İçinde bulunduğumuz bu kara günlerde acımız ve öfkemiz ister istemez etrafımıza yansıyor. Ancak özellikle 12 yaş altı çocuğu bulunanların biraz dikkatli olması gerekiyor. Terörün etkisini terörle birebir yüzyüze gelme, yakınlarını kaybetme gibi nedenlerle doğrudan yaşayan çocuklarımızın yanısıra doğrudan etkisi altında kalmayan çocuklarımıza yayılması ancak o alçakların işine gelir.
Peki doğru tavır nedir?
1. Çocuğunuzu olayın tamamen dışında tutmanız imkansızdır. Yaşına uygun bir şekilde kızgınlık ve üzüntünüzün kaynağını açıklayın. Sözcüklerinizi dikkatli seçin. Ümitsiz ve çaresiz gözükmeyin.
* Kesinlikle bir şey yokmuş gibi davranmaya çalışmayın. Çocuklar ebeveynlerindeki ruhsal değişimleri çok iyi algılar. Eğer duygu durumunuzun nedenini açıklamazsanız kaynağın kendisi olduğunu düşünür. Suçluluk duyar.
* Ümitsiz ve çaresiz gözükmeyin. Korkuya kapılmasına neden olmayın. Çocuğunuzun dolapta bir teröristin saklandığı korkusuyla yaşamasını istemezsiniz değil mi?
2. Çocukların kavramlarının, uzaklık yakınlık algılarının farklı olduğunu unutmayın.
Gerkirse sende canını bu vatana vereceksin gibi bir söylemden çocuğunuzun çıkaracağı anlam çok farklı olacaktır. Yaşına bağlı olarak onu sevmediğiniz ve uzaklaştırmak istediğiniz gibi bir sonuca varabilir. Yada "vatan" sözcüğünü bir tehtid olarak görebilir. Yani amacınızın tam tersi olabilir.
3. Nasılki siz bir şeyler yapmak istiyorsunuz öfkeniz ve acınızla baş etmek için oda bunu isteyecektir. Üstelik böyle bir paylaşım ilişkinizi geliştirir. Oadasına bayrak asmak, birlikte bir anıt vb. ziyareti anlamlı olur.
Çocuğunuzu şehit cenazelerine, diğer anma ve protesto gösterilerine götürmeyin. Yas acı ve öfke duygularıyla bayrak vatan millet kavramlarını birleştirmesine izin vermeyin. Ama mutlaka bayram kutlamalarına götürün. Vatan ve bayrak çoşku, sevinç ve kendine güven duygularıyla birleşsin. Milli bayramlarda da eve şeker cikolata vb. hatta doğrudan ona hediye alın.
4. Normal hayatının akışını bozmayın. Çocuklar rutinleri sever. Rutinlerin bozulması güvensizlik ve kaygı oluşturur. Vatanı sevmek ona sağlıklı bireyler yetiştirmektir.
5. Her zamankinden daha fazla gündemi takip etme isteği duymanız normal. Ancak TV nin her an açık olması (normalde de olmamalı), sürekli bir yas ve öfke havasını yayması onun için uygun olmaz.
6. Bazen kendimize izin veririz. Normal de ağzımızdan dökülmeyecek cümleler ağzımızdan dökülebilir. "hepsini geberteceksin" sizi asla yansıtmayacak ağzınızdan dökülürken bile bunu ben mi söyledim diyeceğiniz bir cümledir belki. Ya da "intikam alınsın" Hatta normalda ağzınızdan asla çıkmayacak küfür sözlerini sarfetmek isteyebilirsiniz. Lütfen çocuklarımızın yanında bundan kaçınalım.
Çocuğunuzun yanında küfür ediyorsanız o küfür ettiğinde hiç şaşırmayın. Yada intikam diye bağırıyorsanız arabasını bozan kardeşinin bebeğini kırdığında şaşırmayın. Bazı durumlarda diye başlayan cümleler çocuklara birşey ifade etmez.
Savaşcılık oynayan, düşmanları nasıl katledeceğini anlatan bir çocuk tehlike sinyali veriyor demektir. Lütfen dikkat.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu gecem1970 tarafından (23-10-2007 Saat 09:25:48 ) de değiştirilmiştir.
Tamda anlatmak istediğime örnek. Lütfen duyarlı olalım. Çocuklarımızı koruyalım. Lise öğrencilerinden yada İlköğretim II. kademeden söz etmiyorum. 12 yaş altını koruyalım...
DENİZLİ'de merkeze bağlı Gürlek Köyü'nün sakinleri, terör örgütü aleyhine eylem yaptı. Eylem sırasında 4 yaşındaki Ahmet Tufan'ın eline oyuncak tüfek verilip, intikam yemini ettirildi.
Gürlekli yaklaşık 200 köylü, Denizli kent merkezine minibüslerle gelerek, Denizli Belediye Binası önünde terör örgütü aleyhine gösteri yaptı. Gösteride, askeri üniformalı Ahmet Tufan, büyüklerinin isteği üzerine, intikam yemini etti. Elinde oyuncak tüfekle İstiklal Marşı okudu. Ardından "Şehitlerin kanı yerde kalmaz. Ben de askere gideceğim. Onların intikamını alacağım" dedi. Gürlek köylüleri daha sonra `Cumhuriyet'e bağlılık ve terörü kınama' mitingi için topluca Demokrasi Meydanı'na gitti.
Eğer bir çocuk sürekli eleştirilmişse
Kınama ve ayıplamayı öğrenir.
Eğer bir çocuk kin ortamında büyümüşse
Kavga etmeyi öğrenir
Eğer bir çocuk alay edilip aşağılanmışsa
Sıkılıp utanmayı öğrenir.
Eğer bir çocuk hoşgörüyle eğitilmişse
Sabırlı olmayı öğrenir.
Eğer bir çocuk desteklenip yüreklendirilmişse
Kendine güven duymayı öğrenir.
Eğer bir çocuk övülmüş ve beğenilmişse
Takdir etmeyi öğrenir.
Eğer bir çocuk hakkına saygı gösterilerek büyütülmüşse
Adil olmayı öğrenir.
Eğer bir çocuk devamlı utanç duygusuyla eğitilmişse
Kendini suçlamayı öğrenir.
Eğer bir çocuk güven içinde yetişmişse
İnançlı olmayı öğrenir.
Eğer bir çocuk kabul ve onay görmüşse
Kendini sevmeyi öğrenir.
Eğer bir çocuk aile içinde dostluk ve arkadaşlık görmüşse
Bu dünyada mutlu olmayı öğrenir.
Gün geçtikçe bazı şeyleri gözden kaçırabiliyoruz, önemli bir konu idi ve geç kalmış da sayılmayız aslında, bu konuda size katılıyor ve destkeliyorum.
Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yerinde alınmış bir karar vardı, saygı duyulması ve kesinlikle uyulması gerektiğini düşünüyorum. Çocuklar zaten aileleri ile birlikte bu acıyı yaşamaktalar! Ayrıca hem çocuklarımızın psikolojilerini olumsuz etkilememek ve hem de son zamanlarda yoğun olarak düzenlenmekte olan protestolara çocukların alet edilmemesi gerekir. O kalabalıklara minik öğrencileri hem de velisinden izin almadan ezilme tehlikesi içine atmak kime ne yarar getirecek şaşarım? Yaşamakta olduğumuz acılar yetmiyormuş gibi birde minik şehit haberlerini duymak istemiyoruz! Basında bu karara karşı olduklarını belirten meclisteki büyüklerimizin neye hizmet ettiklerine de bir anlam veremiyorum doğrusu. Söz konusu geleceğimiz ise, neden çocuklarımızın psikolojisini bu denli olumsuz olaylarla meşgul edip yoralım ki?!
Bu konuda her velinin hassas davranacağını, çocuklarının okulları ile iş birliği içerisinde olmalarını umuyor ve sabır diliyorum!
Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yerinde alınmış bir karar vardı, saygı duyulması ve kesinlikle uyulması gerektiğini düşünüyorum.
Sayın Deniz02,
Yazdıklarımla bir yanlış anlaşılmaya neden oluyorum sanırım. Milli Eğitim Bakanlığının genelgesini kesinlikle desteklemiyorum.
Benim yazılarımda kastettiğim 12 yaştan küçük gruptur. Kaldıki dikkat ederseniz onlarında tümden dışarda bırakılması gibi bir kastım olmadı.
16 yaşındaki gençlerin,evlendirildiği, yasal olarak çalışabildiği bir ülkede ortaöğretim öğrencilerini kapsayan bir yasaklama komiktir.
Dahası söz konusu genelgede yanlız öğrencilerin değil, öğretmen ve diğer personelinde katılımı yasaklanmaktadır. Ders ve mesai saati dışındaki etkinliklere katılımı yasaklamak AKP' nin yasakçı zihniyetine iyi bir örnektir. Nitekim Bu etkinliklere mesai saati dışında dahi olsa katılan öğretmen, çalışan ve öğrencilerin listesi oluşturulmakta hiçbir siyasi bağlantısı olmayan eylemleri için vatanseverler fişlenmektedir.
Bakın sözkonusu genelge ne diyor:
Eğitim-öğretimin aksatılmaması, öğrencilerimizin istenmeyen bazı durumlarla karşılaşmaması ve zarar görmemesi, bölücü terör örgütünün kamuoyunda yaratmayı amaçladığı tedirginlik ve infial ortamına katkı sağlanmaması bakımından; söz konusu gösteri, toplantı ve yürüyüşlere yönetici, öğretmen, öğrenci ve diğer personelimizin katılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.
Yani yasağın gerekçesi çocukları korumakla sınırlı değildir. 12 yaş üstü çocukların ve personelin katılımının yasaklanmasının amacını bilmem yazmaya gerek var mı?
Mesai saati dışında ve ailelerin haberi varsa tamam, ama onun dışında kim ne yapar, eylemlere katılır mı katılmaz mı elbetteki kişinin kendi öz iradesine bırakılmalıdır.
Belkide toplumun huzuru içindir, ne bileyim ben, işin hukuki yönünü bilemediğimden "neden buna itiraz ediliyor" diye az da düşünmedim değil hani , ilginç... :deli: Şu da var ki; sanırım olayları abartıp ders saati içinde minik öğrencileri bu tür eylemlere götüren eğitim görevlileri de olmuştu.
Merhabalar.Babam 2 evlilik yapan birisi ve boşandığı ilk eşine şu an nafaka ödüyor.Eski eşinden 2 çocuğu var.Babamın üzerine kayıtlı bir miktar para...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku