Merhabalar umarım aşağıdaki konuda bana yardımınız dokunur.
Eşimle aynı otelde çalışıyoruz.Ve hala çalışmaktayız.
Ben Antalyada 5 yıldızlı bir tatil köyünde Resepsiyon görevlisiyim.Bayram arifesinde otele giriş yoğunluğu esnasında lobby de unutulan bir mont acenta rehberi tarafından misafirlerin oda numarası bilinmediği için daha sonra tekrar alınmak üzere resepsiyona bırakıldı.Shiftte o yoğunlukta yanlız Santral operatoruyle calısıyordum.
Montu santral operatoru bana sorarak aldı ve kapı arkasındaki dolaba bıraktı. Bu arada benim görevlerim olan kayıp eşya tutanağını eşya kayıp olmadığı için tutmadım,ayrıca işimin yoğunluğu yüzünden zamanım olmadı.Saat 12:30 a kadar tek basıma calıstım.Sonra 12:00-20:00 arası çalışacak arkadaş geldi.
Saat 13:00 gibi öğlen yemeğine gittim bu arada Resepsiyondaki arkadaş tek başına kaldı.
Saat 16:00 da Bayramlaşma için resepsiyondan ayrıldığımda mont hala resepsiyonda dolabın içerisindeydi ve 12:00-20:00 arası calısan personel orada tek basına kaldı.
17:15 te oteli terk ettim ama montu 16:00-24:00 arası çalışacak arkadaşlara teslim etmeyi ve montun tutanağınıda yazmayı unuttum.
Kameralardan yapılan kontrollerde elimde birşey görünmüyor.Mont kayboldu Şuçlu ben oldum hatta Ön büro müdürü,Genel müdür yardımcısı işin çok büyüyeceğini Jandarmaya intikal edeceğini söyledi.
Eğer Ben aldıysam kimseye söylemeyeceklerini,neredeyse gidip alabileceğimizi ve otelin bir yerine atıp bulmuş gibi yapabileceğimizi söylediler.Kendilerine böyle birşey yapmadığımı ve isterlerse olayın Jandarmaya iletilmesini söyledim.Bu arada misafir ise haklı olarak oteli ayağa kaldırıyordu.
Genel müdür yanına çağırdı ve bana Güçlü olmak isteyip istemediğimi sordu?Kendisinin gururunun herkesin üstünde olduğunu,istifamı vermemi ve MİSAFİRE ÖDENEN PARANIN (500 ytl mont,350 ytl Konaklama) MAAŞIMDAN kesileceğini söyledi.
Şu anda herkes bize Hırsız gözüyle bakıyor,insanların bu davranışları eşimde ve bende psikolojik baskı oluşturuyor ve huzursuzluk yaratıyor.Evimize gittiğimizde bunalıma giriyoruz.Eşim bu olay yüzünden hergün ağlıyor üstüne üstlük eşim hamile olabilir.
Otelde bu olaydan sonra suçsuz olmamı anlatmama ve yazılı olarak savunmamı vermeme rağmen hala hiçbir araştırma yapılmıyor.
Aynı şekilde 15/10/2007 tarihinde bir başka misafirimiz Beach bar da montunu unutmuş,bar personeli montu barın içerisine almış,10 dk. Sonra bir misafir gelip montu tarif edip istemiş,bar personelide montu TUTANAKSIZ olarak misafire vermiştir.Ama montun gerçek sahibi olmadığı anlaşılmıştır.Bu personeller hakkında bir işlem yapılmamıştır.
1- Bu durumda ne yapmam gerekiyor?
2- Kaybolan yada resepsiyon içerisinden çalınan montun 850 ytl lik ücretini ödemek zorundamıyım?
3- Kimse olayı sonuçlandırmak için birşey yapmıyor.Bunu hızlandırmak için ne yapmam gerekiyor?
4- Otel kapanacağı için personellerin çıkışları verilmeye başladı;bu yüzden olay sonuçlana kadar yurt dışında yaşayan personelin otelden ayrılmamasını
isteyebilirmiyim?
5- Jandarmaya gidip bu durum hakkında yasal işlem başlatmam nasıl olur?
6- Bu anlattıklarıma dayanarak otel hakkında hakaret ve iftira davası açabilirmiyim.
Not: İstifa edeceğim çünkü hırsızlıkla suçlandım,hakarete uğradım,gururum kırıldı.Bu olaydan sonra burada çalışmak istemiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim...
Delil ve şahitlerinizin sağlam olduğunu düşünüyorsanız, İş Kanunu 24. madde hükümlerine göre iş sözleşmenizi haklı nedenle feshedebilir ve kıdem tazminatı talebinde bulunabilirsiniz. Bu tür durumlarda son Yargıtay kararları; hırsızlık vb. suçlamalarda işverenin kolluk kuvveti ve adli mercilere başvurup başvurmamış olmasını önemsiyor. Bu nedenle sizin de öncelikle Jandarma ve Cumhuriyet Savcılığı'na gerekli başvuruları yapmanız ve ardından iş akdinizi feshetmeniz yerinde olur.
1- O gün calısan 2 personel Kırgız ve otel kapandığı için biri bugün diğeride 20. sinden sonra Türkiyeden ayrılacak ve malum eşyayı bu arkadaşlar almış olabilir.Otelin Genel müdür yardımcısına bu konuda bilgi vermiş olmama rağmen herhangi bir hareketlilik söz konusu değil.
2- Otelin elinde Tarafıma sunabilecekleri herhangi bir delil yok Kamera kayıtları net değil,netleştirmek için istediğimde verilmedi.Ama benin için şu anda çalıştıkları için otel aleyhine şahitlik yapabilecek biri bulabileceğimi sanmıyorum.
3-Otelde 1 yıldan az çalıştığım için tazminat hakkım doğmadı,ayrıca ben para için bu olayı büyütmek istemiyorum.Benden ve Eşimden bu nedenle özür dilenmesini,montun ve konaklamanın parasının maaşımdan kesilmesini istemiyorum.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku