Bir kadinin Aski...
Karimi 1998'in sonbaharinda kaybettim.
Yedi senelik evliligimizin iki senesini kanser tedavisi için hastanelerde geçirmistik.
Karim, her evlilik yildönümümüzde ikimizin fotografini çerçeveler,
"Bunlar bizim hayatimizin gölgeleri" derdi.
Öldügünde, yedi tane resmimiz vard?
97'in bir gecesinde onu aldattim. Oysa ona sürekli onu ne kadar çok sevdigimi ve sonsuza kadar sadik kalacagimi söylerdim.
Ölmeden iki hafta önce yine ayni seyi tekrarladim.
Tuhaf bir gülümsemeyle bakti bana ve sadece: "Biliyorum" dedi.
Izmir'e kar yagdigi gün, yani bir ay önce, evdeydim.
Fotograflarimiza bakiyordum yine... Her çerçevenin altinda bir harf oldugunu ilk kez o gün fark ettim.
A.
R.
K.
A.
S.
I.
N.
Gerisi için yillari yetmemisti. Ama sanirim "Arkasina bak" yazmaya filan niyetlenmisti. Hemen çerçevelerin arkasina baktim.Hiçbir sey yoktu.
Sonra birsey dürttü beni, hepsini teker teker söktüm. Inanabiliyormusunuz, her birinin arkasindan bir mektup çikti!
Geçirdigimiz her sene için sevgi dolu sözler yazmisti.1997'deki resmimizin içinden çikan zarf ise simsiyahti.
Ve içinden su sözler çikti:
"14 Mart 1997/Gözlerin bana baska birine dokunmus gibi bakti! Söylemene gerek yok,biliyorum..."
2002'deyiz. Onu kaybedeli 4,aldatali 5 yil oluyor.
İçim aciyor simdi.
Çünkü kadinlar biliyor, hissediyor...Sadece paylasmak istedim.
Seni seviyorum diyenin sevgisinden süphe et, çünkü; ask sessiz , sevgi dilsizdir...
Erkeğin vefası;
HÜLYA VE HAKAN İSMİNDE İKİ GENÇ ,KIZ GÜZELMİ GÜZEL , GENÇ YAKIŞIKLIMI YAKIŞIKLI . BU İKİ GENÇ BİRBİRLERİNİ SEVMİŞ VE BİR FLORT DÖNEMİNDEN SONRA EVLENMEYE KARAR VERMİŞLER. İKİSİNİNDE DURUMU İYİYMİŞ ZENGİN VE VARLIKLI AİLELERİN ÇOCUKLARIYMIŞLAR . VE SONUNDA HAKAN VE AİLESİ HÜLYAYI İSTEMEYE GELMİŞLER...
NİŞAN YÜZÜKLERİ TAKILMIŞ VE EVLİLİK GÜNLERİ BELİRLENMİŞ. BİRGÜN HAKAN HÜLYAYI ARAMIŞ KIZ TELEFONA BAKMIŞ 'AŞKIM NAPIYORSUN ' DEMİŞ . KIZ YEMEK YAPTIĞINI YEMEK YİYECEĞİNİ SÖYLEMİŞ. HAKAN AŞKIM YEMEĞİNİ YEDİKTEN SONRA SENİ ALMAYA GELECEĞİM BİRLİKTE SİNEMAYA GİDERİZ İKİ TANE BİLET ALDIM DEMİŞ KIZ TELEFONU KAPATIP YEMEĞE DEVAM ETMİŞ. TAM O SIRADA TÜP PATLAMIŞ. BÜTÜN TÜP PARÇALARI HÜLYANIN BÜTÜN VÜCUDUNU DELİK DEŞİK ETMİŞ, HASTANEYE YOĞUN BAKIMA KALDIRILMIŞ. HAKAN KOŞA KOŞA HASTANEYE GİTMİŞ AMA HÜLYA ONUNLA GÖRÜŞMEK İSTEMEMİŞ . ÇÜNKÜ YANIKTAN ÖYLE İĞRENÇ BİR HAL ALMIŞKİ YÜZÜ VE VÜCUDU BAKILDIĞI ZAMAN İĞRENİYORMUŞ İNSANLAR. ANNESİ HÜLYANIN YANINA GELMİŞ VE KIZIM HAKAN PERİŞAN BİR HALDE NEDEN ONU GÖRMEK İSTEMİYORSUN DEMİŞ. KIZ; ANNE SEN BİLE YÜZÜMÜN BU HALİNE BAKMAYA İĞRENİYORSUN BENİ O GÜZEL HALİMLE HATIRLASIN HERŞEY BİTTİ SÖYLE ONA SAKIN BENİ ARAMASIN.
ANNE KIZININ DEDİKLERİNİ ÇOCUĞA AYNEN İLETMİŞ. ÇOCUK ÜZÜNTÜYLE HASTANEDEN ÇIKMIŞ VE ARABASINI SÜRATLA KULLANMAYA BAŞLAMIŞ. TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞ VE KÖR OLMUŞ. ANNESİ TEKRAR KIZININ YANINA GELMİŞ VE HAKANA OLANLARI ANLATMIŞ. ARTIK EVLENMENİZ İÇİN HİÇBİR MANİ YOK ARTIK BİRBİRİNİZE DESTEK ÇIKMALISINIZ BAK HEM ARTIK SENİ İSTESENDE GÖREMEZ DEMİŞ BUNUN ÜZERİNE KIZ HAKANLA EVLENMİŞ İKİ TANE ÇOCUKLARI OLMUŞ VE YILLAR SONRA HÜLYA KALP KRİZİNDEN ÖLMÜŞ . ÖLDÜĞÜ GÜN ÇOCUKLAR ANLAMIŞLARKİ BABALARI KÖR DEĞİL VE ASLINDA HİÇ KÖR OLMAMIŞ
Yazınızı okuyanlar üzülecek ama asla sizin hissettiklerinizi hissedemeyecek. Yazamıyorum içimden geçenleri , kelimeler yeter mi bilemiyorum...
Küçük bi kız vardı yaramaz, yerinde hiç durmayan. her gün yüzü gözü yara bere içinde gelirdi o günde ağaçtan düşmüştü yine. bi gün ağrıları tuttu annesi .'bi günde otur yerinde uslu dursan geçer' demişti ama geçmedi ve her geçen gün arttı ağrılar' sonunda doktora götürdüler. körfez savaşı zamanıydı yollar mayın doluydu ve dicle tıp sanki yüzlerce km. uzaktaydı. biyopsi yapıldı fakat yanlış yapıldı hatayı gizlediler ve verelini ankara teşhis kondu: Kanser. aile inanamadı sıra küçüğe söylemeye geldi.
Kansersin dendi peki ama neydi bu, kötü bişey olduğunu anlamıştı ama nekadar kötüydü , şurupla geçmezmiydi acaba ağrılar artmış, artık dayanılmaz olmuştu ve küçük kız boyundan büyük düşüncelere dalmış, sorgulamaya başlamıştı. ölüm neydi, toprak olmak ne demekti, ölecekmiydi yoksa sonunda tanımını yaptı ölümün ölüm :içinde rüya olmayan uyku güzel yanı: artık ağrı çekmeyecekti kötü yanı: İçinde rüya yoktu hacettepe onkoloji bölümündeki kabus dolu günler. Kemoterapi başlamıştı saç, kirpik hiçbirşey kalmamıştı, annesi morali bozulmasın diye bebekler alıyor ama uzun saçlı bebeklerden nefret ettiğinden hepsinin saçını kökünden kesiyordu hep yanlızdı arkadaşları hastalığı yüzünden ondan uzak dururlar sanırdı bu en büyük korkusu oldu yıllar sonra. içine işlemişti artık yanlızlık
3 yıl geçti kurtulmuştu bu illetten doktorlar kendileriyle grur duyuyorlardı kısa sürede elde ettikleri bu başarıdan. küçük kızımız büyümüştü ve artık eski günlerinden eser yoktu. Ama o acı ve kimsesiz günler heran onunla olacaktı bunu biliyordu. kendisi gibilere yardım etmek istedi. Biliyordu onlarda kendilerini kimsesiz ve çaresiz hissediyordu ama yapamadı nezaman lösem der. Gitmek istese ayakları iki ileri bir geri gidiyordu yapamadı çünkü geçmiş aklına geldi o hafızasından silmeye çalıştığı acıları iliklerine kadar hissetti tekrar. Bunu yapamayacaktı.
Hayat, ona sunulmuş armağan ve Allahın bir lütfuydu bunun bedelini ödemeliydi kendini borçlu hissediyordu ama çocukların yanınada gidemiyordu. sonunda çocuk esirgeme kurumunda gönüllü çalışmaya başladı bu onu biraz olsun rahatlatıyordu fakat asıl yapması gerekenin bu olmadığını da biliyordu .kendine verdiği bir söz ise: 'bir gün tüm gücümü toplayıp bu hastalara yardım edeceğim' şimdi ise onlar için yapabildiği tek şey öğrenim kredisinden ve harçlığından bir kısmını bir vakfa yatırmaktı.
