Merhaba Arkadaşlar,

Babamın sahip oluduğu bir aracımız var ve bu aracın üzerinde pamukbank ve vergi dairesinin koydurduğu iki adet haciz var. Pamukbanktaki haci bir arkadaşına kefil olmasından kaynaklanıyor. Asıl borçlu yurt dışına kaçtığı için borcu bizden talep ettiler ve bunla ilgili bir sürü mahkeme sonucunda olay kapandı diye biliyorduk. Ama o mahkemeler sırasında babamın üstüne hiç bişey yoktu ve daha sonra bir araba aldı şimdi arabanın üstünde haciz var ve arabanın piyasa değeri hacizi hiç bir şekilde karşılamıyor. Bu hacizin 10 yıl gibi bir sürede kapanma gibi bir durumu var mı? ve bu on yıl dava tarihinden mi geçerli yoksa aracın alındığı tarihten mi geçerlidir? Arabayı hurdaya çıkararak filen kalkmazmı?
İkinci olarakda arabanın üzerinde bir vergi dairesinin haczi bulunuyor. Babamın eski ortak olduğu şirketin vergi borcu varmış. Fakat babamın elinde şirketin noter devri var ve bu devirde şöyle yazıyor bu tarihten önceki borçlarını kabul ederek alıyorum. Bu noter satışı vergi dairesine ulaşmamış. acaba onu ulaştırdığımızda vergi dairesindeki haciz kalkarmı?

Bu kadar soru sonucunda ulaşmak istediğim nokta ise ben bu arabayı hurdaya çıkarmak artık vergisini ödemek istemiyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.