Merhaba. Aslında karmakarışık olan olayı kısaca özetlemek istiyorum. Eğer atladığım bi yer olursa düzeltmeme yardımcı olursanız sevinirim.

2006 sonunda 80 yaşındaki dedem 7 çocuğuna danışmadan elindeki bir arsayı satıyor ve arsayı alan kişi hemen ertesi gün %50 daha yüksek bi fiyata başkasına satıyor. Bu alım satım işleminden kimsenin haberi olmuyor. taaki geçen ay evde 3 adet 10.000 YTL lik senet bulana kadar. Dedeye bu nedir diye sorulduğunda, falanca yeri şu zaman şu fiyata sattım diyor. Fakat elinde 30.000 ytl lik senet var. Paranın kalanını ne yaptın diye sorunca falanca kişiye borç verdim vs. dağıttığı söylüyor. Satışı yapan emlakçıyı araştırdığımızda %50 daha fazla fiyata başkasına sattığı öğreniliyor. satış esnasında sağlık raporu alınmadığını öğrendik. fakat bizim bildiğimiz üzere 80 yaşındaki dedemin akli sağlığı gelip gitmekte. bugün farklı düşünürken yarın farklı düşünüyor ve kendisi bunu çevresine rezil olma durumu yüzünden kabullenmemekte. bazı emlakçılar bu satışın geçerli olmadığını, arsanın hala bizde olduğunu, satışın yapılabilmesi için sağlık raporunun dışında yasal varis olan 7 çocuğun da onayının olması gerektiğini, aksi takdirde satışın gerçekleşemeyeceğini söylüyorlar. şu anda sağlıklı raporu olmadan satış yapılmış olayın üstünden 9 ay gibi bi süre geçmiştir. bu satışın iptali için ne yapmamız gerekir.

30.000 YTL borcu olan şahsı bulup senetleri tehsil etmek istediğimizde ise kendisi binbir yalan uydurup kendini aklamaya çalışıyor. 30.000 YTL nin dışında kalan paranın birkısmını borçlu kişi eşini kullanarak yemeye başlamış. Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. Bizim olayı öğrendiğimizi ve peşine düştüğümüz öğrenince bunun üzerine 30.000 YTL borcu olan şahıs dedemin kafasının gidip gelmesini fırsat bilerek 1 ay önce kendini garantiye almak için sağlıklı raporunu nasıl yaptıysa aldırmış.

Sağlık raporunun sağlık ocağı gibi bir kurumdan alınmış. Bu tür bir rapor için büyük bir hastanede heyete girmesi gerekmez mi?

Ayriyetten 3 adet 30.000 YTL borcu olan şahıs bocunu ödememek için kendini iflas göstereceğini ve borcunu yasaları kullanarak 20-30 yıla yayarak ödeyeceğini söyleyerek bizi tehdit etmektedir.

Atladığım kısımlar olabilir, Sorarsanız cevaplarım.

Yardımlarınız için teşekkürler.