Merhabalar
Benim şöyle bir sorum olacaktı:
Kardeşim 18.08.2007 tarihinde evlendi (nikah tarihide aynı) Düğünden çıkıp eve giderken yengem başım ağrıyor deyince nöbetçi eczaneden bir ağrı kesici aldık kendisine.
Anılan tarihin gecesi kardeşimin eşi (yengem) kardeşime yanaşmamış olup, 19.08.2007 tarihinde kardeşimin durumu haberdar etmesi ile beraber eşim ve ben olmak üzere dayım, dayımın eşi ve kızları, kardeşimin eşinin babası,ablası, abisi ve abisinin eşi de eve gittiğimizde orada bulunuyorlardı.Kapıyı dayımın eşi açtı.Ne oldu diye sorduğumda kardeşime aralarında bir şey olmadığını (cinsel birleşme), “senden tiksiniyorum, tüm erkeklerden tiksiniyorum, hepiniz aynısınız”, eşime de; aynı şeylerin yanında “istemiyorum, erkek görmek istemiyorum” demiş. Babasını bile yanına istememiş (biz eve gelmeden önce) dolayısıyla bende yanına gitmedim.
Aynı günün akşamında (19.08.2007) yengemi acile getirdik.(Acilde kaydı var). Ama acilde yapılan sakinleştiricinin kaydı yok.
20.08.2007 tarihinde yengem takılarla birlikte babasının evine gitmiş olup, o günden bugüne orada kalmaktadır.
Bu zaman zarfında yengemin psikologdan yardım aldığını öğrendik (Cinsel Tiksinti Bozukluğu var sanırım veya numara).
Bir gün annem ve kardeşim yengemin yanına gitmişler. Yengem yatakta nişanlı bir kız arkadaşına sarılmış olarak durmadan “cinsel birleşme istemiyorum” diyormuş.
Bir ara annem yengemin yanına gittiğinde mobilyaları en iyisinden babama gıcıklığına aldığını (yengem mobilyaları yanında kimse yok iken, ve bizim tarafımızdan git şuradan al demememize rağmen kız kardeşi ile birlikte gidip almış. Tabi ki ödemesini babam yapacak.) söylemiş.Ama odada ikisinden başka kimse yokmuş.(Şahit yok).
Ev kirasını kardeşim ödemekte yengemin katkısı bulunmamaktadır.
Ayrıca yengemin bir kız arkadaşı yengemin ayrı bir ev açacağını kendisine söylediğini bize söyledi.
Kısaca açıkladığım olay sonucunda;
1- Boşanma davası sürecinin nasıl işlemesi gerektiğini açıklar mısınız.
2- Davanın lehimize sonuçlanması için neler yapmamız gerekmetedir.
3- Evin eşyalarının (beyaz eşya-mobilya-halı-perde babam tarafından alındı.faturaları var.) paylaşımı sizce nasıl yapılır.
4- Maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyiz, sizce sonucu ne şekilde gelişir.
5- Bu dava ne kadar zamanda sonuçlanır.
Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.