rasathane Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, proje koordinatörü Prof. Dr. Niyazi Türkelli, proje sorumlusu Süheyla Sezan, deprem uzmanları ve bilim adamları katıldı. Gülay Altay, "Proje gelecekteki yıkıcı depremlere karşı alınacak her türlü önlemleri içermektedir. Yakın geçmişteki iki büyük depremden büyük dersler alarak, depreme duyarlılık projesini hayata geçirme kararı aldık. Yıkıcı bir depremde kişilerin kendi kendilerine yardımcı olabilecekleri temel eğitimleri vermeyi amaçlıyoruz." açıklamasında bulundu. Proje koordinatörü Prof. Dr. Niyazi Türkelli ise "İstedik ki Kandilli'den çıkalım, halkın arasına inelim, bilgilerimizi onlarla paylaşalım. Bu projeyi simgeleyen bir maskot ürettik ve adını Sismail koyduk." diye konuştu.
Zaman
Kendilerini henüz göremedim ama yine de hoş gelmiş aramıza "Sismail" amca :p
aabii yaaa bunu çok tuttum yaaa... TIR ların şöfer mahalli zaten salon salomanje, piknik tüpü, koltuk altı spreyi,traş takımı, askıda takım elbise,kaput ne ararsan var. bi de dorsesini düşünsenize. masanın altında bi capon korkudan titriyo ve Türk erkeği olarak ona sarılmış teselli ediyorsunuz (korkma yavrum bişi olmaz biz şerbetliyiz, 30.000inimiz öldü ama turizm aşkına canımız feda" falan diyorsunuz.
Kime ürettirecekler bu TIR'ı müthiş fikirlerim var Zihni Sinir patentli:o
İyi günler. Kiracı olduğum evde elektrik aboneliği açtırabilmek için deprem sigortası gerekiyor ancak ev sahibi sigortayı yaptırmıyor. Biz yaptıralım...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku