Çocuklarının redd-i miras davası sonucunda eşin aylığı
Herkese iyi akşamlar... kısaca konuyu özetliyeyim: eniştem 1 hafta önce vefat etti ve ardında tam olarak tespit edemediğimiz (farklı kişi ve kurumlara) yüklü bir borç bıraktı. Kendisi SSK emeklisi idi. sorum şu: 2 tane okuyan erkek çocuğu var ve borçların bu çocuklarının geleceğini karartmaması için redd-i miras davası açmak istiyoruz. fakat eşi, bu davayı açmayıp emekli maaşından kendine düşen ile geçimini sürdürmek istiyor.
1- Yaklaşık 600 ytl olan emekli maaşından ortalama ne kadarı kendisine(eşine) düşer?
2- Çocukları , kendi paylarına düşen miktarı dava sonucunda reddettikleri takdirde bu para annelerinin alacağı emekli maaşına eklenir mi?
3-Bildiğim kadarıyla SSK emekli maaşına haciz konamıyor. böyle bir durumda bu düşüncelerinden daha mantıklı bir çözüm var mı?
teşekkürler...
Re: Çocuklarının redd-i miras davası sonucunda eşin aylığı
ayrıca internette bu konu ile ilgili araştırma yaparken gözüme çarpan ve bana niğdedeki avukatlar tarafından söylenmeyen bir hususla karşılaştım:
mirasın reddi, ölen kişiden kalan ssk emekli maaşına etki etmiyormuş. yani varisler maaşı almaya devam edebiliyormuş.
bu ulaştığım bilgiyi teyit ederseniz çok çok sevinirim.
teşekkürler...
Re: Çocuklarının redd-i miras davası sonucunda eşin aylığı
Doğrudur. SSK tarafından bağlanan maaşın mirasın reddi ile ilgisi veya olumsuz etkisi yoktur. Sağ kalan eşe, eğer 18 yaşından küçük veya okumakta olan çocuk yoksa emekli maaşının %75' i bağlanır.
ölen kişinin küçük bir bağ hissesi (babasından kalan) ve çeşitli yerlere yüklü miktarda borcu var. fakat bazı bankalar haricinde elinde senedi olanların tam olarak kimler olduğu bilinmiyor. mahkemeye reddi miras davası açılırken gerekçe olarak borcun miktarının fazla olduğu ve ödenmesinin kalan mirasla mümkün olmadığı öne sürülürse mahkeme borçlarla ilgili herhalde belge isteyecektir. borçları tam olarak nasıl belge haline getirilebilir veya buna gerek olmadan da mahkeme açılabilir mi?
ayrıca, bu şekilde dava açıldığında davanın red olunma ihtimali ne kadardır?
şimdiden teşekkürler...
ölen kişinin küçük bir bağ hissesi (babasından kalan) ve çeşitli yerlere yüklü miktarda borcu var. fakat bazı bankalar haricinde elinde senedi olanların tam olarak kimler olduğu bilinmiyor. mahkemeye reddi miras davası açılırken gerekçe olarak borcun miktarının fazla olduğu ve ödenmesinin kalan mirasla mümkün olmadığı öne sürülürse mahkeme borçlarla ilgili herhalde belge isteyecektir. borçları tam olarak nasıl belge haline getirilebilir veya buna gerek olmadan da mahkeme açılabilir mi?
ayrıca, bu şekilde dava açıldığında davanın red olunma ihtimali ne kadardır?
şimdiden teşekkürler...
merhaba, kısaca sorum şu?
kişinin bazı sebeplerden ötürü (borçlar) ölen kişinin mirasını reddetmesi ile o kişiden kalan emekli maaşının alınması arasında olumsuz yönde bir bağ var mıdır? yani biri miras hukuku, diğeri sosyal güvenlik hukuku alanına girdiği için, ölen kişinin eşi reddi miras davası sonrasında o kişiden kalan emekli aylığını almaya devam edebilir mi??
merhaba, kısaca sorum şu?
kişinin bazı sebeplerden ötürü (borçlar) ölen kişinin mirasını reddetmesi ile o kişiden kalan emekli maaşının alınması arasında olumsuz yönde bir bağ var mıdır? yani biri miras hukuku, diğeri sosyal sigortalar hukuku alanına girdiği için, ölen kişinin eşi, reddi miras davası sonrasında o kişiden kalan emekli aylığını almaya devam edebilir mi??
ayrıca, ölen kişi ölmeden 1,5 yıl önce bir bankadan kredi çekmiş ve kredinin bitmesine yine yaklaşık 1,5 yıl var. bu para, ölen kişinin emekli maaşından otomatik olarak kesilmekteydi. banka bize, ölüm sonrası veraset ilamını getirdiğimiz takdirde şu ana kadar olan yatırılmış paranın iade edileceğini ve borcun geri kalan kısmının da sigorta tarafından karşılanacağını belirtti.
bu geri verilecek olan parayı, varisler alır ise mirası kabul etmiş olurlar mı?
şimdiden ilgilenip cevap verecek olan konu uzmanlarına teşekkür ederim...
Sayın Ragıp ATAY, doğru söylüyorsunuz sorumun ilk kısmı ile ilgili önceki forumlarda cevaplar vardı. Ama ben o kısmı şu yüzden yeniden tekrarladım: Ben Niğde'deyim ve bu durumla ilgili avukatlarla görüşerek reddi miras davası açmak istediğimizi belirttim. Forumlarınızdan -emekli maaşı bölümü- edindiğim bilgiler emin olun görüştüğüm avukatların "bu konu"daki bilgilerinden bile fazlaydı. Ama yine de kafamı karıştırdıkları için yeniden sorma ihtiyacı hissettim. Zira onlar maaş kesilir diyor.
Ayrıca sorumun ikinci bölümü benim için daha büyük önem arz ediyor. Zira davayı açacak olan yakınlarım maddi olarak zor durumda ve yapacakları bir hatadan ileride çok pişman olmalarını istemiyorum.
Soru: ---------(ayrıca, ölen kişi ölmeden 1,5 yıl önce bir bankadan kredi çekmiş ve kredinin bitmesine yine yaklaşık 1,5 yıl var. bu para, ölen kişinin emekli maaşından otomatik olarak kesilmekteydi. banka bize, ölüm sonrası veraset ilamını getirdiğimiz takdirde şu ana kadar olan yatırılmış paranın iade edileceğini ve borcun geri kalan kısmının da sigorta tarafından karşılanacağını belirtti.
bu geri verilecek olan parayı, varisler alır ise mirası kabul etmiş olurlar mı?
)
Ölen kocasının nikahlı eşi üzerine kayıtlı olan çocuklarını kendi üzerine almak isteyen ve çocuklarına miras bırakmak isteyen mağdur hangi mahkemeye...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku