Soyadı değişikliği ile ilgili tekrar dava acabilir miyim?
iyi akşam
ben reşit değilken babam geyikkeçi olan soyadımızı dalga geçiliyor nedeni ile geyik olarak düzeltirmiş ben soyadımı tekrar degiştirmek için dava açtım dava kabul edildi ancak nufüs temsicisi 5490 36 ya göre reddini isteditedi ve yargıtayda bolzuldu ve dava kapandı. babam dava açtıgı zaman reşit olan abimin soyadı hala geyikkeçi ve ona dava açtık soyadını değiştirecegiz abimin soyadını degiştirdikten sonra abimin aldıgı yeni soyadını istemek üzere sebebimi değiştirerek tekrar dava açabilirmiyim ve sonuç ne olur sizce. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim
iyi akşam
ben reşit değilken babam geyikkeçi olan soyadımızı dalga geçiliyor nedeni ile geyik olarak düzeltirmiş ben soyadımı tekrar degiştirmek için dava açtım dava kabul edildi ancak nufüs temsicisi 5490 36 ya göre reddini isteditedi ve yargıtayda bolzuldu ve dava kapandı. babam dava açtıgı zaman reşit olan abimin soyadı hala geyikkeçi ve ona dava açtık soyadını değiştirecegiz abimin soyadını degiştirdikten sonra abimin aldıgı yeni soyadını istemek üzere sebebimi değiştirerek tekrar dava açabilirmiyim ve sonuç ne olur sizce. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim
Dava sebebiniz, yani dayanacağınız vakıalar farklı olacaksa açabilirsiniz. Yalnız davanız aynı sebeple, emsal karara göre reddedilebilr ya da kabul edilip Yargıtay'dan yine bozularak dönebilir. Tam tersi de olabilir, Yargıtay görüş değiştirebilir.
Konuyu tartışmaya değer bulduğum için sizin vesilenizle Yargıtay'ın önceki bozma gerekçesi ile ilgili şahsi görüşümü açıklamak istiyorum.
Kanımca Yargıtay'ın bozma gerekçesi yerinde değil, şöyle ki;
Yanlış anlamadı isem babanız davayı açtığında siz reşit değildiniz, dolayısı ile babanızın soyadı ile birlikte sizin soyadınız da kanun gereği değişmiştir. Konu aynı olmakla birlikte, babanızın seçiminin sizin dava açmanızı engellemesinin kabulü tarafımca mümkün değildir.
Sanırım kanun hükmünün doğru olup olmadığını incelemekte de fayda olacak. Kanımca yukarıdaki gerekçelerimden ötürü kanun hükmü de net değildir.
Değişikliğin 1 kereye mahsus olacağına dair sınırlama, konuya ilişkin değil talep eden tarafa ilişkin olmalıdır.
Yani "Aynı konuya ilişkin olarak nüfus kaydının düzeltilmesi davası ancak bir kere açılabilir." şeklindeki hüküm; "Bir kişi, aynı konuya ilişkin olarak nüfus kaydının düzeltilmesi davasını ancak bir kere açabilir." şeklinde olmalıdır.
evet dogru anlamışsınız aynen sizin düşündüğünüz gibi gelişti davayı kazanmıştım hakim ve savcı benim lehimde karar vermişti ancak nufus memurunun temyizi üzerine bozuldu ben tahsisi karar dilekceside verdim bu bozma üstüne ancak reddedildi. hakime abim degişltirecek ben degiştiremiyecekmiyim diye sormuştum o değiştirir ama sen değitiremezsin dedi. bende abimin dava sonuçlanıp nufus siciline geçtikten sonra tekarar dava açmayı düşünüyorum sizce bi sonuç alabilirmiyim yada başka biyol izliye bilirmiyim ve ilginiz için teşekkür ederim
bide merak ettigim birşey var tekrar dava açtıgımda eski dava dosyası ve yargıtay kararı yeni davayı etkiler mi ?????
Davanızın sonucu hakkında ne benim ne de başka bir meslektaşımın net bir yanıt vermesi mümkün değildir.
Aynı sebebe dayanarak dava açıldığında kural olarak aynı davada daha önce verilmiş kesin bir hüküm bulunması halinde ikinci dava reddedilir. Yani hakim re'sen ya da itiraz üzerine ilk dava dosyasını ikinci davada incelemektedir.
Siz farklı bir nedenle dava açacaksınız ama karşı taraf yine aynı olacağından muhtemelen kesin hüküm itirazında bulunacaktır. Sizin dava sebebiniz bu kez farklı olacağından kanımca kesin hüküm itirazı reddedilmelidir. Ancak kesin hüküm konusundan ayrık olarak, ilk davanızın bozulma gerekçesi bu davada da gündeme gelebilir ve yukarıdaki iletimde belirttiğim ihtimallerden biri söz konusu olabilir. Konu kanımca tartışmalıdır, tartışılmalıdır.
Size önerebileceğim tek ve en önemli şey, bir meslektaşımdan profesyonel yardım almanız olacaktır.
Adli Yardımdan yararlanabilirsiniz, bu konuda açılmış forumumuz var lütfen orayı inceleyiniz. Vekalet ücreti, Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine aykırı olmamak kaydıyla vekil ve müvekkil arasındaki anlaşmaya göre belirlenir, bu nedenle bu sorunuzun da net bir cevabı bulunmamaktadır.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku