Türk Telekom IP adresinin Hangi Kullanıcıya ait olduğunu Bulamadı Telekoma Dava Açabilir miyim?
2006 Yılında tarafıma e-posta üzerinden hakaret edilmişti. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmam neticesinde Savcılık ve İst. Emniyet Müdürlüğü, Türk Telekomdan kullanılan ip numarası hakkında bilgi istemesine rağmen, Türk Telekom ilgili ip numarasının belirtilen tarih ve saatte sistemlerinde kullanılmadığını yine kendilerine ait olan bir e-posta adresinin sistemlerinde kayıtlı olmadığını belirtmektedir. Durum böyle olunca Savcılığın işini zorlaştırmamak için tarafıma hakaret eden kişiden şikayetçi olmamak için vazgeçtim. Savcıyla görüşüp şikayetimden vazgeçersem peki, Türk Telekom'a ilgili e-posta sistemlerinde kayıtlı olduğu ve ip numarasının kayıtlarını en az 1 yıl sakladıklarına göre Türk Telekoma dava açabilir miyim dedim. Savcı açarsın dedi.
Tarafıma gelen e-posta gerçek olduğu için Türk Telekom'un sistemlerindeki aksaklıktan ya da bilinçli olarak ip numarasının kime ait olduğu bilgisini vermediklerinden dolayı dava açmak istiyorum. Olay tarihi üzerinden 1 yıl geçmemesine rağmen Türk Telekom ilgili ip numarası kayıtlarına ulaşamıyoruz diyerek tarafıma hakaret edilmesine göz yummuştur.
İşin ilginç yanı ise Telekomdan gelen iki farklı yazının birisinde ip numarası kullanış olabilir ama kim kullandığını bilemiyoruz, diğer bir farklı tarihli yazıda ise ip numarası kesinlikle kullanışmamıştır diyor.
E-posta adresimde kayıtlı olan e-posta içeriğinin (mail içeriği, ip numarası ...) gerçek olduğu konusunda nasıl bir tutanak tutturabilirim. Çünkü bana gelen e-posta gerçek olmasına rağmen Türk Telekomdan gelen yazılara göre sanki bana böyle bir mail gelmemiş görünüyor.
Re: Türk Telekom IP adresinin Hangi Kullanıcıya ait olduğunu Bulamadı. Telekoma Dava Açabilir miyim?
haberci34 rumuzlu üyeden alıntı
E-posta adresimde kayıtlı olan e-posta içeriğinin (mail içeriği, ip numarası ...) gerçek olduğu konusunda nasıl bir tutanak tutturabilirim. Çünkü bana gelen e-posta gerçek olmasına rağmen Türk Telekomdan gelen yazılara göre sanki bana böyle bir mail gelmemiş görünüyor.
Saygılarımla, ilginizden dolayı teşekkür ederim.
Bilgisayardan çıktı alsam Savcılıkca delil olarak sayılmayacağı için, (Çünkü tutanağa göre Telekoma dava açmayı düşünüyorum) e-postanın gerçek olduğuna dair nasıl tutanak tutturabilirim. Çünkü bana gelen böyle bir e-posta adresi ve ip numarası var. Türk Telekom nasıl yok diyor ki? Yardımınıza ihtiyacım var.selamlar
Re: Türk Telekom IP adresinin Hangi Kullanıcıya ait olduğunu Bulamadı. Telekoma Dava Açabilir miyim?
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Noterden tasdik ettirebilirsiniz.
Peki Emrah Bey, noterden tasdik ettirsem delil olarak sayılabilir mi? Çünkü Noterin bilirkişi bulması gerekir mi? Telekom yetkilileri noterin belgesini kabul etmezse bilirkişi olarak yetkileri yok diye.
Diğer bir sorum ise Telekom ip kayıtlarını ne kadar süre saklıyor. Kullanıcıların ip loglarını tutmasıyla ilgili kesin bir süre var mı? Kimi 1 yıl diyor kimi 3 ay. Bununla ilgili Türk Telekom'un kesin bir açıklaması gerekli.
Çünkü Türk Telekom ilgili zamanda kullanılan ip numarasını kullanan kullanıcıya ulaşamadığını kiminde ise ulaşılsa bile kimin kullandığını bilemiyoruz diyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
ip numarası her zaman sağlam dedil olarak kabul edilemeyebilir çünki karşı taraf bir proxy arkasından örn.Çin den mesaj atıyor gibi yadaTürkiyeden bir proxy kullanmış olabilir.
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Noterden tasdik ettirebilirsiniz.
Sayin Yavuzcan,
Basima boyle bir olay geldigi icin notrlerin boyle bir yetkisinin olmadigini etraflica bir arastirmadan sonra ogrendim.Burada delil tespitine gidilmesi gerekiyor..
degirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Sayin Yavuzcan,
Basima boyle bir olay geldigi icin notrlerin boyle bir yetkisinin olmadigini etraflica bir arastirmadan sonra ogrendim.Burada delil tespitine gidilmesi gerekiyor..
Saygilarimla.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim sayın Değirmenci.
Telekoma Hak vermek lazım ip'nin kime ait olduğunu tespit edebileceklerini sanmıyorum çünkü başımıza bela ettikleri adsl sayesinde IP'ler modem resetlenince değişiyor. Bunun sonucunda şu anda benim kullandığım ip'i 1 dakika sonra başka biri kullanabiliyor Bu da takibi zorlaştırıyor hatta imkansız hale geliyor. Ancak Telekoma Statik ip'i kaldırıp insanların bu şekilde Rahat olarak insanlara rahatsızlık vermesini sağladıkları için dava açmanızı tavsiye ederim
Nirvana.TR rumuzlu üyeden alıntı
Telekoma Hak vermek lazım ip'nin kime ait olduğunu tespit edebileceklerini sanmıyorum çünkü başımıza bela ettikleri adsl sayesinde IP'ler modem resetlenince değişiyor. Bunun sonucunda şu anda benim kullandığım ip'i 1 dakika sonra başka biri kullanabiliyor Bu da takibi zorlaştırıyor hatta imkansız hale geliyor. Ancak Telekoma Statik ip'i kaldırıp insanların bu şekilde Rahat olarak insanlara rahatsızlık vermesini sağladıkları için dava açmanızı tavsiye ederim
Yanlış bilgilendirilmişsiniz.Ülke içinde 2 dakika sonra sizin ip numaranızı başkasının alması o saat parametresi içinde kimin kullandığını bulamayacağını göstermez.hangi siteleri ziyaret ettiğiniz bile kayıt altında.Dandik bir modem bile log kayıtlarını tutabilirken servis sağlayıcınızı bu kadar aciz sanmanız bilgi eksikliğinden olmalı.Statik ip sahibi olmamanız çeşitli faydaları yanında getirmekte.kaldıki ip gizlemenin ve farklı göstermenin çok sağlam yolları var.
karşı tarafın tamamen kusurlu olduğu bi durumda neleri maddi manevi tazminat olarak isteyebiliriz örneğin köyde oturan ve hastane için şehire gitmek...
Yazan: Zeynep Altındaş Forum: İcra ve İflas Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku