Birkaç yıl önce yeni aldığım bilgisayardaki bir sorun üzerine, aldığım firmanın servisine götürdüm. Alalı bir ay olmuştu ve eski bilgisayardan yenisine dosyalarımı aktarmıştım. Servistekiler yeniden formatlayacaklarını var olan bilgilerimin korunmasını isteyip istemediğimi sormadılar bana. Verdikleri teslim alma fişinde de bu konuda bir uyarı yoktu. Nihayetinde bilgisayarı almaya gittiğimde formatladıklarını ve tüm bilgilerimi yok ettiklerini görüp dava açtım. Davayı kaybettim. Temyize başvurduk. Henüz sonuçlanmadı. Ticari bilgilerim de olduğundan maddi hasara uğradığımı ve aynı bilgileri yeniden fazla mesai ve emek sarfederek yüklemek zorunda kaldığımdan, ki eski bilgisayarım eski teknoloji idi aktarım bir iki saatlik bir çalışma ile olacak iş değildi. Sarfettiğim ek zaman ve çalışmaya karşılık tazminat talebinde bulunmuştum. Bilgilerimi kaybeden firmanın servis yetkilisi, bir elemanını gönderip aktarımların yapılmasını sağlayabilirdi yaptıkları bu hataya karşılık. Yapmadılar hiç bir yardım ve destek. Sormadan yaptıkları bu formatlama işi ile, benim eşyama zarar vermiş olmuyorlar mı? Dava açarak ben mi hata yaptım? Davanın şeklinde mi hata vardı bilmiyorum. Bu aşamada yapılacak bir şey var mıdır onu da bilmiyorum.
Evet. Bilgileri kaybeden firmaya çok öfkeliydim. Tavsiye üzerine tanıştığım bir avukata durumu detaylıca anllattım. Dava açabileceğimi ne davası açacağımı o söyledi. Onun yönlendirmesi ile hareket ettim. Ancak onlardan dava dilekçelerini göndermelerini istemeyi sonradan akıl edebildim. Hatta bu dilekçe yüzünden tartıştık. Bilirkişi raporlarından sonra (Bilirkişi büromdaki diğer bilgisayar hakkında rapor yazmış. Dava konusu bilgisayar ve kaybolan bilgiler onunla ilgili değildi oysa.) Ben kendim oturup yazdım dilekçeyi. Avukatlık bürosu usulüne uygun hale getirip gönderdi. Temyiz dilekçesini de ben hazırladım. Onlar gönderdiler.
Bilirkiş raporunun davaya konu olmayan bilgisayara ait olduğunu da belirttim ama yine de kaybettim davayı. Bilir kişi "yedekleme yapsaydı" türünden şeyler yazmış. MSDOS programlarının yedeklemesinin ayrı bir uzmanlık iş olduğunu bunu yapamamakta olduğumu da belirtmiştim. Kaldıki yedekleme yapmamak benim hatam olsa bile, bilgisayar işi yapan kurumun servis elemanlarının bana sorması gerekmez miydi? Format atıp bilgilerimi yok edeceklerini nasıl bilebilirdim ki.
Arkadaşımın arkadaşı yöntemi ile çalışmanın her zaman iyi sonuç vermediğini bildiğim halde, çalışacağım avukatı bu şekilde belirlemiş olma hatası yaptım. Yaptığım hatanın sonuçlarına katlanmak zorundayım biliyorum ama, bana ek çalışma saatlerine sebep olan kurumun da bunun bedelini ödemesi gerekmiz mi?
Temyiz başvurunuzun sonuçlanmasını bekleyiniz. Şu anda temyiz incelemesi süren bir dosya için yorum yapmak ne kadar sağlıklı olur, bilinmez. Temyiz incelemesi sonucunda, şartlar oluştuğu takdirde karar düzeltme yoluna da başvurulabilir.
Bilgisayarınızdaki verilerin kurtarılmaya çalışılması, kurtaralıyamıyor ise, format atılması için sizden izin alınması gerekirdi. Bu husus çok önemli...
Ekleme yapmak gerekirse, Data Recovery (Veri Kurtarma) şeklinde tabir edilen yöntem ile, formattan önceki verilerin profesyonel yardım ile kurtarılabilme ihtimali de vardır.
Ekleme yapmak gerekirse, Data Recovery (Veri Kurtarma) şeklinde tabir edilen yöntem ile, formattan önceki verilerin profesyonel yardım ile kurtarılabilme ihtimali de vardır.
Evet doğrudur. Ancak profesyonel ve pahallı bir hizmettir...
günümüzde bu olay sık yaşanıyor tamamen servisin hatası bence sormalılar aslında. ama şunuda unutmayalım 1000 liralık bir bilgisayar satışından 50 ytl bile zor kazanılıyor kar çok az ,o sebeple bilgisayar firmaları profesyonel teknik elemanlar çalıştıramıyor. büyük ihtimalle çaylağın biri atmıştır formatı. data kurtarma firmaları ortalama 300 -500 usd istiyorlar. buda nerdeyse bi bilgisayar fiyatı. sonuçta şanssız bir olay. eğer o firma lakayıtsa sonuna dek git ama üzgünlerse anlaşın derim.
günümüzde bu olay sık yaşanıyor tamamen servisin hatası bence sormalılar aslında. ama şunuda unutmayalım 1000 liralık bir bilgisayar satışından 50 ytl bile zor kazanılıyor kar çok az ,o sebeple bilgisayar firmaları profesyonel teknik elemanlar çalıştıramıyor. büyük ihtimalle çaylağın biri atmıştır formatı. data kurtarma firmaları ortalama 300 -500 usd istiyorlar. buda nerdeyse bi bilgisayar fiyatı. sonuçta şanssız bir olay. eğer o firma lakayıtsa sonuna dek git ama üzgünlerse anlaşın derim.
Konu çok eski sayenizde gün ışığına çıkmış Demekki ders çıkartıp önemli bilgileri harici usb belleklere kaydetmek gerekiyor. Bir tek format değil pcniz çalınabilir yahut komple çökebilir.
İyi geceler saygıdeğer Hukuki.net üyeleri sizlere bir sorum olacak malumunuz ekonomik krizin eşiğinde kıvranmaktayız ve kiramı ödemekte zorlanıyorum...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku