+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 16 ileti bulundu.

Konu: Üniversiteyi bitirememek

Üniversiteyi bitirememek Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Üniversiteyi bitirememek

merhaba..

Anadoluda bir devlet üniversitesinde mühendislik bölümü öğrencisiyim. Bu sene 7. senemi tamamladım ve aşağıda sıralayacağım nedenlerden ötürü okulu bitiremedim.

Bölümüm yönetmelik gereğince "indirgeme sınavları" adı altında ben ve benim durumumdaki arkadaşlarıma ek sınav hakkı tanıdı. Üniversite ile ilişiğimizin kesilmemesi için ders sayımızı 5 in altına indirmek zorundayız.

Benim şu an 7 dersim var ve 6 sı aynı hocadan. 7 senede ancak 1 dersini verebildim. Mezuniyetimin bu hocaya bağlı olması psikolojimi bozuyor. İşin kötüsü bu hoca bölüm başkanı ve krallığını ilan etmiş durumda. Bölümde onun derslerini verecek başka bir hoca da yok. (zaten toplam 3-4 yrd. doç. hoca var).

Ayrıca yıllar boyu (7.seneye kadar) başka üniversitelerden yaz okulunda ders almamıza izin verilmediği gibi 1. sınıfta bize verilmiş yaz okulu hakkı 2. sınıfta elimizden alındı. 2. sınıfta ne yaz okulu ne de bütünleme sınav hakkı verilmedi.

Sorularım şunlar:
    1) Ders sayımı 5 in altına indirememe durumunda hangi konularda dava açabilirim?

2) Bir hoca bir bölümde en fazla kaç ders verebilir? Bölüm başkanımız 8-9 dersi üstlenmiş durumda. Yasal bir sınır yok mu?

3) 1., 2. sınıftaki yaz okulu ve bütünleme haklarımın alınması konusuda dava hakkım var mı?

şimdiden teşekkürler..

Hukuki NET Güncel Haber

Üniversiteyi bitirememek konulu yargıtay kararı ara
    Üniversiteyi bitirememek konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.607
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Üniversiteyi bitirememek

1_Bu, yönetmeliğin ilgili maddesinin uygulanması,bu nedenle dava şansınız yok..
    2_Bir hocanın bölümde kaç ders verebileceği konusunda bir sınırlama yok,sınır yalnızca haftalık girilebilecek ders saati ile ilgili..Yeterli öğretim üyesi olmadığı için başvurulan bir yol fakat elbette sakıncalı tabi.
    3_1. sınıfta size yazokulu şansının verilmiş olması kredili sistemle ders yürütüldüğü anlamına geliyor,sonrasında mutlak sisteme geçilmiş anlaşılan..Butür düzenlemeler üzülerek söylüyorum ki kazanılmış hak oluşturmuyor.
    Önerim,öncelikle sınavlara en azından bir yeterlilik gösterecek derecede eğilmeniz ardından da durumu hocanızla görüşmeniz..Ancak sizi dikkate alabilmesi için söylediğim gibi,çaba sarfettiğinizi göstermeniz gerekir.Kötü niyetli davranılacağını düşünmüyorum..Zor bir durum,başarılar diliyorum..

İletiler
    15
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı dajevoo rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    merhaba..

Anadoluda bir devlet üniversitesinde mühendislik bölümü öğrencisiyim. Bu sene 7. senemi tamamladım ve aşağıda sıralayacağım nedenlerden ötürü okulu bitiremedim.

Bölümüm yönetmelik gereğince "indirgeme sınavları" adı altında ben ve benim durumumdaki arkadaşlarıma ek sınav hakkı tanıdı. Üniversite ile ilişiğimizin kesilmemesi için ders sayımızı 5 in altına indirmek zorundayız.

Benim şu an 7 dersim var ve 6 sı aynı hocadan. 7 senede ancak 1 dersini verebildim. Mezuniyetimin bu hocaya bağlı olması psikolojimi bozuyor. İşin kötüsü bu hoca bölüm başkanı ve krallığını ilan etmiş durumda. Bölümde onun derslerini verecek başka bir hoca da yok. (zaten toplam 3-4 yrd. doç. hoca var).

Ayrıca yıllar boyu (7.seneye kadar) başka üniversitelerden yaz okulunda ders almamıza izin verilmediği gibi 1. sınıfta bize verilmiş yaz okulu hakkı 2. sınıfta elimizden alındı. 2. sınıfta ne yaz okulu ne de bütünleme sınav hakkı verilmedi.

Sorularım şunlar:
    1) Ders sayımı 5 in altına indirememe durumunda hangi konularda dava açabilirim?

2) Bir hoca bir bölümde en fazla kaç ders verebilir? Bölüm başkanımız 8-9 dersi üstlenmiş durumda. Yasal bir sınır yok mu?

3) 1., 2. sınıftaki yaz okulu ve bütünleme haklarımın alınması konusuda dava hakkım var mı?

şimdiden teşekkürler..
    bencede avukat hanım haklı

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Merhaba cevaplar için teşekkürler. Çok şükür son sınav hakkımda 5 dersin altına indirebildim.

Ancak enteresan bir olay daha oldu. Bahsi geçen hocam bu 6 dersin 2 sini başka bir hocadan (üni. den ayrılması nedeniyle) devralmıştı. Yani 4 ü kendisinin dersi 2 si devraldığı dersler.

Sınav zamanı hocamın kendi derslerinin 2 sinden kopye çekme fırsatım oldu ve defterden birebir yazdım. Şaşırdığım nokta kopye çektiğim derslerden geçememiş, giden hocadan devraldığı dersleri verebilmiş olmam.

Hocamın sınav kağıtlarını okumamış olmasından şüpheleniyorum. Okusaydı kesinlikle birkaç dersi daha vermiş olmam gerekiyordu.

Tabi kopye çektiğim için itiraz edemiyorum. Kritik durumu da atlatmış durumdayım. En azından mezun olduktan sonra bi şekilde tazminat davası ya da hocanın keyfi hareketlerini ispatlamak için (eski kağıtları başka hocalara okutturarak mağdur edildiğimi ispat etmek için) dava açamaz mıyım? Yönetmeliğe itirazım yok fakat hocaya karşı birşeyler yapmak istiyorum. İlerki senelerde aynı şekilde mağdur olacak bir çok insan var.(İstisnasız) okulu uzatanların hepsinin bu hocadan en az 2 dersi vardır. Yıllarımızı harcayan bu hocaya karşı yasal haklarımız olmalı.

Nerede
    Ankara
    İletiler
    1.607
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hocanızın sınav kağıtlarını okumamış olması imkansız görünüyor.Her başarızsızlığı hocanıza yüklemek pek doğru değil bence.Durum olsa olsa ,kopya çekme eylemi sırasında( )bir hataya düşmüş olmanızla açıklanabilir.
    Adınıza gerçekten sevindim,bundan sonraki hayatınızda başarılar dilerim..

Nerede
    istanbul, şişli, Türkiye.
    İletiler
    1.653
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    1

Dajevoo, biz de aynen sizin gibi öğrenci psikolojisiyle hocalarımıza çok kızdık. Ancak bugün çok ama çok haksız olduğumuzu anlıyoruz. Öğretim görevlileri sizin için varlar, onlar arkadaşınız değil ki husumet olsun. Siz kendiniz için birşeyler yapacaksınız. Onlar zaten gerekli eğitimi vererek üzerlerine düşen görevi yapmaktadırlar.
    Sınav Notu:10 ---- Ben aldım
    Sınav Notu: 0 ---- Hoca verdi...
    Bunlar büyük yanılgı, notları siz hakkediyorsunuz...

İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın Dajavo,
    Çok merak ettim. Aklınıza hocanızın keyfi davrandığı, hatta kağıtları okumadığı geliyorda, neden hocanızın öğretim hayatınızı sona erdirmek istemediği için kopya eyleminizle ilgili soruşturma sürecini başlatmak yerine sadece bırakmayı seçtiği gelmiyor?

Kopya çektiğiniz iki sınavdanda kalmış olmanız size bu konuda ip ucu vermiyor mu?

Boşuna dememişler cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla örülmüştür diye. Bence mahkemeye başvurun. Hoca kopya işlemi yapması gerektiği halde yapmadığı için bir uyarı hadi bilemedin kınama alsın. Size ne olduğunuda bize siz aktarırsınız o zaman........

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

hocamı tanımıyorsunuz ki. Her sene yeni 35 öğrenci alınıyor ama o hocanın derslerini nedense 150 kişi alıyor. Nereden birikmiş acaba

Ayrıca kağıtları okumama meselesi uydurduğum bişey değil. Bir sınavda itiraz edip kağıdıma bakmak istemiştim, ne göreyim! verdiğim 2. kağıdın 1 yüzeyi değerlendirmeye alınmamış. Hoca "görmedim" dedi Var mı böyle bişey.

Başka bi sınavda matematiksel çözüm doğru fakat işlem sırası biraz düzensiz, yani bulunan sonuç sağa veya sola yazılmış. Hocanın tepkisi şu "ben sağda solda bunun cevabını mı arayacağım" puan yok.

Başka bi sınavda sabit bi sayı için atıyorum k değilde d gibi bi ifade kullanmış öğrenci, ona da puan yok. Öğrenci itiraz ediyor kitapta d kullanılmış sonucu etkilemiyor ztn vs hocanın umrunda değil.

Yaşadıklarımız anlatmakla bitmez.

Sınav Notu:10 ---- Ben aldım
    Sınav Notu: 0 ---- Hoca verdi...
    gibi bir mantığım yok. Düşünsenize 7 senede onca hocadan onca dersi vereyim fakat aynı kişinin neredeyse hiç bi dersini veremeyeyim.

Son olarak gecem1970; sanki kopyeden yakalanmışım gibi konuşmuşsunuz. Hoca kopye olayını bilse eminim hakkımda gerekli işlemleri yapardı. Matematiksel işlem olduğundan birebir yazmış olsam bile anlaması imkansız. Anlayıpta bıraktığını nereden çıkarttınız anlamadım ::rolleyes:

İletiler
    613
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hocanızı tanımıyorum. Ancak pekçok hocayı yakından tanıyorum. Kopyaya ilişkin disiplin suçlarının çok ağır olması, gençtir yapar, ona değilde masrafını çeken ana-babasına yazık gibi bir yaklaşımla eğer sınav sonrası yani başkalarının tanıklığı olmadan yakalandı ise sadece bırakma yolu seçilir.

Acemi hocalar kağıda sıfır puan verir. Ki bu kesinlikle sakıncalıdır. Çünkü kağıt dolu olduğu halde sıfır vermenizi soruşturma durumun da kopya yönetmeliğine uygun davranmadım şeklinde açıklamanız gerekir. Bu durumda idari ceza alınır. Verilen mesajı anlamayıp üste çıkmaya çalışan öğrencide verilebilecek en ağır cezayı.

Deneyimli hocalar kopyayı kağıtta yakaladıklarında geçme notuna 5-10 puan aralık bırakarak öğrenciyi bırakır. Öğrenci kusuruna rahmen itiraz ederse, kağıtların fazlalılığı nedeniyle farketmemişim. Meğer bu öğrenci kopya çekmiş şimdi farkettim der.

Ama yazdıklarınıza göre sizin durumunuz buna uymuyor. Madem defterdekilerin aynen yazımını gerektiren bir sınav neden şimdi itiraz etmiyorsunuz? Daha önce aynı hocaya itiraz etmişsiniz. Yani olumsuz bir kanaatten çekinmiyorsunuz. Tersine hoca birkez dalgınlıkla koca bir sayfanızı okumayı unutmuş. Ve itirazınızı olumlu karşılayıp kağıdı göstermiş. Önceki olay nedeniyle şüphenizi daha olumlu karşılar...

Bence derhal itiraz edin. Boşu boşuna aynı dersi ikinciye neden alacaksınız?

İletiler
    7
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Cevap için teşekkürler.

Madem defterdekilerin aynen yazımını gerektiren bir sınav neden şimdi itiraz etmiyorsunuz? Daha önce aynı hocaya itiraz etmişsiniz. Yani olumsuz bir kanaatten çekinmiyorsunuz.
    Hocanın öğrenciyle ilişkisi çok sınırlı hatta aşağılayıcı. O hocadan 6 dersten sınava girdim sonuçları öğrenirken hangi derslerden geçtiğimi bile söylemedi. 2 tane geçtin dedi.

Atılma sınırında olduğum için diğer 2 dersten geçmek beni oldukça rahatlatmıştı. Hocanın yanına tekrar gidip " şu şu dersi de geçeyim" diyemedim. Toplam 6 sınav vardı aynı kişiden. Risk alamazdım. Kızar mızar "diğer sınavı da ben öteleyerek geçirdim puanımı geri alıyorum" vs demesinden çekindim. Nasıl olsa atılmaktan kurtulmuştum.

Boşu boşuna aynı dersi ikinciye neden alacaksınız?
    2. değil 8.

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

okulu bitirememe korkusu

üniversiteyi bitirememek

üniversiteyi bitiremiyorum

üniversiteyi bitirememe korkusu

okulu bitirememek

erkek arkadasim okulu bitiremiyorokulu bitiremiyorumokulu bitiremiyorum muhendislikcocugunuz universiteyi bitiremiyorsasagligi yuzunden universiteyi bitirememekhttp:www.hukuki.netshowthread.php27502-universiteyi-bitirememekuniversiteyi hic bitirememekuniversiteyi bitiremedim ne yapabilirimHukuk fakültesini bitiremeyen öğrencidaha bitiremedim universiteyiokulu bitirememeuniversiteyi bitiremedim ne yapmaliyimokulu bitirememek eksiuniversiteyi bitiremedimOkulu bitiremiyorum ne yapmam gerek
Forum