Babam 40 yıl esnaflık yaptıktan sonra 29/08/2003 yılında işlerin artık ters gitmesi ile iş yerini kapattı. Ve o günden itibaren vergi mükellefi olmadı. Maliyeye olan borçlarından dolayı Vergi dairesinden emekli maaşını aldığı bankaya maaş haczi kondu (01/12/2004) tarihinde konan maaş haczi 2.252,25 YTL vergi aslı 1.365,98 gecikme zammı olmak üzere 3.619,23 YTL üzerinden başladı
İlk maaş kesintisi 13/12/2004 te olmak üzere düzenli olarak her ay kesildi. İşte bu gün itibarı ile ödediğimiz para 3.782,46YTL oldu. Kısaca bizim hesaplarımıza göre borç bitti. Ne varki Maliyeye gidip borcumuz bitmiş olması lazım haczi kaldır dediğimizde ise bırakın borcun bitmesini ödememiz gereken 4.497,30 YTL (bu gün itibari ile her gün faiz binmeye devam ediyor) daha borcumuz olduğunu söylediler. Şimdi soruyorum size Hiç bir zaman bitmeyecek bir borç olabilir mi?
Birde emekli maaşından başka bir gelir kaynağı olmayan bir insanın maaşının üstünde haciz durması doğrumudur. Maaş haczinin kalktığı da söyleniyor. Ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim
öncelikle şunu belirteyim. bir emekli maaşının tamamına haciz konamaz. 6183 sayılı amme alacakları tahsil usulü hakkından kanunun 71. maddesi gereğince emekli maaşlarının en fazla 1/3'ü haczedilebilir.
gelelim sizin borcunuza;
kesinleşmiş vergi borçlarının ve bunlara müteallik varsa vergi ziyaı cezası için gecikme zammı hesaplanır. gecikme zammı da vergi aslı ve ceza aslına uygulanır. yani bileşik faiz söz konusu değildir.
şuanda uygulanmakta olan gecikme zammı oranı %2.5 dir.(aylık)
vergi dairesinden borcunuza ilişkin döküm istemenizi ve hesabınızı bir daha kontrol etmenizi tavsiye ederim. vergi dairelerinde incelemeler çok gecikmeli olduğundan, sonradan ilave vergi tarhiyatı vs. söz konusu olabilir.
ama en başta dediğim hata çok sık rastlanır. emekli maaşının en fazla 1/3 ü haczedilebilir.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Evet maaşın 1/3 kesiliyor. Babamın maaşı 450 YTL vergi borcumuz için ödenen 150 YTL. Fakat maliyeden borcumuzla ilgili söylenen ise bizim bu her ay ödediğimiz 150YTL sadece faize gittiği bu yüzden ana parayı bitirmeyeceğimiz sürece bu borcun devam edeceği. Ve o günden sonra herhangi bir borç ilavesi de olmamış yani yeni eklenmiş bir borcumuzda yok. Benim de anlamadığım bu. Babamın maaşına konan 1/3 haciz miktarı yıllar içinde ne kadar artarsa artsın sadece faiz kısmına (bu faiz borcumuza gelen aylık faiz, yani işleyen faiz...) gideceği ve hiç bir zaman bitmeyeceği. Bunu bize vergi dairesi personeli söylüyor. Bir yerlerden 5000 YTL bulun borcunuzu kapatın. Bununla uğraşmayın deniyor. Peki bizim bu güne kadar ödediğimiz paralar uçtu gitti mi yani. Birde bu gün 5.000 YTL ödeyip borcumuzu kapatalım 4.000 YTL ye yakında önceden ödedik. 9.500 YTL ödemiş olacağız. 3500 ytl borç için. Ne diyeyim bilmiyorum ki. Şimdi öğrenmek istediğim bu konu için Vergi mahkemesine dava açmam mı gerekiyor. İlgilerinize teşekkür ederim
kesinleşmiş vergi borcuna dair ödeme yaptığınızda, ödeme ilk etapta gecikme zammı/gecikme faizine gitmez.
6183 sayılı A.A.T.U.H.K.'un 47. maddesi gereğince, rızaen bir ödeme söz konusu olduğunda asıl ve fer'ileri ile orantılı bir şekilde tahsil edilir.
örnek ile açıklayacak olursam;
mesela
1000 ytl vergi aslı
500 ytl gecikme zammı olsun.
siz 300 ytl ödeme yaptığınızda bu 300 ytl direk 500 ytl lik gecikme zammından düşülmez.
toplam 1500 ytl borcun 2/3 vergi aslı, 1/3 ü de fer'i alacak olan gecikme zammıdır.
300 ytl ödeme yaptığınızda da, 300x2/3 =200 ytl vergi aslından düşer. 300x1/3=100 ytl de gecikme zammından düşer.
nihai olarak 300 ytl ödeme yapıldığında vergi aslı;
1000-200=800 ytl kalır.
500-100=400 ytl kalır.
vergi dairesi sizden tahsil etmiş olduğu bedeli direk faizinden/zam dan mahsup edemez, çünkü vergi dairelerinin kullanmış olduğu vedop sistemi aksi bir tahsilata izin vermez. yani sisteme 300 ytl ödeme girildiğinde, kendisi otomatik yukarıdaki belirttiğim gibi ödemeyi yapar.
ancak sizin belirttiğiniz konu, sizin anllatığınız gibiyse, bu yanlış bir uygulama. konu hakkında dava açmanızı öneririm. yani sizin bahsettiğiniz şekilde bir ödeme sistemi olamaz.
iyi günler
Cevabınıza teşekkür ederim. maliyeden öğrendiğim ile sizin söylediğiniz aynı yani babamın borcuna da aynı işlemi uyguluyorlarmış
Fakat benim anlamadığım (01/12/2004) tarihinde konan maaş haczi 2.252,25 YTL vergi aslı 1.365,98 gecikme zammı olmak üzere 3.619,23 YTL üzerinden başladı. ve o tarihten itibaren her ay düzenli olarak maaş kesintisi yapıldı. Bu gün itibarı ile ödediğimiz para 4.100 YTL oldu. Yani sizinde anlattığınız gibi ödediğimiz 200 ytl'nin 80 ytl si anaparadan 120 ytl si faiz kısmından düşüyor. Ama bu kadar ödemeden sonra birşeylerin bitmesi gerekmez mi? 3.600 ytl borç için 4100 ytl ödemişiz ama bu gün itibarı ile 5000 ytl borcumuz daha olduğunu söylüyorlar. Ana paradan düşen miktar çok az olduğu için yasal faiz işleyeceğini söylüyorlar. İşte ben bu yüzden hiçbitmeyecek bir vergi borcundan bahsediyorum. Bilmem yanlış mı anlıyorum?
İlginize teşekkürler
Burda yorum yazan arkadaşlara ilave olarak şunu söylemek istiyorum Bağkur ve ssk emekli maaşları hiç bir zaman haczedilemez Bunuda bir vergi dairesi icra memuru olarak belirtmek istiyorum
Sevgili aknasip kardeşim bu konu ile ilgili bir mükteza örneği gönderiyorum orada hangi maddeye ve yasaya göre haczedilemiyeceği bizzat gelir idaresinin (yani vergi daireleri ve başkanlıkları) ağzından ifade ediliyor Buna uygun bir dilekçe yazıp verirsen sanırım sorunun çözülür Selametle kal dostum ...
2008 yılından kalma 30 bin tl işveren sigorata borcum ve 2009 yılının temmuz ayından kalma 12 bin tl vergi borcum bulunmaktadır. Yaklaşık 3 gün önce...
Yazan: mehmetakmercan Forum: Sosyal Güvenlik Hukuku
2002 yılında iş yerim vardı, 2003 kasım ayında vergi dairesine terk verildi, 2004 mayıs ayında vergi dairesine borcumdan dolayı icralık oldum o an 7...
2002 yılında iş yerim vardı, 2003 kasım ayında vergi dairesine terk verildi, 2004 mayıs ayında vergi dairesine borcumdan dolayı icralık oldum o an 7...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku