İlgiliye;
Annem ve babam 2 yıl önce anlaşmalı olarak boşandılar. Babam bu ayrılığa sonuna kadar karşı çıksa da maddi problemler yüzünden boşanmaya ikna oldu ve hiçbir şey talep etmedi.Annemin üstüne az da olsa mülkü var.Şimdi ise beni zor durumda bıraktınız diyerek bizlere dava açmaya hazırlanıyor.
Ablam(28) ve ben(25) devlet memuruyuz. Babam ise sağlıklı olduğu halde halen çalışmamaktadır. Geçen seneye kadar ona yardımımız oldu ancak yaptığımız yardımların karşılında hep olumsuz davranışlarla karşılaştığımız için babamı 1 seneye yakın aramamaktayız.
Kendisinin hiç bir sağlık güvencesi olmadığı gibi sosyal güvencesi de yoktur.Şu an kardeşinde ikamet etmektedir ve ablamla bana nafaka davası açacağını bildirmiştir.
Babanın çocuğuna nafaka davası açması söz konusu olabilir mi?
Kazanma şansı var mıdır ? Ablamla üstümüze ait iç bir mülkümüz yoktur ve sadece maaşımız vardır.Sağlıklı olduğu halde keyfiyen çalışmayan bir baba çocuğuna bu davayı açarsa kazanma olasılığı ve elde edeceği nafaka miktarı nedir?
Bu davaya karşı önceden ya da süresince bizim atmamız gereken adımlar nlerdir?
Babamızı reddedebilmiyiz?
İlginize teşekkür ederiz ve en kısa zamanda cevabınızı bekliyoruz.
Teşekkürler.
Tabi ki, keyfen çalışmayan birisinin nafaka talebi hakkaniyete de aykırı olacaktır.
Ancak, bu talebin değerlendirilmesinde, babanızın yaşı, çalışma gücü, çaılabileceği iş sahası da göz önüne alınacaktır.
Medeni Kanunun
Madde 364- Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür.
Babanız çalışsa bile, sizin yardımınız kesildikten sonra yine de yoksulluğa düşecekse, nafakaya hükmedilebilecektir.
Ben 23 yaşındayım başka babadan bir kızkardeşim var üvey babam öldü,öz babamsa sağ.Yani annem babam ayrı şimdi annem ve üvey kardeşimle aynı evde kalıyoruz.Annemin durumu gayet iyi 1 yazlık,3 tane kışlık,1 arabamız var.Fakat ben annemle anlaşamıyorum yani annem bana kötü davranıyor.Beni aşşağılıyor,küçük görüyor benim zoruma gidicek bir sürü kelime sarf ediyor,ve ben annemlerle yaşamak istemiyorum.İçimde hiç sevgi yok,sevgi görmediğim için.şimdi ben anneme ne davası açabilirim.Bizim öbür evlerden birine geçmek için ne yapmam lazım.Kendimi ve kişilik haklarımı nasıl koruyacağım.Ruhsal olarak çok kötü durumdayım,ev yaşanmaz halde bana ne olur bir yol gösterin.Şimdiden teşekkür ederim.
Mrb öncelikle herkese iyi çalışmalar diliyorum.Benim annem ve babam 13 yıldır ayrı.Annemle yaşıyorum.Babam bize son iki yıl dışında hiç para vermedi bu zamana kadar.Son iki yıldır nafaka yatırıyordu.
Benim reşit olmam ve öğrenciliğim bitmesi sebebiyle bugün mahkeme kararıyla nafaka kesildi.
Ben şuan bir ilköğretim okulunda ücretli öğretmenlik yapmaktayım.ayda 300ytl alıyorum ve ayda 9 günlük sigortam yatıyor.
Fakat dgs kursuna gidiyorum ayda 200ytl ödemem var ve dayımların yanında kalıyorum.Lisans öğretimime devam etmek için kursa gidiyorum.Aldığım para yetmiyor.
Babam emekli 850ytl maaş alıyor ve aynı zamanda çalışıyor 2.000ytl de maaş alıyor.Yani durumu gayet iyi.
Hiçbirşekilde babamdan bana para yardımı talebinde bulunamazmıyım.Sonuçta o benim babam bana bakması gerekmiyor mu??
Çok teşekkür ederim.iyi çalışmalar....
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku