+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 14 ileti bulundu.

Konu: Engelli Çocuk ve Boşanma

Engelli Çocuk ve Boşanma Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    17
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Engelli Çocuk ve Boşanma

Benim sorum şu cevaplarsanız sevinirim ve boşanma konusunda hiçbir bilgim yok? eşimle aramızda şiddetli geçimsizlik var dayak var cimrilik var ailesine düşkünlüğü var bana değer vermiyor kaba saba birisi, küçük yaşta evlendirildim ve hep mücadele ettim evliliğim yıkılmasın işte belki mutlu oluruz ama artık 9 yıl sonra pes ettim, işin kötü tarafı bir tane 7 yaşında serablal palsi yürüyemiyen çocuğum var şimdiye kadar 3 defa gözümü morartı 2 defa boğazımı sıktı nerdeyse öldürüyordu beni son nefeste bıraktı suçum olsa hiç canım yanmıcak suçumda yok adama yüksek sesle konuştun zaman olay bitmiştir...Ve ben bitirmek istiyorum ne yapabiliirm maddi durumu yerinde kendisinin..Ne gibi haklarım var çocuğumu alabilirmiyim??tşklerr

Hukuki NET Güncel Haber

Engelli Çocuk ve Boşanma konulu yargıtay kararı ara
    Engelli Çocuk ve Boşanma konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

İletiler
    245
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Engelli Çocuk Ve Boşanma...

Alıntı köylü__güzeli rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Benim sorum şu cevaplarsanız sevinirim ve boşanma konusunda hiçbir bilgim yok? eşimle aramızda şiddetli geçimsizlik var dayak var cimrilik var ailesine düşkünlüğü var bana değer vermiyor kaba saba birisi, küçük yaşta evlendirildim ve hep mücadele ettim evliliğim yıkılmasın işte belki mutlu oluruz ama artık 9 yıl sonra pes ettim, işin kötü tarafı bir tane 7 yaşında serablal palsi yürüyemiyen çocuğum var şimdiye kadar 3 defa gözümü morartı 2 defa boğazımı sıktı nerdeyse öldürüyordu beni son nefeste bıraktı suçum olsa hiç canım yanmıcak suçumda yok adama yüksek sesle konuştun zaman olay bitmiştir...Ve ben bitirmek istiyorum ne yapabiliirm maddi durumu yerinde kendisinin..Ne gibi haklarım var çocuğumu alabilirmiyim??tşklerr
    boşanmak için dava açabilirsiniz Ve bu davada şiddetli geçimsizlik,hayata kast pek kötü davranışonur kırıcı davranış sebeplerine dayanabilirsiniz...kendi kusuru olmaksızın boşanan kişi medeni kanun 174 geregince maddi manevi tazminat talebinde bulunabilir..ayrıca 175 geregince yoksul duruma düşüyorsanız yani geliriniz yoksa süresiz nafaka talebinde bulunabilirsiniz...çocugunuzun hastalığı nedeniyle babasının bakamayacagını bu nedenle velayetinin size verilmesini bakım giderlerinin babasına yüklenmesini talep edebilirsiniz..
    saygılar

Nerede
    Ankara-TÜRKİYE
    İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Engelli Çocuk Ve Boşanma...

Sayın köylü_güzeli şu anda içinde bulunduğunuz durum ,özellikle çocuğunuzun bulunduğu durum beni yakından ilgilendiriyor. Çünkü ben bir özel eğitim öğretmeniyim. Hukuk alanında işinin ehli olan insanlar konuşabilir. Ben sadece çocuğunuzun psikolojik anlamda boşanmadan önce darbe aldığını söyleyebilirim. Adalet mutlaka yerini bulur. Umarım çocuğunuza kovuşursunuz.

İletiler
    17
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Angry Re: Engelli Çocuk Ve Boşanma...

Sayın hocam biliyorum çocuğumun piskolejik olarak etkilendiğini birde bana çok bağlı bir çocuk, bizde gidiyoruz özel eğitim merkezine fizik tedavi ve eğitim alıyor, bende kötü durumdayım ve bu durumdayken çocuğumla bile ilgilenemiyorum, ve buda bana vicdan azabı veriyor şuan bir piskiyatrise gitmeyi düşünüyorum yani neyi düşünsen çaresi yokkk. bir evden çıkıp avukatla bile görüşemiyorum maddi durum yok kendi ailenden destek yok dayağı yee yee sesini çıkartmadan otur evde tek çözüm bu ama ben bu çözümü istemiyorum artık, ayrıca adelette yerini bulurmu bilemiyorum ben 10 yılımı vermişim kendimi yıpratmışım üzmüşüm çocuğumla bu yaşına kadar ilgilenmişim ve bu kadar ki durumuna gelmiş hiç koley birşey değil özürlü bir çocukla ilgilenmek hem bunlarla mücadele ederken birde kocan ve ailesinin eziyetini çekmişsin, eşimin bana dediği kelime şu ben boşanıcam bu dayağı hak etmedim deyince, senin hiç birşeye hakkın yok git nereye gideceksen çocuğuda istediğim gibi bakarım sen karışamazsın ozaman. yani ne çocuk ne nafaka zaten ben maddi durum olmayına nasıl bakıcam yani kısaca parası olan kazanıyor sanırım adelette!! birde burdan seslenmek istiyorum benim gibi çoktur türkiyede ezilen hep kadınlar oluyor malesef bırak ev hanımlarını kültürlü çalışan bayanlarda bu şekilde (1) severek evlenmek (2) evlilik yürümedimi yürümeyecektir (3 )düzelir belki çocuk olunca demek yokk bunu kabul edip vakit erkenken en güzeli ayrılmak çocuk yapmadan olan onlara oluyor çünkü...

Nerede
    istanbul
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Exclamation Cevap: Engelli Çocuk ve Boşanma...

Merhaba, dogru yeremi yazıyorum bilmiyorum
    10 yıllık evliliğim, 5 yıllık maddi destegim, giden ömrüm sabrım biiirrr çokk şeyim, aldatmayla biten evliligim,elimde kalan çok agır özürlü kızım var...
    Davamız hala sürüyor. 3.celse olucak ekim ayında. Davanın içerigi boşanma ve tazminat.
    Beraber aldıgımız ev eşimin üzerine 100 bin tl.değerinde. Tazminat davamız 50 bin.
    Elimde facebook'taki msjlaşmaları var. Karı koca şeklinde konuşmalar.Tel.konuşmalarını istedik, şahitlerim var. Siz bilgelerime müsadenizle 3 sorum olacak...
    1- Evin tamamını alabilirmiyim_?
    2- Kızımın velayetini alabilirmiyim_?
    3- Facebook'una girdigim için şuçlumuyum...
    Konu femeyla tarafından (19-08-2011 Saat 06:06:01 ) de değiştirilmiştir. Sebep: büyük yazı tipi

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Cevap: Engelli Çocuk ve Boşanma...

Öncelikle geçmiş olsun.
    1- Evin tamamını alamazsınız. Hakim eşinizin ağır kusurlu oluğuna kanaat getirerek mal paylaşımındaki oranları değiştirebilir. Aksi bir durum olmazsa yarısı sizin yarısı eşinizin.
    2- Kızınızın yaşını yazmamakla beraber özüründen dolayı ve kız çocuğu oluşu nedeni ile velayetinin sizde kalacağını düşünüyorum. Kızınız için nafaka alırsınız. Ancak kızınızın özel durumunu mahkemeye belgelerle sunacak olursanız özürlü oluşu nafaka miktarı belirlenirken etkili olacaktır.
    3- Facebook profiline girmiş olanız suç teşkil etmez. Etse bile bu durum boşanma davanıza konu edilemez. Evli insanların bireysel özeli diye bir şey olmaz. Evliliğin özeli bireylerin özelinden daha çok korunmaya muhtaçtır. Eşiniz facebook hesabına girdiğinize ve bunun suç olduğuna dair beyan verse keşke. Bu beyana karşılık size beyanda bulunursunuz " demekki bu facebook profili üzerinden yaptığı yazışmaları kabul ediyor" diye.
    geçmiş olsun.
    "BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ
    NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...

Nerede
    istanbul
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Question Cevap: Engelli Çocuk ve Boşanma...

Alıntı Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Öncelikle geçmiş olsun.
    1- Evin tamamını alamazsınız. Hakim eşinizin ağır kusurlu oluğuna kanaat getirerek mal paylaşımındaki oranları değiştirebilir. Aksi bir durum olmazsa yarısı sizin yarısı eşinizin.
    2- Kızınızın yaşını yazmamakla beraber özüründen dolayı ve kız çocuğu oluşu nedeni ile velayetinin sizde kalacağını düşünüyorum. Kızınız için nafaka alırsınız. Ancak kızınızın özel durumunu mahkemeye belgelerle sunacak olursanız özürlü oluşu nafaka miktarı belirlenirken etkili olacaktır.
    Önecelikle çok teşekkür ederim.
    1- Evin zaten yarısını ben ödedim ziynet eşyalarımla ve 5 yıl boyunca çalıştım. Kalan beş yılda kızımdan aldıgım maaşı kendisi aldı. Yani evliligim boyunca hep maddi destek oldum.
    Benim beynimi yiyen kurtta bu_! Sadece verdigimi alıcam. Manevi tazminatın ne anlamı olacak_?
    2- Kızım 4 yaşında görme, fiziksel ve zihinsel engelli. Ben 26 beden yaşım... Ev kendimizin 250 tl.kızıma 250 tl. bana nafaka baglandı...
    Hastalıklarına gelince;

Hidrosefali, serebral palsi, west senromu, kronik akciger, diyabet insipidus, hipotiroidi...

Hak verirsinizki bakımı çok zor ve ihmale gelmiyecek hastalıkları var.
    Mal mülk değil derdim aslında En büyük istegimde kızım varken çalışmak istemiyorum.
    O bu kadar hastalıkla mücadele ederken düzenini bozmak, istemiyorum...
    Aslında böyle bir şeçenegim bile yok bir ay hastanede bir ay evde... Öyleki 4 yaşının 2 senesinden fazla hastanede yattık...
    Yani kızımın düzeni bozulacak onu bırakıp çalışmak zorunda kalıcam diye çookk korkuyorum...

Nerede
    istanbul
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Avukat işlerini ştajyer yapıyorsa avukattan çok satajyerini görüyorsanız.
    Avukatınız davadan durumunuzdan bi haber ise
    Müvekkilimi pimpiriklidir_? Yoksa normalmidir_? Ögrenmek istediğim bir konu... Arkadaşım için soruyorum
    Konu femeyla tarafından (19-08-2011 Saat 12:16:25 ) de değiştirilmiştir.

Nerede
    ankara
    İletiler
    3.294
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Ziynet eşyaları kadına hediyedir. Dolayısı ile kadının kişisel malı sayılır. Evin alımı aşamasında ödenen paranın bir kısmının sizin ziynet eşyalarınızın bedeli ile karşılandığı ispat edebilirseniz (ki bu mal davası aşamasında ortaya konacak bir durumdur) evin değerinden önce sizin ziynet eşyalarınız kadar olan kısmı düşülür. Sonra kalan kısmı 2 ye bölünür. ziynet eşyalarının ederi kadarı + kalan kısmın yarısı sizin olur, diğer kalan ise eşinizin. (diyelim evinizin değeri 100.000 TL sizin ziynet eşyalarınızın değeri 30000 TL. ziynet eşyalarınızın değeri evin değerinden düşülür.100.000 - 30.000 = 70.000 ... Kalan kısmı 2 ye bölünür. 70.000/2= 35.000 TL sizin payınıza düşen kısmı , 30.000Tl+35.000= 65.000 TL dır.kalan 35.000 TL si eşiniizn olur.)
    Eğer hakim bir miktarda sizin lehinize tazminata hükmedecek olursa, muhtemelen hiç para ödemeden eşinizle mahsuplaşarak evi mülkiyetinize alabilirsiniz.
    Kızınızın velayeti zaten sizde anlaşıldığı üzere, mahkeme bittiğinde de sizde kalacaktır. Şu anda almış olduğunuz nafaka tedbir nafakası olup boşanma gerçekleşip karar kesinleştikten sonra sizin için yoksulluk, kızınız için iştirak nafakasına dönecektir. Dava sonunda hakim kızınızın hastalğı ve bakıma muhtaç oluşu, bakım gerektirmesi gibi durumları ve eşinizin ekonomik ve sosyal durumlarını da göz önünde tutarak bu nafaka miktarlarını değiştirebilir.
    Siz yinede çocuğunuzun hastalıkları, tedavi ve bakım gereksinimleri ile ilgili ayrıntılı bir heyet raporunu mahkeme sunun. Hatta bir dahaki duruşmada sosyal hizmet uzmanı talep edin, sizi ve çocuğunuzu yaşama alanınızda görerek düzenleyeceği rapor hakimin kararında etkili olacaktır.
    "BİR ÜLKEDE NAMUS ERBABI OLANLAR DA NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA, O ÜLKE İÇİN KURTULUŞ UMUDU YOKTUR" İsmet İNÖNÜ
    NE ZULÜM, NE MERHAMET...SADECE ADALET...

Nerede
    istanbul
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Şu mübarek günde Allah sizden razı olsun inşaallah....
    Elleriniz ellere bakmasın...
    Ne hayır muradınız varsa olsun inşallah...

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

boşanmada özürlü çocuğun velayeti

engelli çocuğun velayeti

engelli cocugun velayet engelli cocuga nafakaözürlü çocuğun velayetiengelli cocuk varsa mahkemeye gitmeden bosanilirhttps:www.hukuki.netshowthread.php27958-Engelli-cocuk-ve-Bosanmabosanma durumunda engelli cocuk hakkiözürlü çocuğa nafakaengeli bosanma paraSi yoksa yinede isterimengelli kizin kimde kalir bosanmadaBosanmada özüriü cocugun velayetibosanma davasi engelli cocuklarengelli cocuk icin nafaka ne olurgorme ozurlu bir kadin nasil bosanirbosanam engelli cocuk annesinin haklariengelliengelli oglum annesiyim kocamdan bosanmak istiyorum haklarim nelerbosanma nasil olur engelliengelli birinden bosanmak icin ne gerekirengelli cocugu olan kisiye odenmesi gereken nafakaBosanmada ozurlu bosanmoada engeli cocukzihinsel engelli bosanmabosanirsam cocuk yoksa nafaka alabilirmiyim
Forum