Sevgili ve saygın hukukçular ve hukukseverler..
Malumunuz ben hukukçu değilim...
Lakin aklın yolu bir sözüne hep inanmışımdır...
Gelelim konuya...
icra dairesinde herhengi bir belge olmadan takibe geçilemez malum....
Boşanma davası açmak istersiniz...adliye personeli dosyayı tamamlatır öyle açtırır davayı size...
vb şeyleri adliyedeki kamu çalışanları bir anlamda yardımcı olur size...en azından bana oldular diyelim..
gelelim idare mahkemesine..
dilekçemi hazırladım..3 nüsha olarak..
ankara idare mahkemesi binasına girdim..ordan hakime havale ettirdim (usul böyle). sonra vezneye geçtim...ödememi yaptım...olay bitti..
aradan 3 ay geçti..işyerime mahkemeden tebligat geldi..tebligatın içinde yazan dilekçe reddi...gerekçe dilekçe tek nüsha imiş...bunu tamamlayıp 30 gün içinde tekrar dava açmalıymışım..gene eksikse dava reddedilirmiş...
herkes avukat tutmak zorunda değil..tıpkı herkesin özel doktoru olması gerekmediği gibi....
hakime havale ettirdiğim odanın önünde kocaman ibarelerle aynen şu yazıyordu:idari dava açmadan önce havale ettirmek zorundasınız dilekçenizi diye...aynı ibarenin altına dilekçe 2 nüsha verilmeli deseler kıyametmi kopar diye saçma sapan düşündüm..
ayrıca dilekçe havalesi sonrası diğer personel elimden aldığı 3 nüsha dilekçemin neden 2 nüshasını bana geri verir..acaba 5 dk öncemi işe başlamış bu kamu çalışanı. bilmiyormu bunları..
özetle bana biraz saçma geldi bu kadar zaman ve emek....
yada benmi saçmalıyorum bunu bilmiyorum..
hani diyorum barolar kamu hizmeti veriyolar..adliyelerde fotokoi odaları vb açıyolar..üyelerine harika hizmetler veriyolar...örnekler çoğaltılabilir elbet...
yargı binalarında böyle basit bir dilekçe 2 nüsha değil diye dilekçe retlerini engellemek için bişeyler yapamazlarmı diye saçma sapan fikir geldi aklıma..dedimya saçma sapan...(Bu arada baroların adiliyede üyeleri için yaptıkları pozitif işleri kendi tabip odama yazılı olarak verip benzer uygulamaları hastanelerde bizimde istediğimizi belirtmeden geçemeyeceğim..bi anlamda sizden kopya çekiyorum yani))
bu arada ben dosyamı yenilerken şunlarıda yaptım
1-havale ettirdiğim hakime olayı anlattım..hakim bey, kapıda önce havale ettirin yazıyor..altına iki nüsha dilekçe olmalı diyede yazılsa ne olur dedim.cevap gülümseme ve evet haklısınız oldu.
2-diğer kamu çalışanına ilk dava açılırken neler istersiniz dava açandan dedim.cevap para dedi))..ikinci soruyu sormadım elbet.
3-Adelet bakanlığı web sitesinde durumu bildirdim...(şikayet değil elbet yanlış anlamayın lütfen)
Saygılarımla......