merhaba
ben 9 ay önce boşandığım eşime cocuğumuz için 200ytl iştirak nafakası ödüyorum. Bu ay içerisinde boşandığım eşim 4 yaşında olan oğlumuzu anaokuluna göndereceğini ayrıca sağlık harcamalarının olduğunu (ki sağlık güvencemiz var) bunun içinde ayrıca benimde iştirak nafakası dısında 250ytl yatırmamı söyledi.Aksi halde icra yada hacizle bu parayı alacağını söyledi. Bana bu harcamalarla ilgili herhangi bir belge göndermedi.
Biz eşimle anlaşmalı boşandık ve anlaşma maddelerinde onun isteği üzerine söyle bir madde ekledik. "Ortak cocuğun sağlık,bakım, eğitim vb. giderlerinin yarısının davacı tarafından karşılanması".Eski eşimde bu maddeye istinaden böyle bir talepde bulunuyor.
Ben şuan kamuda memur olarak çalışıyorum aldığım maaş 830 ytl ve bu miktarı ödemem imkansız. Eski eşimin maaşı 2000ytl civarında. Merak ettiğim bu harcamalarla ilgili bana bir belge ulaştırmadan direk telefondan sms çekerek bu miktarı yatırmamı isteyebilirmi vede maaşıma icra yada haciz koydurabilirmi...Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler