Merhabalar, Benim cok karisik bir durumum var soyle ki:

Ben 2004 yilinda 1 yil Ingilterede calistim ve askerligimi tecil ettirmistim yurtdisinda calisan biri olarak. Sonra 2005 basinda Turkiye' ye dondum bazi sebeplerden ve 6 aydan fazla kalma durumunu onceden tahmin edip, tecilimi acikogretime cevirdim. Yaklasik 2006 mayisa kadar Turkiye'de idim ve acikogretimden tecile devam ettim. 2006 mayisinda calisma izni ile Ingiltereye geldim ve calismaya basladim. 2006 agustosunda yurtdisinda calisan olarak kanuni tecilimi yaptim. Bu sene yeniden uzayan calisma iznim ile tekrar konsolosluga geldigimde bana ''biz senin onceki tecilini yapmamaliydik'' dediler. Ben de 2005 ocakta ki acikogretim tecilimi belirtip onun belgesini gosterince sorun ortadan kalkti ve tecilim yapildi. Cunku Turkiye'de 6 aydan fazla kaldigim donemde tecilim yurtdisi ustunden degildi.

Sorum su ki, konsolosluktakiler bana bu durumda 2004'deki calismalarimin da gecerli oldugunu soylediler. Simdi ben bu durumda ortalama 7-8 ay sonra basvurmaya hak kazaniyorum. Buna benzer durum yasayan biri oldu mu? Eski gunleri hic karistirmamak mi daha iyi? Simdiden tesekkurler