Ben lisede öğretmenim.Bir tartışma sonucunda öğrencimi okul bahçesinde dövdüm.Öğrencim de hastaneden rapor almış.Milli eğitimce yapılan soruşturma sonucu sözlü uyarı cezası aldım.Ancak olayın adli yönü devam ediyor.Yani beni mahkemeye vermiş.1 ay sonra mahkeme başlayacak.Ne ceza alırım.Aldığım cezanın memuriyet hayatıma etkisi olur mu?teşekkürler....
TCK 232/2
İdaresi altında bulunan veya büyütmek, okutmak, bakmak, muhafaza etmek veya bir meslek veya sanat öğretmekle yükümlü olduğu kişi üzerinde, sahibi bulunduğu terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullanan kişiye, bir yıla kadar hapis cezası verilir
davadan vazgeçiremezsem ne ceza alırım. idari soruşturmada çok büyük ceza almadım.(sözlü uyarı)bunun etkisi olur mu? Alacağım ceza memuriyetimi etkiler mi?
Alper bey durumunuz ne oldu,dava nasıl sonuçlandı?Şu anda bende aynı durumdayım.İdari cezanızın bir fotokopisini bana gönderebilir misiniz?Malum mevzuata göre cezalar muhakkikin takdirine bırakılmış gibi..ben tokat'ta öğretmenim,buradaki müfettişler genellikle sürgün veriyormuş.Sürgün edilirsem hiç değilse emsal davası açarım.Lütfen yardımcı olunuz.
Yeni bir başlık açmak isterdim aslında,ancak nasıl yapılacağını bulamadım.Benim durumumu özetlersem belki okuyan birisi yardımcı olabilir.Öncelikle belirtmek istediğim şu dosyamı göremedim ancak karşı tarafla ilgili kısımları karşı tarafın verdiği bilgilerle anlatacağım;olay eylül ayının sonunda oldu.Ders boyunca sürekli çevresini rahatsız eden iki öğrenciyi defalarca uyarmama rağmen hareketlerine devam ettiler ve sonunda biri diğerine epey ses getiren bir tokat attı.Bende sinirime hakim olamadım ayrıca ders içerisinde devamlılığı ve düzeni sağlamam gerektiğinden ikisine de birer tokat attım.attığım bu tokatlarda herhangi bir yaralama niyeti yoktu.Çoçuklardan birisi eve gittikten sonra akşam (hangi saatte olduğunu bilmiyorum) başının ağrıdığını söylemiş babasına.Babası ile acil servise gitmiş acil servisteki doktor ne olduğunu sorunca öğretmenin tokat attığını söylemişler.Doktor polis memurlarına durumu bildirmiş,rapor tutulmuş kulak zarında yırtık olduğu tespit edilmiş.ertesi gün polis karakolundan kimlik tespitine çağırıldım.bir kaç ay sonra savcı tarafından çağırıldım ifadem alındı.ifademde iki öğrenciye vurduğumu söyledim.ifademi verdiğim günün ertesinde çoçuğun babası kulağının iyileştiğini ve şikayetçi olmadığını belirtti.Savcılığa dilekçeyi ben yazdım adama imzalattım beraber götürdük ve sanırım verdi.10 nisanda mahkemem var.çağrı kağıdında yaralama olarak geçmiş isnat.ne olur durumum,ne yapmalıyım?Aylardır dünyaya küstüm adeta..
selamlar bana bırı yardımcı olursa bılgı verırse sevınırım..bı arkadasımız vardı yanlısı oldu bıze..3 arkadas evınden aldık evının onunde dovduk..14 gun adli tıptan rapor almıs..karakolda bıgun kaldık sonunda mahkeme olacak 1 ay sonra falan..ne ceza alırız..?? bırde vazgecırebılırmıyız ne yapmalıyız..bılgılerı olanlar paylasırsa sevınırım..sımdıden saolun...ben ADANA'dan ALPER..
Adığınız disiplin cezası memuriyet hayatınızı etkilemez.Öğrencinin aldığı rapor,basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde ise, çok fazla bir ceza almazsınız.
İdareye disiplin yönetmeliğinde yazılı olan sigara bulundurmak cezayı gerektiren davranıştan bir öğrencinin ders saatinde su içmeye izin istemesi üzerine cebini yokladım sigara buldum.Sigarayı müdür başyardımcısına götürdüm sigarayı öğrencinin ağzına sokarak avuç ile suratına vurarak dövdü.Benden başka görgü şahitleri var ben öğrencinin yanından cebinde sigara bulduğumu söylereyerek az uzaklaşıp seyir ettimBir gün okulda bulunurken müdür çağırdı öğretmenin biri demiş ki ben okula geldikten sonra öğrencide disiplin cezayı gerektiren davranış artmış söylenmiş müdür baş yardımcısı dedi ki sende döv müdür şahitti bende dedim ki öğretmen yalnızca şikayetçi olabilir dedim müdür şahitliğinde müdür sen yinede bana sende döv diyen müdür başyardımcısına öğrenciyi getir dedi.Darpsert bir cisim ile vurmak olduğuna göre el avuç içi ile darp etme sayılmaz.
657 de akıl hastası yapamaz yazılı olduğu söylendi.Polis isterse hastahaneye götürebileceğini söyledi Vatandaşın 657 den geldiği ve yalnızca öğretmen stajerliğinde okunan kanun ve yönetmelikler ile yalnızca öğretmen bilir 657 numaralı kanunu böyleden arasına polis hastahane diye psikiyatri bölümüne götürüyor.Hasthane protokolü polis tarafından getirilmiş ise 3 gün alıkonulur.3 gün serbesttir.Çünkü benim şeker hastalığı raporum var bu raporu hangi doktora götürsem dahiliyeye git der ve kan şekeri ölçümüne gönderir.kandaki şeker normal 70-115 dir bendeki 270 in altına düşmez düşürücü ilaç alırsam 170 e kadar oda ilk 6 saat tir.İstedi zaman hastahane diye psikiytri bölümüne götürebileceğini söyleyen polis in adı ve soyadını emniyet müdürlüğünden dilekçe ile cumhuriyet savcılığına vereceğimden ifadesi ile istedim.dilekçemin cevabı verilmedi ve adı soyadı saklandığı gibi polis tarafından ayrıca arkadaş kazanırsa tazminat dava ile tehdit edildim.Halbuki bu dilekçeyi stajerliği 2 yılda kaldırılmayan 657 bilen bir öğretmen anısına vermiştim.
Konu jmMM tarafından (27-03-2010 Saat 10:47:40 ) de değiştirilmiştir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku