Öncelikle, herkese merhabalar. Yardımınızı istediğim konu, biraz karışık, bu işleri bilmediğim içinde, sizlerin yardımlarını bekliyorum. Bugün 2. İcra Müdürlüğünden "ilamsız takiplerde ödeme emri" diye bir tebligat geldi. Tebligatta, dedemizin tahminen, 1985-1995 yıllarında kiracı olarak bulunduğu işyerinde, çeşitli zamanlara ait muhtelif faturalarla elektrik borcu olduğunu ve bunun ödenmesi gerektiğini bildiriliyor. Ancak garip olan bazı şeyler var; 18,06,1984 tarihinde başlayan fatura borçları, sırasıyla; 1984'de 1, 1989'da 2, 1990'da 2, 1991'de 2, 1992'de 4 fatura, toplamda 11 fatura ile, (8 senede) toplam, 2,52 YTL. ödenmemiş borç gözüküyor. Buraya kadar olan borçları; 8 sene boyunca ödeme olmadığı halde, niçin elektriği kesmediklerini, sormuyorum ve, ödenmemiş olabileceğini düşünüp bu borcu kabul edebileceğimi farzediyorum. Bu arada dedemizin 29,02,2000 tarihinde öldüğünü belirteyim ve şimdi size, son faturayı yazıyorum. Tebligattaki son fatura 21,04,2004 tarihine ait (öldükten 4 sene sonrasına), ve 6,109,10 YTL tutarında. Öldükten 4 sene sonrasına denk gelen bir tarihteki ödenmemiş faturada bu tebligata ekleniyor, ve toplamda, faizlerle, KDV ile birlikte 12,734,77 YTL.lik bir borç çıkartılıyor. Gülmemmi yoksa, ağlamammı gerektiğini bilmediğim bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim, ilgilenir ve bilgi verirseniz, ne yapmam gerektiği yönünde yol gösterirseniz çok sevindirisiniz. Şimdiden teşekkürler.
Tebligata göre, 2004 yılındaki faturada dahil edildiğine göre, sayaç hala onun üstüne görünüyor. Ama Dedem sanırım, 1994-1995 yıllarında işi bırakmıştı. İşi bıraktıktan sonra, binayı terkettikten sonra, o işyerinde ne yapıldığını bilmiyorum. Daha doğrusu işyeri dediğimiz, bir apartmanın alt katında, tek başına çalıştığı, ufak bir atelye idi. 8 senelik borç faturalarının toplamının 2,52 YTL. olduğu görüldüğü üzere ne kadar küçük bir işyeri olduğu aşikardır. En son 1992 yılında fatura olduğunu baz alırsak, o tarihten 12 yıl sonrasına kadar fatura gözükmüyor. Sanırım, dedem işyerini boşalttıktan sonra, orada bir daha bişey yapılmamış. Bizede ölümünden önce vede sonrasında işyerinin mülk sahibi tarafından, herhangi bir borç veya alacak konusunda, herhangi bir bilgi, herhangi bir şikayet gelmemiştir. Sadece 2001 yılında, üye olduğu esnaf ve sanatkarlar derneği, madeni eşya sanayi derneği gibi bir kaç yerden aidat ödemesi için uyarıldığımızda, dedemizin 2000 yılında öldüğünü belirtip, üyeliğinin sona erdirilmesini talep etmiş, kalan borçları ödeyip, kapanış vermiştik. Ayrıca, o güne kadarki kapanış verilmediği için oluşan maliye borcunuda çıkartıp, onuda ödemiştik. Ama gerçekten elektrik sayacı aklımıza gelmemişti.
Konu adnan2004 tarafından (04-09-2007 Saat 12:23:11 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Anlatım düzeltmesi yapıldı.
Eniştem 2 ay önce vefat etti.Turkcell kampanyasından hatla birlikte telefon almış.daha 12 ay taahhütname devam ediyor.2 aylık borç geldi 500 tl gibi...
2002 yılında iş yerim vardı, 2003 kasım ayında vergi dairesine terk verildi, 2004 mayıs ayında vergi dairesine borcumdan dolayı icralık oldum o an 7...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku