+ Konuyu Yanıtla
1 den 6´e kadar toplam 6 ileti bulundu.

Konu: Aptallarla tartışmak

Aptallarla tartışmak Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Hatay, Türkiye.
    İletiler
    3.380
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Aptallarla tartışmak

Yüce filozof Murphy' nin bir kuralı vardır;

"Aptallarla tartışma, diğerleri aranızdaki farkı anlamayabilir."

Ragıp Atay dostum, https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=2491 forumunu haklı olarak kilitleyip,
    http://www.otekileriz.com/Forum.asp?...lfom=&alfomad=
    ve
    http://www.otekileriz.com/Forum.asp?...anilik=&page=1

forumlarında gereken cevapları vermiş, sonunda insanlar birbirlerine çay, kahve, gazoz ısmarlama noktasına gelmişken dün aşağıdaki iletinin girildiğini farkettim.

Bu konuda bazen biz desemde tamamen kendi fikirlerimi ifade edeceğim yazıya döktüğüm beyanların yegane sorumlusu benim., konuda mesafe alınmış, hukukçu intihal yapar mı diye bir yazıdan çıkmış bunlar, intihal yapan infihalde gösterir, Ötekiler'e yani bizlere ne çok demişler, doğrusu tamamını okumadım, şöyle bir baktım, ancak ötekileşmek diye sözde alaylı bir kavramı uydurmuşlar, rahat olun açıklıyorum "Ötekileriz"den olmanın bir ön aşaması "ötekileşmek" değildir, böyle bir kategori yok bilesiniz, bu nedenle girişim ana sayfasındaki duyurduğumuz şartlara sahip herkes, ön şart olarak zannettiği gibi ötekileşme evresine tabi olmadan yanımızda olabilir, yanımızda olmayı da sonsuz serbestlik olarak algılamayın, koşulları okuyup evet diyeceksiniz,

Yol yordam ve yöntemden sonra, muhatapçılar site olarak edebi, en edebi, edepli yada şahirce, yazarca falan olsa anlarım, adı -hukuk net- kızmışlar, edebi net olsa yine anlayacağım, madem ki hukuk var kendi içinizde sorgulayın, hukuki bir konuda doktrinde tartışılan ve yargıtayın yanlış bir uygulamasından bahsetmiyoruz,burada bir güzel emekten alıntıdan mahalle ağzı ile araklamadan abhsediyoruz, araklananın geri iadesi yoktur, aynısını yapacak olsa zaten bu olmaz, hukukçular bu konuda misli mala mislisini verelimde diyemezsiniz uzlaşmada yok, forumunuzdqa hukuksal bir neseleyi tartışalım, "Ötekileriz"in hukukçuları var, meydan boş değil, gelin referanduma sunulacak yasayı tartışalım, hukuki platformda, hukuk nette, Ötekileriz kültür ve sanat forumunu bulaştırmadan, siz öteki falan derken berileşmeyin, berileşen yanaşma olur, hukukla ilgili meselelere ve işinize bakın, bir daha da alıntı yaparken ilhama sarılmayın, sahibini söyleyin, hakimler; her yazınsal ürün esasen daha önce söylenmiş yada içten geçirilmiş bilinen ve malumun ilanıdır savunmasını yutmuyorlar, bilin, sağlıcakla kalın...http://www.otekileriz.com/Forum.asp?...nilik=&page=10
    Anılan siteye üye olmayı hiç düşünmediğim için buradan yazmak durumundayım.
    Evet, aptallarla tartışmak zor iş. Ama "kötüniyet" ile uğraşmak daha da zor. Bu yazı sahibinin aptal olduğunu düşünmüyorum ama kötüniyetli olduğu kesin.
    İnternette, maillerde dolaşan özgün yazıların çoğunda yazarının belirtilmediğini, bu nedenle çeşitli sitelerde yazıların yer almak durumunda kalındığını, Ragıp Atay'ın intihal kastının olmadığını/olamayacağını tekrar tekrar anlatmayacağım. Otursun bütün forumları bir kez daha belki bir kez daha okusun anlayana kadar. Zaten tamamını okumadığını kendisi de itiraf ediyor, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup böylece döşenebiliyor "vasat/avam" takım ruhuyla.

Takıldığım bir nokta, Kültür-Edebiyat-Sanat alanında yerleşen sitenin bu üyesinin yazım kurallarına uymaya da özen göstermesi gerekmez miydi? De'ler da'lar ayrılmamış, "muhatapçılar", "şahirce" "geri iade" gibi garip bir Türkçe, düşük, devrik cümlelerle meramını anlatmaya çalışmış.

Kimse kusura bakmasın ancak siz ister takım ruhu deyin ister vasat dayanışması, ben şahsen bu işin peşini bırakmayacağım. Nedeni ise dayanışma veya bir dostuma sataşılmış olması asla değildir. İlke, anlamadan sebebini araştırmadan, kişiye bir fırsat dahi vermeden hakaret içerikli yazılarla bir insanın suçlanmasına karşı çıkmaktır. Bu suçlama yapılırken kişinin hukukçu kimliğinin ön plana çıkarılmasıdır, hukuk sitesi olmamız nedeniyle sitenin bütününe sataşılmış olmasıdır. Bunu yapanın sanatçı-edebiyatçı olması onun hoşgörülmesini gerektirmez ve bu yazdıklarımızı da sakın yavuz hırsız diye başlayacak yazılarla cevaplamaya kalkmayın. Bizler hukukçu olarak kişinin savunması alınmadan hakaretle dolu biçimde iddianame düzenlenmesini, yargılaması yapılmaksızın asılmasını affedemiyoruz.

Sitemiz hukuk alanında açık kaynak niteliğindedir ve Ötekileriz'in hukukçuları aynı zamanda bu sitenin de üyeleridir ancak yazı sahibi bunun dahi farkında değildir.Dilerse buyursun gelsin üyemiz olsun ve dilediği forumda dilediğini yazsın, Anayasa değişikliği tartışması zaten forumlarımızda mevcut, dilerse Fikir ve Sanat Eserleri mevzuatında da ayrı forum bölümümüz var intihal vakasını orada hukuki boyutuyla tartışalım. İnsanca tartışmaktan hiç bir zaman kaçınmadık, ama bel altı söz konusu olduğunda en nazik yerlere vurmasını da biliriz.

Bu arada "berileşen nasıl yanaşma olur" bu konuda bizleri aydınlatmanızı ÖZELLİKLE RİCA EDİYORUM.

Her neyse, yukarıda da belirttiğim üzere bu konu benim için henüz kapanmamıştır. Ötekileriz'i her zaman izleyeceğim...

Hukuki NET Güncel Haber

Aptallarla tartışmak konulu yargıtay kararı ara
    Aptallarla tartışmak konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    2.302
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Angry Re: Aptallarla tartışmak

İyi de bu siteyi yeni yeni mi çözüyorsunuz?

O sitenin en büyük amacı reyting yapmak; kültür sanat diye diye Kültür ve Sanatın sırtından geçinmeye çalışmak ve bol bol reklam alıp yayımlamak, amaç belli ne diye tıklayalım ki? Kültür Sanata hizmet etmekse maksatları, canım feda, ama dediğim gibi...

Ben tıklamam . Üyesi de olmadım , olmam da... Fakat sırf reyting uğruna vermiş oldukları bu tür çabalarını, rast gele bir çok yerde okuma fırsatı bulmuştum! Şimdi burada görünce hatırladım, ne yazık ki o kaynakları hatırlayamıyorum, yoksa haklarında yazılanları siz de görme fırsatı bulmuş olurdunuz.

Er yada geç herkes anlayacaktır, ne diye bunlarla tartışıyorsunuz ki?!

:rolleyes:

Nerede
    izmir
    İletiler
    2.371
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Aptallarla tartışmak

Meyve veren ağaç taşlanırmış garibim tele vole çok seyredmiş her halde
    Hukukinet'te yazısını görünce zil takıp oynamıştır yoksa bizim Ödemiş yerel gazetesinde çıksa haberi olsa dönüm bakmaz bile GAribim Maden buldu napsın reytin yapmak için hülya avşardan taktik bile alıyordur?
    Deniz hanımın dediği gibi tartısıp pirim yaptırmayalım orhan pamuk gibi mehsur olmasın sayemizde!

Nerede
    Salihli/Manisa
    İletiler
    7.141
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

hakimler; her yazınsal ürün esasen daha önce söylenmiş yada içten geçirilmiş bilinen ve malumun ilanıdır savunmasını yutmuyorlar, bilin, sağlıcakla kalın...

Hakimler, iddianın ispatını arar, biline...

Nerede
    Gavur İzmir
    İletiler
    249
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

-Pardon ilhamcım bir dakika gelir misin, alıntı yapacağım da.... Aha, valla geldi, hemen alıntılıyayım, dur gitme yanaş hele bir sarılaım... :o

bir daha da alıntı yaparken ilhama sarılmayın, sahibini söyleyin
    İlham böyle bir şey demek ki, çağırıyorsun geliyor, kaçmasın diye de sarılıyorsun, aman yenge görmesin anlatamazsın valla... :o

Sahibi biliniyormuş da mı söylenmemiş bre okuma özürlü, tamamını okumaz, öteki taraftan bakarsan olaylara böyle rezil olursun işte, madem okumadın bari yazma a şaşkın, hadi şimdi kıvır...

Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    4.244
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Öteki formunda da söyledim. Hukuk tokadı yenmedikçe bu iş bitmez. Aklıma önemli laflar yumurtlayan bir adamlardan birinin sözü geldi ;

"akıl insanın şapkasında unuttuğu çivi gibidir kafasına vurulmadıkça beynine girmez"

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar: