ABD’nin pişirip pişirip önümüze sürdüğü Ilımlı İslam modeline örnek olarak Malezya ve Türkiye gösterilmektedir.
Görünen o ki Malezya Ilımlı İslam’dan Şeriat düzenine yavaş yavaş geçmektedir. Halkın %60’ının Müslüman olduğu Malezya’da Anayasadan laiklik kavramının çıkarılması, hatta Anayasa’ya devletin yönetim şekli Şeraittir hükmünün getirilmesi önerilmekte ve tartışılmaktadır. Son günlerde polislerin sokakta oruç tutmayanların peşine düştüğü, sigara içenlere yemek yiyenlere para cezası kesildiği, Ramazan’da açık olan restoran ve lokanta sahiplerine de aynı yaptırımların uygulandığı söylenmekte. Yargıda yer yer şeri hükümlerin uygulandığı haberleri de gelmekte. Müslüman olanların din değiştirmeleri yasaklanırken, yine Müslümanlara çeşitli ayrıcalıklar, kolaylıklar tanınıyor vs. vs…
Türkiye’de Anayasa tartışmalarının yaşandığı şu dönemlerde, özellikle Laiklik kavramının içinin boşaltılması ve Atatürk ilkelerinden tabiri caiz ise çaktırmadan uzaklaşılması, halkın yavaş yavaş Şeriate alıştırılmaya çalışıldığı anlamına gelir mi? Malezya bu noktaya nasıl geldi, Türkiye’deki sürecin benzeri orda da yaşandı mı? Halk Şeriat düzenini istiyor muydu? Şeriat endişesi, tehlikesi hakim miydi? Ilımlı İslam modeli dedikleri aslında Şeriat'in ta kendisi midir? Kısacası sizce Türkiye Malezya olur mu?
Neden Türkiye Malezya olsun ki ? Malezya'yı şu an olduğu duruma sokanlar zaten orada yaptıklarını Türkiye'de de yapabiliyorlar.Ayrıca dindar bazı çevreler dahi laik cumhuriyetin kazanımlarını kaybetmeyi göze alamıyor.
Öncelikle buradan tüm hukuki.net forumunda bilgi paylaşımında bulunanlara merhaba demek yeni bir hukukçu olarak aralarında olmaktan mutluluk duyduğumu bildirmek isterim.
Sıra Türkiye'nin Malezya olup olmayacağına gelince bunun söz konusu olması bile trajikomik bir olaydır.İnsanlar en ufak bir şey de bile bu kadar çok komplo üretmekle gerilimi tırmandırmakta kendimize küçük heyecanlar yaratmaktayız.Türkiye'nin şeriat adası Malezya'ya benzemesi onun gibi olabilmesi için Türkiye'de yaşayanların(Türkler demiyorum onların böyle bir şey yapması aklımın bile ucundan geçmez) şeriata geri dönüş için yüzde yüz çoğunluğu sağlaması gerekmektedir;çünkü Türk milleti oy verdiği elini tokat kullanmasını çok iyi bilir ve o tokatı yiyenin bırakın ayakta kalması hayata tutunması ble mucizedir.
Lütfen böyle komik komploları bırakıp olabilecek daha doğru olayları olguları tartışmak daha doğru olacaktır.
SAYGILARIMLA
PESİMİST KURŞUN ASKER
Ne olur benden size akıl vermemi beklemeyin.
Benim işim soru sormak, kendi gözlerimden anlatmak…
Ben ahkam kesenlerden değilim.
Olmamaya da yeminliyim.
Ben aynen sizin gibiyim.Sizdenim. Endişeliyim…
Endişelerimde içtenim…
Bence soru “Türkiye Malezya olur mu?” değil, “Türkiye, Türkiye kalır mı?” olmalı…
Çünkü türban kapısı aralanınca arkası gelecek.
İş öğrencilerin türbanla üniversiteye girmesiyle bitmeyecek.
Çünkü doğal olarak türbanıyla üniversitede okuyan öğrenci mezun olunca da türbanını çıkarmayacak.
Mesela Uluslararası İlişkiler okursa, türbanıyla diplomat olacak!
Kamu Yönetimi okursa, kaymakam olacak!
Hukuk okursa, hakim olacak, savcı olacak!
Cumhurbaşkanının eşi değil, belki cumhurbaşkanı olacak!
Ve bir yerlerde patlamaya hazır bir enerji birikecek.
Peki bu işin sonu nereye varacak?
Sanıyor musunuz ki Türkiye o zaman sizin bildiğiniz Türkiye olarak kalacak! Bir de tersten bakalım…Türban yasaklansın.
Türbanla okula girilmesin, okumaları engellensin, “Ya türban ya eğitim” denilsin.
İş öğrencilerin türbanla üniversiteye girmemesiyle bitmeyecek.
Çünkü türban kapısı kapanınca arkası bitmeyecek.
Türbanlının elinden meslek seçme, biri olma hakkı alınmış olacak.
Mesela kaymakam olamayacak, diplomat, hakim, savcı olamayacak!
Ve bir yerlerde patlamaya hazır bir enerji birikecek.
Peki bu işin sonu nereye varacak?
Sanıyor musunuz ki Türkiye o zaman sizin bildiğiniz Türkiye olarak kalacak?
İşte böyle…
Durum bu kadar karışık…
Daha da karışık olansa AKP’nin türbanı ve dini bu kadar ustalıkla kullanması ve hatta sömürmesi…
Bu karışıklığı da en büyük silah edinmesi…
Siz bunca kanıtlanmış yolsuzluğa, gemiye-gemiciğe, villaya- villacığa, kelleye, sayına…
Ve dizboyu yoksulluğa, işsizliğe, umutsuzluğa, mutsuzluğa rağmen…
AKP’nin zaferini “Dindar cumhurbaşkanı istemiyorlar”dan başka neye bağlıyorsunuz ki?
Dediğim gibi… Aynen sizin gibiyim Sizdenim.
Endişeliyim. Endişelerimde içtenim…
Malezya bugünlerde laik Türkiye Cumhuriyeti’nin benzetildiği ülke. Gazetelerde bu ülkeyle ilgili yalan-yanlış bilgiler yer alıyor. Önce yakında “farksız” olacağımız bu ülkeyle ilgili gerçek bilgiler: -Malezya İngiltere’den 1957 yılında bağımsızlığını almış bir eski sömürge -1963 Yılında Malay Federasyonu, Singapur, Sabah ve Sarawak’ın birleşmesiyle kurulmuş. Singapur 1965’te federasyondan çıkarılmış. -Nüfusu 27 Milyon. Nüfusun %52’si Malaylı, %30’u Çin’li, %8’i Hint asıllı. -Kişi başına milli gelir, dikkat, 12.700 dolar -Rejim: Anayasal seçimli federal monarşi. İngiliz parlamenter sisteminin benzerini uyguluyorlar. Görüldüğü gibi buraya kadar hiçbir benzerliğimiz yok. Devam edelim: Toplumun yarısını oluşturan Malay’lar Müslüman ve Malezyanın resmi dini İslam ama çok dinli bir ülke. Toplumun %40’ı Budizm, Hıristiyanlık, Hinduizm, Animizm, Şamanizm, Şıhizm, Bahaizm, Taoizm, Konfüçyüzim gibi dinlere bağlılar. Anayasaya göre din özgürlüğü olan bir ülke. Ama Müslüman’lar şeriat kurallarına göre yönetiliyorlar. Şeriat mahkemelerinde yargılanıyorlar. Başka dinden birisi bir Müslümanla evlenmek isterse Müslüman olmak zorunda. Müslümanlıktan çıkmak ise şeriat mahkemesinin iznine bağlı. Yani yasak . Bu yazdıklarım bazılarının ağızlarının suyunu akıtıyordur ama görüleceği gibi burada da benzerlik yok. Peki neden bütün dünya medyası Türkiye’yi Malezya’ya benzetiyor? Benzerlik nerede? Benzerlik gelecekte! Hayırlısıyla laiklik -kanlı mı kansız mı- ortadan kalktığı zaman benzeyeceğiz herhalde. Hele bir şeriat mahkemelerimiz kurulsun, o zaman görürsünüz siz benzemek nasıl olurmuş. İşin en üzücü yanı bir dostum vasıtasıyla konuştuğum iki Malezyalının bu benzetmeden hoşlanmamaları. Bunlardan profesör olanı “Malezya hiç de öyle Türkiye gibi dinci bir ülke değildir. Biz İslam dininin hoşgörüsü ile bütünleşmiş bir ülkeyiz, Kadınlarımız sizinkilerden çok daha iyi eğitimli ve özgürdür. Türkiye ise İslamın imajına gölge düşüren katı Arap İslamının uygulayıcısı. Türkiye’ye benzetilmek istemeyiz” demez mi? Buyurun, buradan yakın.
Türkiye'nin Malezya ya da İran olması nı gerektirecek toplumsal koşullar, tarihi ve kültürel nedenler mevcut değildir. Ayrıca, Türkiye'de şeriat isteyenler toplumun çok azını oluşturmaktadır ki, anketler bunun%3-10 arasında olduğunu gösteriyor. Bu memlekette gerilimin bitmesini istemeyen bir kesim ısrarla "şeriat geliyor" "laiklik gidiyor" diyor. Bu hastalık aslında önceden de vardı. Bu memlekette iktidara gelen her sağ parti bu sebeple suçlanmıştır. Bu suçlama sadece AKP ile sınırlı değildir. DP, AP, ANAP, DYP de bu suçlamadan nasibini almıştır. Hatta rahmetli Ecevit bile bu suçlamadan nasibini almak istemediği için "inançlara saygılı laiklik" diye bir laiklik anlayışından bahsetmiştir.
Bu memleket tercihini laik cumhuriyetten yana yapmıştır. Bu tercihin yönünü değiştirmenin mümkün olmadığı kanısındayım. Laikliğin bir yere gittiği yok, şeriatın da gelmesi mümkün değil. Gerilime gerek yok, rahat olun.
Komplo teorileri Amerikadan çok bizim ülkemizde var onlardan daha beter haldeyiz halbuki onlar başak güç olduğu için bu çok normal peki ya bizimki.Galiba geçmişimiz
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku