+ Konuyu Yanıtla
1 den 8´e kadar toplam 8 ileti bulundu.

Konu: Kira Kontratı Hakkında

Kira Kontratı Hakkında Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kira Kontratı Hakkında

Merhaba, ben bugün stüdyo tipi bir dairede kira sözleşmesi yaptım fakat kira sözleşmesini dikkatli okuduğumda bir iki noktaya takıldım yardımcı olabilirmisiniz,
    Kira kontratı madde 2 : başka bir sözleşme yapılmadığı taktirde kira sözleşmesi 1 yıldır. Kira sözleşmesini sona erdirmek isteyen kiracı kira süresinin bitiminden bir ay önce kiraya verene bildirir. Son ayın kirasını öder ve ay sonunda stüdyo konutunu boşaltır.
    Madde 9 : Kiracının kendi isteği ile bir yıl dolmadan meskeni terk etmesi halinde kalan aylara ait ödenmemiş kiraların tamamı tahsil olacaktır.

Şimdi diyelim ki benim bir problemim oldu ve evi boşaltmak istiyorum bu isteğim sonucunda oturmadığım halde tüm kiraları ödeyecekmiyim? Eğer böyle bir durum var ise ne yapmalıyım sonuçta dünya hali birşey olur ve ben çıkmak zorunda kalırım bu kiraları tek başıma nasıl öderim.
    Not : ayrıca oturduğum yerde herhangi bir vergi levhası veyahut benzer şeyler göremedim sanırım devletin izni olmadan çalışıyorlar ben burasının kira vergisinin ödenip ödenmediğini nerden anlayabilirim acaba? eğer evsahibi burasının vergisini ödemiyorsa benden herhangi bir hak talebinde bulunabilirmi? kira sözleşmesi sadece evsahibi ve benim aramda olmuştur, noter v.s. gibi kurumlar devreye girmemiştir.
    Çok kafam karıştı sizce kötü birşey olabilirmi ilerki zamanlarda? teşekkürler iyi günler saygılarımla...

Hukuki NET Güncel Haber

Kira Kontratı Hakkında konulu yargıtay kararı ara
    Kira Kontratı Hakkında konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.042
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kira Kontratı Hakkında Bilgi Acil Yardım Lütfen.

Alıntı gokhankoylu rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Merhaba, ben bugün stüdyo tipi bir dairede kira sözleşmesi yaptım fakat kira sözleşmesini dikkatli okuduğumda bir iki noktaya takıldım yardımcı olabilirmisiniz,
    Kira kontratı madde 2 : başka bir sözleşme yapılmadığı taktirde kira sözleşmesi 1 yıldır. Kira sözleşmesini sona erdirmek isteyen kiracı kira süresinin bitiminden bir ay önce kiraya verene bildirir. Son ayın kirasını öder ve ay sonunda stüdyo konutunu boşaltır.
    Madde 9 : Kiracının kendi isteği ile bir yıl dolmadan meskeni terk etmesi halinde kalan aylara ait ödenmemiş kiraların tamamı tahsil olacaktır.

Şimdi diyelim ki benim bir problemim oldu ve evi boşaltmak istiyorum bu isteğim sonucunda oturmadığım halde tüm kiraları ödeyecekmiyim? Eğer böyle bir durum var ise ne yapmalıyım sonuçta dünya hali birşey olur ve ben çıkmak zorunda kalırım bu kiraları tek başıma nasıl öderim.
    Not : ayrıca oturduğum yerde herhangi bir vergi levhası veyahut benzer şeyler göremedim sanırım devletin izni olmadan çalışıyorlar ben burasının kira vergisinin ödenip ödenmediğini nerden anlayabilirim acaba? eğer evsahibi burasının vergisini ödemiyorsa benden herhangi bir hak talebinde bulunabilirmi? kira sözleşmesi sadece evsahibi ve benim aramda olmuştur, noter v.s. gibi kurumlar devreye girmemiştir.
    Çok kafam karıştı sizce kötü birşey olabilirmi ilerki zamanlarda? teşekkürler iyi günler saygılarımla...
    Evet erken tahliye halinde kiranın tamamını ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Kira sözleşmesi noterden yapılır, diye bir zorunluluk yok.

İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Evet erken tahliye halinde kiranın tamamını ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Kira sözleşmesi noterden yapılır, diye bir zorunluluk yok.
    Bilgi için çok teşekkür ederim fakat madde 2 de ki ibare kiranın tamamının ödenmesini önleyemezmi? Sadece son ayın kirasını ödeyip çıksam olmazmı? Kanun buna izin vermezmi?
    Saygılarımla.... Teşekkürler, İyi Çalışmalar...

Kira kontratı madde 2 : başka bir sözleşme yapılmadığı taktirde kira sözleşmesi 1 yıldır. Kira sözleşmesini sona erdirmek isteyen kiracı kira süresinin bitiminden bir ay önce kiraya verene bildirir. Son ayın kirasını öder ve ay sonunda stüdyo konutunu boşaltır

Nerede
    istanbul
    İletiler
    2.042
    Dilekçeler Sözleşmeler
    1
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı gokhankoylu rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bilgi için çok teşekkür ederim fakat madde 2 de ki ibare kiranın tamamının ödenmesini önleyemezmi? Sadece son ayın kirasını ödeyip çıksam olmazmı? Kanun buna izin vermezmi?
    Saygılarımla.... Teşekkürler, İyi Çalışmalar...

Kira kontratı madde 2 : başka bir sözleşme yapılmadığı taktirde kira sözleşmesi 1 yıldır. Kira sözleşmesini sona erdirmek isteyen kiracı kira süresinin bitiminden bir ay önce kiraya verene bildirir. Son ayın kirasını öder ve ay sonunda stüdyo konutunu boşaltır
    Bu maddeye göre 1 yıllık kira süresinin bitiminden bir ay öncesinin sözü edilmektedir.

Ancak kiralayan erken tahliye nedeniyle sizden kiranın tamamını talep ettiği takdirde ancak boş kalan ayların kirasını isteyebilir.

Sözgelimi, siz erken tahliye ettiniz ve kiranın tamamını ödemek zorunda kaldınız. Kalan kira da 5 ay olsun ve kiralayan 3 ay sonra evi kiraya verdi. Ödemeniz gereken kira bedeli bu üç ay ile sınırlıdır.

İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Angry Re: Kira Kontratı Hakkında

Kiraci % enflasyon artisina bakarak sadece %10 oderim demekte

Sozlesme yoktur,eski sozlesme bitmistir

kiraci ben yillardir oturuyorum demekte?

daire 4 tane

kiralar ayni olmasi esitlik saglamasi icin mucadele veriyoruz
    3.daire itiraz ediyor ve YTL 20 den fazla odemiyorum demekte
    cikmiyorum demekte,kanunca ne yapabiliriz?avukat ne yapabilir?
    masraflar artar da arta?.sonucta mahkemme karari adimiza cikarsa
    masraflari kiracidan talep etmemiz mumkun mu?

Sozlesme yapilirsa bu sozlesme makhemme karsisinda ne kadar onem tasimakta?

ilginize tessekurler..

nedense kiracilar eve bakmiyorlar,her YIL kira artislarinda tartisiliyor bunu onlemenin tek yolu EMLAKCI mi dir??

İletiler
    3
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Alıntı Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Bu maddeye göre 1 yıllık kira süresinin bitiminden bir ay öncesinin sözü edilmektedir.

Ancak kiralayan erken tahliye nedeniyle sizden kiranın tamamını talep ettiği takdirde ancak boş kalan ayların kirasını isteyebilir.

Sözgelimi, siz erken tahliye ettiniz ve kiranın tamamını ödemek zorunda kaldınız. Kalan kira da 5 ay olsun ve kiralayan 3 ay sonra evi kiraya verdi. Ödemeniz gereken kira bedeli bu üç ay ile sınırlıdır.
    Mehmet bey bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, başarılarınızın devamını diler saygılarımı sunarım.

İletiler
    196
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Kira Kontratı Hakkında

Sayın ciftciBerkant
    Söylediklerinizden birşey anlaşılmıyor. Anlaşıldığı kadarıyla cevaplayalım.
    1. Kira kontratı belli bir süre için (1 yıl, 5 yıl vs.) yapılır. Daha sonraki yıllarda kiracı çıkacağını önceden belirtmezse otomatikman bir yıllığına yenilenir.
    2. Kontratta yazan belli süre için kontrattaki artış oranı geçerlidir. Bundan sonraki yıllarda enflasyon oranında artış yapılması yeterlidir.
    3. Kira sözleşmesinin yazılı olması gerekmez. Kira sözleşmesinde yazan sürenin bitmesi demek kontrat bitti anlamına da gelmez.
    4. Kiraların diğer dairelerle aynı olması şeklindeki talebinizi kiracının karşılaması gerekmez. Ancak eğer 3 yıldan fazla süredir oturan bir kiracı varsa kira tespit davası açabilirsiniz. Mahkeme kira bedelini belirler. Belirlenen kira bedeli dava açtığınız tarihten sonraki kira dönemi için geçerli olur.
    5. Kira tespit davasında talep ettiğiniz kira kabul edilirse, mahkeme masraflarının tamamını, daha azı kabul edilirse mahkeme masraflarının bir kısmını kiracıdan alabilirsiniz.
    6. Mahkemeyi siz kazanır da "karşı avukatlık ücreti"ne hükmedilirse, bu parayı yasal olarak avukatınız alır. Yani siz anlaştığınız parayı avukata ödersiniz. Davayı kazanınca avukat bir de karşı taraftan para alır.

Özetle kiracı kirasını zamanında yatırdığı sürece yapılabilecek tek şey kira tespit davası açmaktır. Mahkemenin belirleyeceği bilirkişi çevredeki dairelerin kiralarıyla kıyaslayarak kirayı takdir edecektir.

aşağıda söylediklerinizle neyi kastettiğiniz de hiç anlaşılmıyor:

nedense kiracilar eve bakmiyorlar,her YIL kira artislarinda tartisiliyor bunu onlemenin tek yolu EMLAKCI mi dir?

İletiler
    12
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Angry Re: Kira Kontratı Hakkında

Alıntı şeytanınavukatı rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Sayın ciftciBerkant
    Söylediklerinizden birşey anlaşılmıyor. Anlaşıldığı kadarıyla cevaplayalım.
    1. Kira kontratı belli bir süre için (1 yıl, 5 yıl vs.) yapılır. Daha sonraki yıllarda kiracı çıkacağını önceden belirtmezse otomatikman bir yıllığına yenilenir.
    2. Kontratta yazan belli süre için kontrattaki artış oranı geçerlidir. Bundan sonraki yıllarda enflasyon oranında artış yapılması yeterlidir.
    3. Kira sözleşmesinin yazılı olması gerekmez. Kira sözleşmesinde yazan sürenin bitmesi demek kontrat bitti anlamına da gelmez.
    4. Kiraların diğer dairelerle aynı olması şeklindeki talebinizi kiracının karşılaması gerekmez. Ancak eğer 3 yıldan fazla süredir oturan bir kiracı varsa kira tespit davası açabilirsiniz. Mahkeme kira bedelini belirler. Belirlenen kira bedeli dava açtığınız tarihten sonraki kira dönemi için geçerli olur.
    5. Kira tespit davasında talep ettiğiniz kira kabul edilirse, mahkeme masraflarının tamamını, daha azı kabul edilirse mahkeme masraflarının bir kısmını kiracıdan alabilirsiniz.
    6. Mahkemeyi siz kazanır da "karşı avukatlık ücreti"ne hükmedilirse, bu parayı yasal olarak avukatınız alır. Yani siz anlaştığınız parayı avukata ödersiniz. Davayı kazanınca avukat bir de karşı taraftan para alır.

Özetle kiracı kirasını zamanında yatırdığı sürece yapılabilecek tek şey kira tespit davası açmaktır. Mahkemenin belirleyeceği bilirkişi çevredeki dairelerin kiralarıyla kıyaslayarak kirayı takdir edecektir.

aşağıda söylediklerinizle neyi kastettiğiniz de hiç anlaşılmıyor:

nedense kiracilar eve bakmiyorlar,her YIL kira artislarinda tartisiliyor bunu onlemenin tek yolu EMLAKCI mi dir?
    Cok tessukur ederek ayrica ozur diliyorum...Konumuz anlasilmiyanlari aciklamakla yetinmek;Sozlesme mevcut ise yani bizler ev sahibi olarak,kiraci ile sozlesme hazirlamissak 1 yillik,bu bir yil icerisinde KIRA bedelinin % yillik artismasi ile bir anlasmiya gelinemiyorsa,yani kiraci odemiyorum diyorsa NE YAPILMALIDIR?.avukatimiz,mahkemme onunde elimizde olan kira kontrati + aciklamamiz ile bir karar verbiliyormu???.sonucta kiraci cikmiyorum evinizden + %10 artis daha fazla ucret odemiyorum demektedir..
    ..Ikinci aciklama:Kiracilar her YIL bizler ile,ev sahibleri bizler ile tartismayi cok seviyorlar ve bu YIL en fazla YTL 30 = kira bedelinin tam %10 artisi kabul etmekte.bizler YTL 50 yani %25 ve % 40 lara varan artis istedik..neden bunun aciklamasi az sonra.Tek ogrenmek istedigim KIRACIYI CIKARMAK ZOR..COK ZOR..AVUKAT VE ICRA ARACIGIYLA MAHKEMMELIK OLURSAK EV SAHIBI MI YOKSA KIRACI MI KAZANIR???.

Aciklama:alti dukkan,ustu 4 kirada olan daire..1.daire ufak ve kira bedeli utekki 3 dairelerden dusuk problem YOK!.
    2.daire NEDEN 3.uncu daire ve 4.unce daire benden AZ kira oduyor demekte?.
    3.daire yillardir oturuyor olabilir amma kanunca herkes,her yil kirasini MAL sahibi olarak yukseltiyor ,biz neden yukseltmiyelim!!.
    4.daire emekli aile..genelde kiralardaki fark YTL50-YTL 80
    tartisma olmasin diye bu kiracilarin kirasini esitlik getirmek istedik!!.
    cunku daireler esit,her bakimindan...kiracilar hakli olabilir % 10 birisine digerine %25 veya %40..

Hedef kiralari esitlendirmek..YTL 300..YTL 330 ve YTL 400 odiyen kiralar su an esit degil 07/2008 herkes YTL 500 odemek zorunda..

YATIRIMLAR: dogalgaz ev sahibine ait olan agir masraf EURO 10.000
    YATIRIMLAR: pakpen,kisin soguk oluyormus + tek cam + tahta idi simdi cit cam kapi+pencereler + pimapen MASRAF EURO 5000

Toplam diger boya.elektrik,badana,bahce,ve sayre sayre yillik masraflari ile birlikte EV sahibi olarak yatirim EURO 20.000 bulmustur..bu yatirimlari ben zaman icerisinde 5 yil icerisinde kiralardan ve kiracilarin kirasini artirarak cikartmak gerekiyor!!!.

Bilmem anlatabiliyormuyum?
    Kiracilara 3 ay zaman versekte cikmiyorlar!!!
    Kira artislarinda aynen %25 odenmiyor!!!
    Kira artislarinda her YIL sorun yasaniyor!!!.

BIz yurtdisinda kaliyoruz,onerileriniz EMLAKCI mi yani emlakciya mi verelim?
    Su an amcamiz yonetici sadece kiralari aliyor + masraflar kiracilarin sikayetlerini gidermek ile yetkili!!.
    kira artislari bizler yapiyoruz amma kabul edilmiyor!!!.

Ne oneriyorsunuz....kiracilari cikarmak yeni kiraci bulmak bence en temizi!!
    amma cikmiyorlar,anlasmalar sozlesmeler hepsi bu yaz bitti!!.Yeni sozlesme,anlasma evrak uzerine yapilmadi!!!.

En temizi sifirdan basliyarak problem olusmiyacak sekilde onerinizi almak istiyorum,ve problem esnasinda kiraci 2 ay veya daha fazla aylar kirayi odemezse ne yapabiliriz kanunca ogrenmek istiyoruz!!!.

cok tess.ediyorum.cok genis yazdim anlasilsin..problem kiracilar insanlar..kanun kimden yani?

+ Konuyu Yanıtla

Bu sayfada bulunan kavramlar:

kira kontratı noter masrafı

istanbul hukukçularda kiralık stüdyo

levent hukukçularda satılık stüdyo

ev kira kontrati hakkinda bilgi

ev kira sözleşmesi nereye bildirilir

levent hukukçularda kiralık sütütyo

kira kontrati hakkinda bilgi

evsahipleri magdur olmasin diye kira sozlesmesi ornegi

Forum