merhabalar
Osmanlı zamanındaki paşaların torunlarından olan aile fertlerine kalan bazı arsalar mevcut ve bunların tapuları yeni elime geçti ayrıca babam 1958 senesinde ankara'dan da bir arsa almış yenimahallede
ancak bu arsaların bunca zaman vergisi de ödenmiş değil çünkü bir belge ararken evde tesadüfen elimize geçti
bazıları çok eski.1941 de;bundan 20 sene önce vefat eden halama verilmiş bir vekaletname var halam bu arsaları araştırmış vaktiyle
nil nehrinin kıyısındaki araziler mısır hükümeti tarafından sahipleri yok diye mürür zamana uğramış ,fakirlere dağıtılmış. Türkiyedekilerden sadece samsun/kavaktaki arsaların tapusu elimde
zilhicce ...vs yazıyor biraz eski dilde yazılmış birşey anlamadım
1-soy ağacı nasıl çıkartabilirim?
çok eskilere kadar bunu rahatlıkla çıkartabilir miyim?
(mısır hidivi ismail paşadan rüstem paşaya kadar uzanıyor çünkü bir de gresunlu gazi topal osman ağa var)
bu kişilere ait olan ve bizlere miras kalan yerleri toplu bulabileceğim şekilde kayıt tutulmuş olabilir mi?
2-elimdeki tapu ile ne yapabilirim?buraları başkaları sahiplenmişse durum ne olur?
3-Ankaradaki arsa için vergi çıkar mı?vergi sistemi dersinde emlak vergilerinin 5 sene de mürür zamana uğradığını okumuştum?
bunca zaman geçmiş araziler elbette şuu ludur kendi payımıza düşen kısmı ile ilgili bir hak iddea edebilir miyim?
bütün varisleri bulmak mı gerekir?
rüstem paşanın akrabaları bizimkileri bundan 40 sene evvel bulmuş halamın torunu onların aracılığıyla oran şehri (vahhran)da bir peçete fab kurdu
üniversite personeliyim bölüm asistanlarından biri yolculuk sırasında tanıştığı halil topal isimli şahsın da eline bu tapulardan geçtiğini anlattığını ve 20 bin ytl harcayıp eline 5 bin ytl alabildiğini söylüyor. osman ağa babaannemin dayısıdır bu şahsın da onun torunlarından olduğuna inanıyorum şahıs gresunlu imiş
nerden başlamalıyım?bir fikriniz var mı?
teşekkürler