Kanserli çocuklara umut vakfı cerrahpaşa tıp fakültesi çocuk kliniği www.kanserlicocuklaraumut.orgtel :0212 4143000vakıfbank mecididiyeköy şb. hesap no:2033983
Sizlerden de aynı duyarlılığı bekliyorum...
Sevgili commodore1tr seni öyle iyi anlıyorum ki ama bunu yazamamı hissedebilirsin ancak, o kurtuldu. Allah onun daha fazla acı çekmesini istemediği için yanına aldı ve sen onu tüm yanlışlarına rağmen mutlu ettin. Seni ve eşini tanımıyorum ama bundan eminim
HAYAT BANA SUNULMUŞ BİR ARMAĞAN NEFES ALIYORUM, AİLEM, DOSTLARIM(en yakınımı kaybetmiş olsam bile) YANIMDA VE BEN BİR HUKUKÇUYUM. İŞTE MUTLULUK BU...
Biz kendimize yabancılaştık. Sevgiyi neredeyse kalbimizden çıkardık. belli bazı barlardaki paralı ilişkileri bile, falanca, filancaylı 3 gündür aşk yaşıyor diye tanımlamaya başladık. Aşkın ve sevginin bu kadar aşağılanmsına göz yumar olduj. Sevgi, insanın içindedir ve doğadan başlar.
SABAH DUASI
İnsan olmak şereftir. Hayatın bütün nimetleri için şükranlarımızı sunuyoruz. Toprak ana, ihtiyacımız olan her şeyi bize verdiğin için sana teşekkürler.
Toprak Ana'yı kuşatan derin mavi sular, şükür size... bütün canlı varlıkların susuzluğunu gidermek sizin gücünüzdür.
Yemyeşil çimenlere teşekkür ederiz. Onlar çıplak ayaklarımızın altında, bir halı serinliğinde yumuşacık uzanır. Toprak Ana'yı boydan boya döşerler.
Toprak Ana'nın birbirinden nefis yiyecekleri, size de teşekkür ederiz. Siz bize besleyip aç olduğumuz vakit memnun ediyorsunuz.
Meyveler, türlü türlü meyveler, renginiz ve lezzetiniz için şükürler olsun. İlaç yaptığımız bitkiler size de teşekkür, hastalandığımız zaman bizi siz tedavi ediyorsunuz.
Dünyanın bütün hayvanları, paha biçilmez ormanlarımızı temiz tutuğunuz için teşekkür ederiz. Dünyanın bütün ağaçları, bize bahşettiğiniz gölge ve sıcaklık için şükranlarımızı sunuyoruz size. Dünyanın bütün kuşları bizi eğlendiren birbirinden hoş şarkılarınız için teşekkürler.
Şükür sana Dört Rüzgar! Bize nefes almak için dört bir yandan temiz hava getiriyorsun. Şükür sana Büyükbabamız Gökgürültüsü! Bize canlıları büyüten yağmurları getiriyorsun.
Ağabeyimiz Güneş! Sana da, bizi aydınlatan, Toprak Ana'yı ısıtan ışıkların için teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Büyükanne Ay, şükür sana! Yılda oniki defa yusyuvarlak büyüyüp karanlığa ışık oluyorsun, çocukların ve köpük köpük suların yüzünü aydınlatıyorsun.
Parıldayan, gözkırpan yıldızlar, şükür size! Gecenin göğünü o kadar güzel yaptığınız, yaprakların üzerine ışıl ışıl çiğ damlaları serptiğiniz için şükür. Geçmiş ve geleceğimizin manevi koruyucuları, bize başkalarıyla ahenk ve barış için yaşamanın yolunu gösterdiğiniz için şükrediyoruz.
Ve hepsinden çok, şükür sana, Büyük Ruh! Bize bütün bu harikulade nimetleri bahşettiğin için şükür... böylece, her gün, her gece mutlu ve sağlıklı olacağız.
Ben eşimle 11 ay evli kaldım. Eşimin hastalığı sebebiyle tam bir cinsel birleşim olamadı. Çeşitli kadın doğum uzmanlarına götürdüm ve tedavi ettirmek...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku