Merhaba ben 2001 yılında Maden Mühendislği bölümünü kazandım fakat yasal olarak tanınan 7 yıl öğrenim süresi içinde mezun olma durumuna alamadığım 7 ders yüzünden gelemiyorum. Üniversitenin yönetmeliğinde şöyle bir ibare bulunmaktadır ' öncelilkle öğrenci alttan almak zorunda olduğu dersleri kodlamalıdır' . Ben bu yönetmelik uyarınca hareket edince atılma sınavlarına hak kazanamadan okulla ilişkim kesilmektedir. Yaptığım araştırmalarda üniversitede bazı öğrencilerin bu kuralı ihlal ederek mezun durumuna geldiğini öğrendim. Mühendislik Fakültesi dekanı ile bu konuyu konuştuğumda kendisi olumlu cevap verdi ve ders kodlama haftasında alttan aldığım dersleri bırakarak yeni dersleri aldım böylece yeni derslerin devamını vererek kaldığım derslerden atılma sınavlarına girmeye hak kazanmış oldum ve elimizde önceki yıllarda bu şekilde ders alarak mezun olan kişlerin ders dökümleri bulunmaktadır. Bölüm başkanıyla konuştuğumuzda o senen Yönetim Kurlu toplanarak sınırsız kredi hakkı verilidiğini öğrendik. Sorunumuz şu bizim yapmış olduğum ders kodlaması Rektörlükten döndü ve bize aldığımız yeni dersleri silmemizi kaldığımız dersleri almamız gerektiğini söylediler. Biz kendimizi mağdur olarak görmekteyiz. Hukuki yollarla elimizdeki beleglerle hakkımızı arama yoluna gidersek sonuçlarını ne olur ve siz bu durumda ne önerirsiniz. İlginiz için şimididen teşekkür ederim.