Sayın site sakinleri ve hukukçu arkadaşlar öncelikle selamlar.. Benim 08.08.1991 doğumlu bir oğlum var babasından nafaka almakta yani vekaleten ben almaktayım.Ancak geçen gün sitemizden değerli bir arkadaşımın verdiği bilgiye göre çocuk 18 yaşına gelince bu nafakanın kesilmesi ve nafaka artırım davasını açamıyacak olmamız doğrultusunda bilgilendirildim.Sizlerden bu konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan bizide aydınlatmalarıdır.Sorum şu çocuk ne zaman davayı açmalıdır ve hukuki terim nsl olmalıdır.Bildiğim kadarıyla şu an iştirak adı altında dava açılmış olmasıydı peki şimdi nasıl bir prosodür uygulayacağız. Çocuk lise 2. sınıftadır ve ne kadar süre nafaka alabilir ,artırım için ne zaman dava açmalıdır.Bu arada okuduğu için yine ben ilgileneceğim vekalet mi vermelidir bana nasıl bir yol izleyeceğiz bilgilendirirseniz minettar olurum şimdiden teşekkür ederiz...SAYGILAR(Dilekçeyi nasıl hazılayacağız, hangi hukuki terimi kullanacağız)
Dilekçeyi nasıl hazırlayacağınızı hangi hukuki terimi kullancağınız konusunda biz yardımcı olamayız. Aksi düşünce avukatlık hizmeti vermek demek olur ki sitemizin böyle bir hizmeti yoktur.
Sitemiz sahip olduğunuz haklar hakkında genel bir bilgilendirme ve yol gösterme amacına uygun gönüllülk esasına göre hizmet vermektedir
Sayın tayfun bey sizi anlıyorum tabiiki ben en azından ne olabilir ,nasıl olabilir yaş sınırı nedir gibi sorularda sormuştum.Sitenin musade ettiğinin dışında bir bilgi istemiyorum..Kurallar doğrulutusunda mümkünse bir yol gösterilebilirmi mümkünse tabii.İlginize teşekkür ederim.SAYGILAR
oncelikle merhabalar.Meral hanın oncelikle şunu dile getirelim cogunuzun egtimi devam ettikçe ilgili kişinin iştirak nafakası da devam eder egitim sürdügü sürece nafakada kesilme olamaz..iyi gunler..
Sayın Devilslawyer emin olmadığınız bir konuda insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Yardıma ihtiyacım var diyen kişi size inanır ise mağdur olabilir. İştirak nafakası ve yardım nafakası kavramları farklıdır. Eğitim sonuna kadar bağlanan nafaka yardım nafakasıdır. İştirak nafakası reşit olunca kesilir.
Aşağıdaki örnek içtihadı okuyun lütfen. Yeteri kadar açık yazılmıştır.
Saygılarımla..
ÖZET:Çocuk ergin olduğu halde eğitimi devam ediyorsa, ana babanın eğitim sonuna kadar çocuğa bakma görevi için öngörülen yardım nafakasına hükmedilmeden, sona eren iştirak nafakasının yorum yoluyla sürdürülmesi mümkün değildir.Borçlu vekili alacağa değil, çocuğun reşit olduğu iştirak nafakasının kesilmesini istediğine göre istek devam eden nafakaya ilişkin olup icra mahkemesinin kararı temyiz edilebilir.
Konu mkocagul tarafından (18-10-2007 Saat 10:56:13 ) de değiştirilmiştir.
Meral Hanım ben size bu konuda gereken bilgileri başka bir forumda sorunuz üzerine zaten yazmıştım. Çocuk 18 yaşına girinceye kadar iştirak nafakası devam eder.
Bu yaştan sonra çocuk eğitimine devam ediyorsa yardım nafakası talebi ile yeniden dava açılarak nafaka talep edilir. Bu nafaka eğitimi boyunca (Yanlış değil ise 25 yaşına kadar) devam edebiliyor.
Sayın Tayfun beyin belirttiği gibi bu konuda sizin avukata ihtiyacınız var.
Hukuki muhakeme usulleri var bunların bir tanesini atlarsanız hak kaybına uğrayabilirsiniz. Bu nedenle sitede sadece bu temel bilgi verilebilir.
Herşey burada iki satır ile anlatılabilecek kadar basit değildir. Tıp sitelerine yazarak nasıl tedavi ve teşhis olmaz ise hukuk sitelerinde de durum budur.
Gerisini avukatınız size anlatmalıdır.
Saygılarımla.
Konu mkocagul tarafından (18-10-2007 Saat 09:33:07 ) de değiştirilmiştir.
Devilslawyer rumuzlu kullanıcı bu konuya yazdığım düzeltmeye aşağıdaki yanıtı özel mail adresime göndermiştir.
Bilgi ve değerlendirmenize sunarım.
Saygılarımla.
Yada kendi Sisteminizden gönderebilirsiniz:
mailto:bulent_talas1983@hotmail.com
Mesajiniz:
sitede o kadar abuk subuk cevaplar varki onlar dururken benim yaptıgım kucuk ama dogru yanlış bir kelime için site haberinde bana hakarete benzer cümleler yaza biliyorsunuz ilk once sayın site sever arkadaşım diger sorunlarla ugraşın ve beni tenkit etmek istiyorsanız da bunu daha seçilmiş kelimelerle yaparsınız
gozüm üzerinizde iyi gunler..
Benzer bir durum da bende var. iştirak nafakası ile yardım nafakası arasında isim farkından başka mahkeme heyetinin rakam üzerinde değişikliğe gitmesi olasımıdır? İştirak nafakasından yardım nafakasına geçişte rakam büyümektemidir? Azalmaktamıdır? ( her şartlarda ödeyenin sosyal durumu göz önüne alınacaktır)
Hepinize saygılarımı sunuyorum
Sayın M.KOCAGÜL öncelikle ilginize amatörlüğüme rağmen duyarlı olduğunuz için teşekkür ederim.Nafaka ödeyen taraf talebi olmasada yasal olarak şu anki ödenen nafaka yasal olarak 2008 yılından hemen sonra kesilir mi?Kesilirse 2008'den önce davayı açmalımıyız?Birde oğlumdan vekalet alıp onun adına davayı ben açabilirmiyim,kendisi öğrenci ve babasıyla böyle bir konu için karşı karşıya gelmesini istemiyorum.Avukat tutamıyacak durumdayım maddi yüküm ağır çocuğun eğitimi için ödenen nafakadan fazlası için yatırım yapmak durumundayım takdir edersinizki eğitim, iyi bir eğitim parasız olmuyor efendim.Barodan avukat talebimde mümkün değildir istenilen prosüdür şartlarına uygun değilim bu arada ,talep için.İlginize teşekkür eder,başarılar dilerim.SAYGILARIMLA
Konu kuaför meral tarafından (01-11-2007 Saat 23:55:56 ) de değiştirilmiştir.
Sayın Meral Hanım
Oğlunuz hangi tarihte reşit oluyor ise o tarihe kadar nafaka alabilir. (Doğum tarihinden hesaplayın) Ancak reşit olduktan sonrası için talebiniz kabul edilir ise dava açtığınız tarihten itibaren yardım nafakası bağlanır. Usul olarak reşit olduğu ay dava açmanız hak kaybınızı yada arada kesinti olmasını önleyebilir.
Ama bu davayı siz velayeten açamazsnız. Reşit olduğu andan itibaren sizin velayetiniz olmaz. Dolayısı ile bu dava için kendisi başvurabilir veya kendisi vekalet verebilir. Sanırım baro adli yardım bürosuna başvurdunuz. Birde dava açtığınız mahkemeye başvurmanız mümkündür HUMK adli müzaheret (Adli yardım) imkanı vardır. Mahkeme kabul ederse bu ödenekten mahkeme ve avukat masraflarınız karşılanabilir. Ancak ben yinede baro nun adli yardım bürosuna başvurmanızı, şansınızı bir kere daha değerlendirmenizi öneririm.
Buradan nasıl dilekçe yazacağınızı başka neler yapacağını yazmak ve anlatmak hem etik hem teknik olarak mümkün değildir. Kanunen baronun yetkisinde olan adli yardımı fiilen üstlenmek gibi bir durum söz konusu dahi olamaz.
Sizin maddi durumunuz uygun olmasa bile bunun yapılabilmesi buradan mümkün değildir.
Burada yazan tüm dostlar zaten yalnızca hukuk, paylaşmak, yol göstermek, klavuz olabilmek adına sadece gönüllülük esası ile birşeyler paylaşıyorlar. Kimsenin bir beklentisi olamayacağı gibi, Bunun ötesi hukuka da aykırı olur.
Saygılarımla..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku