Merhaba;
Eşimden aşırı geçimsizlik nedeni ile boşanmaya karar verdim ve çekişmeli boşanma davasını 22.05.2007 tarihinde açtım.
Verdiğim boşanma dilekçesinde başlıca sebeplerimi anlattım ve karşı tarafın nafaka istemi ile yanıtı geldi.İlk Mahkemede Hakim boşanmayı kabul ediyomusunuz diye sordu.Karşılıklı evet diyerek şahit ve delillerin toplanması için ikinci mahkeme için tarih verdi.Ara mahkemede verilen cevaba cevap yazdım.
Polis memuru çalıştığım iş yerime gelip iş verenimden maaş bilgilerimi aldı.
İkinci mahkeme günü, hakimin izinli olduğunu gördük ve davamıza nöbetci hakimin bakacağını ve kendi davaları bittikten sonra bakacağını öğrendiğimiz için ve avukatımın başka bir adliyede davası olduğundan mazeret dilekçesi verip yeni bir tarih aldık.Fakat karşı taraf mahkemeyi beklemiş tek taraflı olarak mahkemeye girmiştir.Nöbetçi hakim tarafımdan 22.05.2007 den bu zamana kadar davalıya aylık 250.-YTL tedbir nafakası bağlamıştır.

1) Davalı çalışmaktadır ve çocuğumuz yoktur.Tedbir nafakasının iptali için ne yapmam gerekir?

2) Asgari ücretle çalışıyorum,aylık 250.-YTL Tedbir nafakası için çok değilmidir?

Özetle izah etmeye çalıştığım bu konuda beni aydınlatmanızı rica ederim.

Derin Saygılarımı sunarım.
mağdur34