Yüksek lisans öğrenimi için askerlik tecil sınırı 33 yaş. Ben 1979 doğumlu olduğum için 2008'a kadar tecil edebiliyorum. Şu an bir lisans programının son sınıfında öğrenim görmekteyim ve 2008'de mezun olacağım. Fen-Edebiyat fakültesinde öğrenim gördüğümden öğretmen olabilmem için tezsiz yüksek lisans yapmam gerekiyor. Tezsiz yüksek lisans öğrenimi görecek olanlar ALES sınavıyla belirleniyor ve bu yıl aralık ayında ales'e gireceğim. Üniversiteler yüksek lisans öğrenimleri için her yıl haziran ayından itibaren ales sınavında barajı geçen ve mezun olanlarla, yüksek lisans kayıt tarihinde mezun olabilecek durumda olanların başvurularını alıyor. Benim askerlik tecilim ocak 2008'de sona eriyor ancak askere alınmam 2008 ağustos celbiyle olacak.Burda bilmem istediğim şu: Bu yıl aralıkta yapılan ales sınavına girerek barajı aşmam ve yüksek lisans görmek istemem durumunda askerliğim, yüksek lisans kayıt tarihlerinden sonrasına tecil edilir mi? Kayıtlar ağustosta yapılıyor. Bu konuda bilgisi olanlar yazarlarsa sevinirim. Teşekkürler...