Merhaba;
Benim kasım 2006 da açtığım boşanma davam 2.10.2007 tarihinde sonuçlandı.
Sadece son celsede 150 yt tedbir nafakasına karar verildi.Gerekçeli karar henüz tebliğ edilmedi.Ancak merak ettiğim konu bu 150 ytl lik tedbir nafakası ilk duruşma tarihinden itibaren mi geçerli olur?Birikmiş olarak benden talep edilirse maddi olarak ödeme gücüm yok.
Bu miktara itiraz sözkonusu olabilir mi?Ödeyemezsem neler yaşarım?
Bilgilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
Tedbir nafakası talep edildiği tarihten itibaren geçerli olur.
İlk kez Kasım 2006'da talep edildiyse kasımdan, mart 2006'da talep edildiyse mart 2006'dan itibaren.
Karşı tarafla anlaşıp taksitlendirmek mümkündür. Anlaşma olmadığı ve ödememekte ısrar ettiğiniz takdirde icra yoluyla tahsil edilir, tazyik hapsine mahkum edilebilirsiniz.
150 YTL temyiz sınırının altındadır. Kaldı ki, temyiz edebilecek olsaydınız bile önce ödeyecektiniz, sonra geri alamayacaktınız.
Yoksulluk nafakası kararı varsa daha sonraki aylar için nafakanın indirilmesi için dava açabilirsiniz, ama bu daha masraflı olur. Nafakanın indirilmesi kararı çıkarsa da bu kararın çıktığı tarihten itibaren geçerli olur.
Konu şeytanınavukatı tarafından (04-10-2007 Saat 08:07:16 ) de değiştirilmiştir.
Dava başlangıcında karşı tarafın sadece 500 ytll yoksulluk nafakası talebi olmuştu.Sadece son duruşmada karar açıklanırken tedbir nafakası hakim bey tarafından telaffuz edildi.Sanırım re'sen takdir etti.
Anladığım kadarıyla karşı tarafın talebi yoksa,hakimin karar verdiği tarihten geçerli olacak ve geriye dönük olmayacaktır.
Umarım doğru anlamışımdır...
Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Saygılar...
Son duruşmadaki karar yazısını almadınız mı?
Orada ne zamandan geçerli diye yazıyor?
Elinizde o yoksa, gerekçeli kararda hangi tarihten itibaren olduğunu okursunuz.
Eğer yoksulluk nafakası bağlanmadıysa, dua edin de tedbir nafakası almaya devam etmek için kararı temyiz etmesinler. Tedbir nafakası, karar kesinleşene kadar, yani yargıtaydan dönene kadar ödeniyor.
Genelde yoksulluk nafakası çıkmayınca tedbir nafakası almaya devam etmek için temyiz edildiği çok oluyor. Yargıtay aşaması genelde 6 aydan uzun sürebilir.
ertaltan rumuzlu üyeden alıntı
Dava başlangıcında karşı tarafın sadece 500 ytll yoksulluk nafakası talebi olmuştu.Sadece son duruşmada karar açıklanırken tedbir nafakası hakim bey tarafından telaffuz edildi.Sanırım re'sen takdir etti.
Anladığım kadarıyla karşı tarafın talebi yoksa,hakimin karar verdiği tarihten geçerli olacak ve geriye dönük olmayacaktır.
Umarım doğru anlamışımdır...
Cevabınız için teşekkür ediyorum.
Saygılar...
Henüz kararı almadım.Sanırım 15 günü buluyomuş tebliğ edilmesi.
Hakim bey yoksulluk nafakası talebini reddetti.Diğer tazminat taleplerini de reddetti.Dediğiniz gibi sanırım biraz daha fazla para alabilmek ve acı çektirmek adına temyiz edeceklerinden şüphem yok.Umarım dava başlangıcından geçerli değildir.İnanın öyle bir noktaya geliyor ki insan artık bu kadarına da razı oluyor.
Bir de sanırım yoksulluk nafakası bağlanmaması karşı tarafın da en azından eşit ya da daha fazla kusurlu bulunduğu anlamına gelir değil mi?
Galiba bir erkek olarak davayı benim açmama rağmen bu kadarla kurtulmama sevinmem gerekir değil mi?
Yargıtayın daha önce benzer davlarda verdiği kararları inceledim.Sanırım temyizden de karar onanır.Yargıtay'dan karar onanarak gelirse,karşı tarafı bir kez daha temyize gitme hakkı var mı acaba?
Henüz kararı almadım.Sanırım 15 günü buluyormuş tebliğ edilmesi.
Gerekçeli karar demedim. Mahkemede sözlü olarak bahsedilen kararın yazılı metninden bahsediyorum. Orada da ne zamandan itibaren takdir edildiği yazar. Ona itiraz mümkün değil.
Bu arada gerekçeli kararın yazılması 1 ayı bulabiliyor. Ancak bunun tebliğ edilmesini beklemeyin. Davacı siz olduğunuz için tebligat harcını da siz yatıracaksınız. Yoksa mahkeme kaleminde bekler. Karşı tarafa tebligat edilmedikçe temyiz süresi başlamaz.
Mahkeme kaleminden sorun, yazılır yazılmaz alın ve tebligata çıkarın.
Yoksa siz tebligat beklerken boş yere tedbir nafakası ödemeye devam edersiniz.
ertaltan rumuzlu üyeden alıntı
Bir de sanırım yoksulluk nafakası bağlanmaması karşı tarafın da en azından eşit ya da daha fazla kusurlu bulunduğu anlamına gelir değil mi?
Sizin boşanmaya neden olacak kusurunuzun olmadığı anlamına geliyor.
Eşit veya az kusur halinde bile yoksulluk nafakası bağlanır.
ertaltan rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay'dan karar onanarak gelirse,karşı tarafı bir kez daha temyize gitme hakkı var mı acaba?
Temyiz değil yerel mahkemeden karar düzeltme isteyebilir. Yaklaşık bir ay daha uzatmış olur.
Herkese mrb,ben babam için soruyorum.
Babam inşaat cılıktan 1982 de bağkura girmiş.1983de bağkuru terk etmiş ama oda kaydı silinmemiş.Hala oda kaydı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku