BEKLEMEK YA DA BEKLENTİ NEDİR?
Kendini, ilişkilerini ya da yaşamı anlamaya çalışan herkes, dönem dönem bazı kavramalarla karşılaşıp, bunların açılımını çözme çabasına girer. Amaç, yaşamı daha anlaşılır kılmak ya da daha az sıkıntı ile yaşamaktır. Bu çözümleme süreci sona erdiğinde ise, başta engel sanılan duvarın aşılması kolay bir çit olduğu görülür. Beklenti ya da beklemek gibi örneğin, genelde herkesin bir şeyi beklemek ve bulamamakla ilgili bir düş kırıklığı vardır. Nedir beklemek? Beklemek bir sonucu arzu etmektir. Kimileri adını koyar beklemenin, ya bir iş, bir sevgili ya bir sürecin bitmesidir beklenen, kimileri de ben beklemiyorum der. Her iki koşulda da kişiler beklentiye ulaşıp ulaşmama nedenlerini sorgularlar. Öğretilerin bazıları der ki; Kendinize bir hedef seçin, onu düşleyin ,sanki olmuş gibi ayrıntıları ile imajlayın, çok isteyin ve bırakın, bir süre sonra olduğunu göreceksiniz, unutmayın ki, hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yol göstermez. Bazı kişiler de der ki, "tamam ben de aynen böyle yaptım, ancak bir şey olmadı". Yapılan her şey doğrudur ancak söz konusu kişi bir eksik yapmış olabilir, beklentisini serbest bırakmamıştır. Bırakmak beslenen düşü serbest kılmaktır, eğer bir istek yaşamın odak noktası olursa, var olduğu enerji içinde boğulur, serbest akışı kesilir. Su yolunu bulamaz. İstek enerjisinin yoğunluğu oluş enerjisinin önünü keser. Bazı öğretiler de der ki; Amacınız olabilir ama bir şey beklemeyin, beklememek en iyi bulma yoludur. Bu daha çok tanımı olmayan beklentiler için geçerlidir, diğer bir deyişle beklemiyoruz sandığımız beklentiler için. Peki bir şeyi bekleyip beklemediğimizi nasıl anlarız? Somut beklentiler bellidir, üniversite kazanmak, işe girmek, terfi etmek, biriyle yuva kurmayı istemek ve bir çoğu, bunlar için belli çalışma, emek ve bir yol çizmek gerekir. Bir de böyle olmayanlar vardır. -- İşimden memnunum, işverenim olumlu biri.-- Yapım böyle olduğu için arkadaşımın sıkıntısında yardım ettim.-- Özel günlerin benim için önemi yok, kutlama ya da hediye önemsiz ayrıntılar.-- Onunla çok iyi anlaşıyoruz, bu bana yetiyor. Bunlar ve benzeri akla gelebilen bir çok ifadenin özünde , benim bir beklentim yok mesajı vardır. Gerçekten yok mudur? Anlaması çok kolaydır. Patronunuz olumsuz bir mesaj verdiğinde ya da sizi ödüllendirmediğinde, doğum gününüzü hatırlayan olmadığında, o yardım ettiğiniz arkadaşınız bir hatırınızı sormadığında, hüzün duyup, hatta öfkeleniyor " tamam beklentim yok ancak, ben de bunu hak etmedim ki "diyorsanız, gizli bir beklentiniz vardır. Sizden habersiz bu nasıl gelişmiştir? Fark etmeden, işe-eşe- arkadaşa- yaşama olduğundan fazla anlam yüklenmiş ve bu doğrultuda fazlaca şey verilmiştir. Vermek ; Kişilikten ödün, yük gelen bir davranış, içimizden gelmeyen bir gülüş kadar geniş bir yelpazede yer alır. Siz ayrımsamasanız da , zihin bunu algılar ve her alış- veriş ilişkisinde olduğu gibi, verdiklerinin karşılığını almak ister. Alamayınca da üzülür ,hüzünlenir, kişi ise bu saklı beklentinin farkında olmadığı için, "Beklentim de yoktu oysa " der. Beklenti kişiliğimizde olanın dışında fazladan bir şey yapmazsak olmaz . Eğer beklenti tohumu ekmezsek , başkalarından ya da yaşamdan geri almayı istediğimiz ayrıntılar da olmaz. Diğer bir deyişle beklentimiz olmaz. İşte; "Bir şey beklemeyin" diyen öğretilerin özündeki mesaj budur. Amacın olsun ancak hiçbir şeye olduğundan fazla anlam yükleme ve çaba harcama denmek istenir.Toplumumuzda sıkça görülen o kadar çok örneği vardır ki bunun; Bay ya da bayan biri ile evlenir ve kişisel haklarından gönüllü olarak vazgeçer, buna kimse zorlamaz onu, baştan niyet iyidir, " Sevgiden yapıyorum" denir. Oysa kişinin kendi haklarından vazgeçmesi ya da ilişkiye fazladan yüklemeler yapması zamanla beklentileri geliştirir. Ve gün gelir bu tablo şöyle sonlanır " Gerçekten bir şey beklemeden yaptım, ama bu yaptıklarımın karşılığı bu mu olmalıydı, hiç değeri yokmuş". Buradaki gizli beklentinin kişi de farkında değildir.Bu örneği iş, arkadaşlık, ilişkiler olmak üzere her alana uyarlamak mümkün. Öz yapımızın ve yapmak istediklerimizin dışında, sevilmek, terfi etmek, kabul görmek, için, kimliğimizi zorlayan davranışlarda bulunmazsak, beklentimiz de olmaz. Beklentimiz olmazsa da, karşımıza çıkan her şey bizim için sürpriz olur. Beklemeyin ya da düşleyin bırakın diyen öğretilerde sözü edilen de budur. Hedef belirleyin ancak ona sıkıca yapışmayın ki, diğer olasılık pencerelerini kapamayın ya da kar amaçlı yatırımlar yapmayın ki, grafik düşünce zarara uğramayın. Siz kendiniz olun, kendi yolunuzda akın, yaşadığımız dünyada her su kaynağının akmasına uygun bir zemin ve denize ulaşmasına olanak vardır. 10.12.2003
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Kripto Transferi Nedeniyle 7258...
18-06-2025, 09:12:38 in Ceza Hukuku