Merhaba,

Yaklaşık 10 gün önce çalıştığım şirketin kiralık olarak kullandığı ve sorumluluğu tarafıma ait olan araç ile malzeme alımı amacıyla hareket ederek geniş bir cadde de 50 Km hız ile seyir halindeyken, karşı yönden gelen kamyonun arkasından kontrolsüzce koşan ve yaklaşık 2 metre önüme çıkan 5 yaşındaki çocuğa vurmamak için fren yapma riskini dahi göze almadan ani bir refleks ile tam sağa direksiyon kırmam sonucu yanımda oturan iş arkadaşımla birlikte tuğla deposu duvarına hafif şiddette çarparak araçta hasara neden oldum.

Direksiyonu sağa kırmama rağmen, çocuk kontrolsüzce koştuğundan aracın sol yanına çarptığı için etrafta bulunan kişilerce olay yerinden geçen ilk taksi ile hastaneye kaldırıldı. Akabinde Polis nezaretinde hastaneye götürüleceğim sırada olay yerine gelen Trafik Ekiplerince ehliyet ve ruhsatıma alınarak hastanede olduğum sıralarda çevre sakinlerinin verdiği yanlı bilgiler doğrultusunda Karayolları Trafik Kanunu Madde 52/1-A uyarınca (aslında etrafta bulunmayan) kavşak kasis vb. yerlere hızlı girmek suçuyla cezalandırıldım.

Çocuk sağlıklı, ben alkolsüz ve araç kaskoluydu.

Fakat 1 hafta sonra işyerim kaza raporu fotokopisini istedi ve hızlı gittiğim kanaatine vararak İş Kanunları gerekçe gösterilerek (Sormama rağmen Madde Belirtilmeden) Benden Kaza ile ilgili savunma talebinde bulundu.

Kendimden emin olduğum için şirket araç filosunun tümünde bulunan Uydudan araç takip sistemi sayesinden İnternet ortamında ulaştığım kaza anı ve yerindeki son hızımın 49.52 Km olduğunu öğrendim. Yazılı belge olarak dökümünü aldım.

- İş Kanunu 25. Maddesi II. Bendi (ı) alt bendinde belirtilen madde dolayısıyla iş akdim fesh edilebilir mi ?

- Savunmamı hangi hususları ön planda tutarak hazırlamalıyım ?

Teşekkür ederim.