Mahkeme kararıyla ücret takdir edilerek kiracı olarak ikamet ettiğim binaya yönetici atandım ve ev sahibimin apartman yönetiminde belgeli vekiliyim;
İlk kurul çağrısı yapıldı ilk toplantıda yeterli çoğunluk olmaması sebebiyle 2. toplantı da apartmanla ilgili küçük zaruri (arsa payı oranına göre 90-146 ytl arası) ihtiyaçların giderilmesi amacıyla, defaten ödenmesi şeklinde karar alındı. Toplantı sonrası İşletme projesi tarafımdan hazırlandı, kat maliklerine ve kiracılarına tebliğ ettim ve itiraz olmadı, soruma gelince;
Gider payı aidat vs. ödemeleri yapmayan kat malikleri ve kiracılardan tahsilat yapabilmem için kuruldan yetki almam gerekirmi yoksa yetki almadan tahsilata amacıyla hukuki işlemlere avukat aracılığıyla başlayabilirmiyim? Avukatsız icra takibimini ben yapabilirmiyim?
Kuruldan yetki almadan işlemlere başlamama aşağıdaki KMK
maddesi dayanak olabilirmi?
''Madde 30 - Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla, karar verir.

Toplantı yeter sayısı olan kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplantı yapılmışsa karar geçerlidir ve bu karar toplantıya katılmayanlar dahil bütün kat maliklerini bağlar.15 kişi ile sayı bakımından yeter sayı sağlanmış bulunmakla beraber, arsa payı bakımından da çoğunluk sağlandıysa toplantıda alınan kararlar geçerlidir.

Yine aynı kanuna göre; Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki hakkında, diğer kat maliklerinden her biri veya yönetici tarafından, yönetim planına, bu Kanuna ve genel hükümlere göre dava açılabilir, icra takibi yapılabilir. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için aylık yüzde on hesabıyla gecikme tazminatı ödemekle yükümlüdür''