Ben 1994 Yılında SSK hastanesinde Sağlık Hizmetleri Sınıfı Kadrosunda Sözleşmeli Laborant olarak çalıştım.Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği mezunu olmamdan dolayı kadromu 2001 yılında mahkeme kararı ile aldım.Danıştay süreci en son aldığım tebliğgatla beraber(23.08.2007) lehime sonuçlandı.
Size sormak istediğim;Mahkeme sonucuna göre kadroma geçerken 9/1 den hesaplamalar yapıldı.Oysaki Sağlık hizmetleri teknik personel kadrosunda olmam dolayısıyla 8/1 den başlatılmam gerekmiyormuydu.
657 sayılı yasanın 36.maddessinin ORTAK HÜKÜMLER KISMININ
4 – Teknik hizmetler sınıfında görev almak şartiyle jeolog, jeofizikçi, hidrojeolog, hidrolog, jeomorflog, kimyager, fizikçi, matematikçi, istatikçi, yöneylemci (harekat araştırmacısı), matematiksel iktisatçı (Ekonometrici), Erkek Teknik Öğretmen Okulu mezunları, fen memurları, teknikerler ve yüksek teknikerler,tütün ve müskirat eksperleri, tarım alet ve makineleri Uzmanlık Yüksek Okulu mezunları ile benzeri fen bilimleri ve teknik bilimler lisansiyerleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi veya bölümlerinden mezun olan şehir plancısı, yüksek şehir plancısı, yüksek bölge plancısı. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Teknoloji Bölümü İş ve Teknik Anabilim Dalı mezunları, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu mezunları üniversitelerin arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinin prehistorya, protohistorya ve önasya arkeolojisi, klasik arkeoloji anabilim dallarından mezun olanlar öğrenimlerine göre tespit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece,(1)
5 – Dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim görenlerden tabip, diş tabibi, veteriner hekim, eczacı ile benzeri sağlık bilimleri lisansiyerleri (Hayvan sağlığı dahil) Biyolog unvanına sahip akademik personel giriş derece ve kademelerine bir derece eklenmek suretiyle bulunacak derece ve kademelerden hizmete alınırlar.
MADDELERİNDEKİ AÇIKLAMALAR GÖRE 8/1 DEN BAŞLATILMAM GEREKMEZMİYDİ.BU KONU HAKKINDA NE YAPABİLİRİM.ŞU AN DEVLET HASTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ LABORANT 3/3 KADROSUNDA BULUNUYORUM.