+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 15 ileti bulundu.

Konu: Boşanma ve velayet

Boşanma ve velayet Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    izmir, Türkiye.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Boşanma ve velayet

Sayın Avukatlar
    Eşim ile 4 yıllık evliliğimiz aşağıdaki dava talebi ile sona ermektedir.sizlerden acil olarak bazı konularda yardım rica ediyorum.Öncelikli olarak yaklaşık 5 aydır işsizim ve eşim haziran 30 itibari ile evini terk etti ne yazık ki çocuğumuz ile birlikte evet bir gece öncesinde çocuğun önünde kavga etmiştik ancak bunun nedeni benim değil eşimin duyarsızlığından kaynaklanmıştı şöyle ki dayısı geldi diye öğlen 12’de annesine gitmesi ve akşam saat 20:30’da dönmesi sonucu yemek konusunda çıkmıştı.Neyse bunlar çok önemli değil eşimin savlarının hepsi haksızdır 4 yıllık evliliğimiz boyunca eşim bankacı olması ve işini benim sayemde bulmuş olmasına karşın evi için hiçbir harcama yapmamıştır.Ha tabii bu arada eve gelirken 2 kilo meyve almıştır tabii inkar edemem veya belki 1 hadi 2 kez ev kirasını ödemiştir ama 4 yıl boyunca hepsi budur.Ben işsiz dönemlerimde dahi bu harcamaları arkadaş ve aile bireylerimin desteği sayesinde karşıladım evlenirken de ailesinin verdiği 1 adet çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi dışında hiç bir şey olmadı.ve hepsini ben ödemek zorunda kaldım zaten borçlanma sonucu güç duruma düşmem işsiz kalmam nedenidir.Tabii asıl borçlanma sebebim karar aldırmışken eşimin ısrarı (bir an önce evlenmek için) üzerine bedelli askerlik yapmam ve kriz öncesi 15000 Mark borçlanmamdı.
    Kısaca olayı anlattıktan sonra sorularımı aşağıdaki dava dilekçesine göre yanıtlarsanız çok sevinirim.
    1- Çocuğumun velayetini hiçbir şekilde alamaz mıyım herhangi bir olumsuz durumu yok
    2- Çocuğumun velayeti tamam onda kalsın ancak evlendiği zaman velayeti bana verilmesi konusunda bir karar aldırabilirmiyim
    3- Şu an için 250 mio değil 1 mio verebilecek bir durumum yok çalışamadığım için bunun için ne yapabilirim bu evlilik süresince paralarını sürekli biriktirdiği için ben ondan nafaka talep edebilirmiyim
    4- Bu olayda ben daha kusurlu olmadığım için dava reddedilebilir mi
    5- Söylemlerini kanıtlamak zorunda mıdır eğer öyle ise bu tip ilgisizlik konusu nasıl kanıtlanır veya tanık ifadesi ne kadar güvenilirdir.
    6- Ben evlilik vecibelerini yerine getiremediğini nasıl kanıtlayabilirim
    7- Sürekli ailesinin yanında olmak istemesi (Evlerimiz arası 3 apartman olmasına rağmen) asıl huzursuzluk kaynağıdır ve bunu ben hakime nasıl ifade etmeliyim.
    8- Hakim bu gerekçelerle bizi boşar mı?
    9- Çocuğumun en azından haftada 1 gece ve yazları 1 ay benim yanımda kalmasını istiyorum hakim buna karar verirken neye bakar ben bu çocuğun yemeğini de yedirir altınıda temizlerdim
    10- Yaklaşık 3 aydır çocuğumu bana göstermiyor.Buna hakkı varmıdır bende çocuk için tedbir davası mı açmalıyım.Bunun bir cezası yok mudur?
    Aslında bunlar yaşandıktan sonra eşim ile beraber bir hayat sürdürmem imkansız ancak yalnızca ve yalnızca çocuğumun biraz daha büyüyebilmesi ve bunu çocuğuma borçlu olduğum için eşimin geri dönmesini sanırım kabul edebilirim diye düşünüyorum ancak buda eşimin yaptığı yanlışı anlamasından ve ailesinin yanında kalamayacağını fark etmesinden geçiyor ancak bunun içinde zaman lazım ben boşanmak istemiyorum desem veya uzatmak istesem ne yapmam lazım
    Zaman kısalığı ile nedeni ile acilen yardımlarınızı rica ederim

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım

DAVACI :AYŞE AKTAN
    VEKİLİ :XXXXXXX XXXX

DAVALI :HAKAN AKTAN
    VEKİLİ :XXXXX XXXXXX

İSTEK KONUSU:Tarafların şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmalarına , küçük xxxxx’in velayetinin davacı anneye verilmesine , aylık 250 milyon tl tedbir ve iştirak nafakasının davalıdan alınıp davacıya verilmesine karar verilmesi istemidir.

AÇIKLAMALAR:
    1-Davacı Ayşe Aktan ile Davalı Hakan Aktan 04.04.2000 tarihinde evlenmişlerdir.01.06.2002 tarihinde xxxxxx adını verdikleri bir çocukları olmuştur.
    2-Davalının samimiyetsiz,içe dönük ortak yaşamı ilgilendiren konularda hiçbir şeyi paylaşmayan ,eve geldiğinde gazete okuyup TV seyretmenin dışında hiçbir eylemde bulunmayan bir tavır sergilemesi sonucunda taraflar arasında var olan sevgi saygı güven ve geleceği birlikte yaşama birlikte tasa ve sevinçlerini paylaşma arzu ve inancı kaybolmuştur.
    3-Davalının,davacı eşinin evde varlığından bile habersiz davranışları başlangıçta sevgi saygı ve ortak yaşama iradesini yok ettikten sonra tartışma ve kavgalara neden olmaya başlamıştır.
    Davalının olumsuz tavırları sonucu taraflar arasında geçimsizlik giderek artmış ortak yaşam çekilmez hale gelmiştir.Taraflar arasındaki sevgi ve saygı yoksunluğu , durduk yere çıkan tartışma ve kavgalar hem tarafların hem de küçük xxxxx’in psikolojisinin bozulmasına neden olmuştur.
    Davacı müvekkile mevcut ortamda yaşamanın hem kendisine hemde çocuğuna aşırı derecede zarar verir hale geldiğini ailenin tamamen çöktüğünü görünce küçük xxxxx’i ve ortak evde kendine ait eşyaları alarak baba evine gitmiştir.
    4-Müşterek çocuk yaşı itibari ile anne sevgisine ve şefkatine ve bakımına ihtiyaç duyduğundan velayetinin ve müşterek çocuk için dava tarihinden itibaren boşanma kararı kesinleşinceye kadar tedbir kararın kesinleşmesinden sonra iştirak nafakası olarak aylık 250 milyon TL’nin davalıdan alınıp davacı anneye verilmesini istemekteyiz.

H.NEDENLER :İlgili yasa ve kurallar
    KANITLAR 1:Nüfus kaydı. İzmir Karşıyaka................
    2-Tanık.
    3-Diğer Deliller

SONUÇ VE İSTEK :Sunulan ve yargılama sırasında belli olacak nedenlerle
    -Tarafların boşanmalarına
    -Küçük XXXXX’in velayetinin davacı anne XXXXXX’e verilmesine
    -Aylık 250 milyon tl tedbir ve iştirak nafakasının davalıdan alınmasına
    -Yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davalıya yüklenmesine karar verilmesini vekil olarak saygıyla dileriz

CEVAP SÜRESİ :10 gün
    DAVACI VEKİLLERİ

Hukuki NET Güncel Haber

Boşanma ve velayet konulu yargıtay kararı ara
    Boşanma ve velayet konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Şiddetin Çeşitleri
    Aile içi şiddetin, birbirini besleyen ve üreten çeşitli boyutları var. Bunların başlıcaları şu şekilde sıralanabilir.
    Fiziksel Şiddet:Tokat, tekme, yumruk, dayak atma, bıçak, silah gibi aletlerle saldırmak gibi.
    Duygusal Şiddet: Kadını küçümsemek, kadının kendisine özgüveninin yitirmesine yol açmak, aşağılayıcı sözler söylemek, kendisini ruh hastası olarak görmesini sağlamak, yaşadığı şiddetin suçunu kadına atmak, yada uygulanan şiddeti inkar etmek, yemeği yere dökmek, eşyaları kırmak, evde silah bulundurmak gibi.
    Ekonomik Şiddet: Kadının çalışmasına izin vermemek, harçlık vermemek ya da harçlığı kısıtlamak, kadının parasını elinden almak, ailenin geliri konusunda kadına bilgi vermemek gibi.
    Cinsel Şiddet: Kadını istemediği cinsel davranışlara zorlamak, tecavüz gibi.
    Kadını Tehdit Etme: Dayak ya da ölümle tehdit etmek, terk etme tehdidi, intiharla tehdit, kadını kanunsuz işlere zorlamak gibi,
    Kadına Karşı Çocukları Kullanmak: Kadının çocuklar konusunda kendisini suçlu hissetmesine yol açan, çocukları kullanarak tehdit edici mesajlar yollamak gibi.
    Kadını Çevresinden İzole Etmek: Kadının hareket özgürlüğünü kısıtlamak, ailesi yada arkadaşlarıyla görüşmesine izin vermemek, sık sık kıskançlık nedeniyle kavga çıkarmak gibi.

Evliliğin devamı sürecince velayet ana ve babaya birlikte verilmiştir. Boşanma veya ayrılık durumlarında velayet çocuğa kim daha iyi bakabilecekse ona verilir. Genelde de, bu çocukların annesidir. Bu konuda erkeğin kadından hiçbir üstünlüğü yoktur. Boşanma veya ayrılık erkeğin kadına uyguladığı şiddetten kaynaklanmışsa yargıç böyle bir adama çocuk teslim edilmeyeceğine daha çok ikna olur.
    Nafakaya ise tarafların ekonomik durumlarına bakarak karar verilir.Nafaka boşanma ile, eşlerden birinin zor duruma düşeceği inancı taşınırsa diğer eşe bağlanır.Bu durumda eşinizin ekonomik yönden kötü duruma düşmeyeceğini ispatlamanız kolay.Ama çocukların yetiştirilmesi ortak olduğu için çocuğun masrafları ile ilgili nafakaya hükmedilecektir.

Yapamam deme yapan senden iyi değildir

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Şiddetin Çeşitleri
    Aile içi şiddetin, birbirini besleyen ve üreten çeşitli boyutları var. Bunların başlıcaları şu şekilde sıralanabilir.
    Fiziksel Şiddet:Tokat, tekme, yumruk, dayak atma, bıçak, silah gibi aletlerle saldırmak gibi.
    Duygusal Şiddet: Kadını küçümsemek, kadının kendisine özgüveninin yitirmesine yol açmak, aşağılayıcı sözler söylemek, kendisini ruh hastası olarak görmesini sağlamak, yaşadığı şiddetin suçunu kadına atmak, yada uygulanan şiddeti inkar etmek, yemeği yere dökmek, eşyaları kırmak, evde silah bulundurmak gibi.
    Ekonomik Şiddet: Kadının çalışmasına izin vermemek, harçlık vermemek ya da harçlığı kısıtlamak, kadının parasını elinden almak, ailenin geliri konusunda kadına bilgi vermemek gibi.
    Cinsel Şiddet: Kadını istemediği cinsel davranışlara zorlamak, tecavüz gibi.
    Kadını Tehdit Etme: Dayak ya da ölümle tehdit etmek, terk etme tehdidi, intiharla tehdit, kadını kanunsuz işlere zorlamak gibi,
    Kadına Karşı Çocukları Kullanmak: Kadının çocuklar konusunda kendisini suçlu hissetmesine yol açan, çocukları kullanarak tehdit edici mesajlar yollamak gibi.
    Kadını Çevresinden İzole Etmek: Kadının hareket özgürlüğünü kısıtlamak, ailesi yada arkadaşlarıyla görüşmesine izin vermemek, sık sık kıskançlık nedeniyle kavga çıkarmak gibi.

Evliliğin devamı sürecince velayet ana ve babaya birlikte verilmiştir. Boşanma veya ayrılık durumlarında velayet çocuğa kim daha iyi bakabilecekse ona verilir. Genelde de, bu çocukların annesidir. Bu konuda erkeğin kadından hiçbir üstünlüğü yoktur. Boşanma veya ayrılık erkeğin kadına uyguladığı şiddetten kaynaklanmışsa yargıç böyle bir adama çocuk teslim edilmeyeceğine daha çok ikna olur.
    Nafakaya ise tarafların ekonomik durumlarına bakarak karar verilir.Nafaka boşanma ile, eşlerden birinin zor duruma düşeceği inancı taşınırsa diğer eşe bağlanır.Bu durumda eşinizin ekonomik yönden kötü duruma düşmeyeceğini ispatlamanız kolay.Ama çocukların yetiştirilmesi ortak olduğu için çocuğun masrafları ile ilgili nafakaya hükmedilecektir.

Nerede
    izmir, Türkiye.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sn ALİSİNKAY ;
    Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim ancak anlamadığım birşey var burada şiddet tanımlarını sanırım eşimin geçimsizlik konusundaki dava dilekçesinden çıkarttınız ancak böyle bir durum söz konusu değil eşim böyle birşey iddia ediyorsa kanıtlamak zorunda değilmidir ve bu tanıkla bile olsa nasıl kanıtlanır.

Nerede
    izmir, Türkiye.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sn ALİSİNKAY ;
    Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim ancak anlamadığım birşey var burada şiddet tanımlarını sanırım eşimin geçimsizlik konusundaki dava dilekçesinden çıkarttınız ancak böyle bir durum söz konusu değil eşim böyle birşey iddia ediyorsa kanıtlamak zorunda değilmidir ve bu tanıkla bile olsa nasıl kanıtlanır.

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Bakın sizin yazdıklarınızdan çıkardım.Anne babasına gittiğinden şikayetcisiniz.Dayısı gelmiş uzaklardan ve saat 8:30 da geldi diye ve yemek yapılmadı diye kavga çıkarmışsınız.Unutmayın evlilik kurumunda eşiniz yemek yapmak zorunda değildir.Ben genel olarak şiddet durumlarını saydım.Genel bir görüş elbette özel şeyler olabilir.Bunun için de bir avukata gitmelisiniz.Şu anki ekonomik durumunuzu da göz önüne alırsak, zaten boşanmayı kabul ettiğinizi düşünüyorum.Velayet büyük bir ihtimalle anneye verilecektir.Eşiniz için nafaka ödemeyebilirsiniz.Bankada çalıştığını söylediniz.Ama çocuğunuz için ödemeniz gerekir.Çünkü giderlerini eşiniz tek başına karşılamak zorunda değil.O beraber yaptığınız bir çocuk.Ama barışmak için ne gerekiyorsa yapın.Ve evlilik içerisinde neye hakkınız olduğunu da barışırsanız iyi öğrenin.

Nerede
    Afyonkarahisar
    İletiler
    2.022
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Bakın sizin yazdıklarınızdan çıkardım.Anne babasına gittiğinden şikayetcisiniz.Dayısı gelmiş uzaklardan ve saat 8:30 da geldi diye ve yemek yapılmadı diye kavga çıkarmışsınız.Unutmayın evlilik kurumunda eşiniz yemek yapmak zorunda değildir.Ben genel olarak şiddet durumlarını saydım.Genel bir görüş elbette özel şeyler olabilir.Bunun için de bir avukata gitmelisiniz.Şu anki ekonomik durumunuzu da göz önüne alırsak, zaten boşanmayı kabul ettiğinizi düşünüyorum.Velayet büyük bir ihtimalle anneye verilecektir.Eşiniz için nafaka ödemeyebilirsiniz.Bankada çalıştığını söylediniz.Ama çocuğunuz için ödemeniz gerekir.Çünkü giderlerini eşiniz tek başına karşılamak zorunda değil.O beraber yaptığınız bir çocuk.Ama barışmak için ne gerekiyorsa yapın.Ve evlilik içerisinde neye hakkınız olduğunu da barışırsanız iyi öğrenin.

Nerede
    izmir, Türkiye.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sn alisinkay
    Evet haklısınız benim yazdıklarımdan bunu çıkartmanız normal ancak o akşam ben yemek yapmadı diye kavga çıkartmadım sadece ekmek peynir yemeye çalışırken eşim kavga çıkarttı ben asıl onun beni ilgisizlikle suçlarken yaptığını örneklemek için anlattım ayrıca dayısı izmire 50 km uzakta oturuyor ve 1 gece önce onlarla beraberdi buda sorun değil zaten yemek yapmıyor diye ayrılmam gerekseydi 4 yıl beklemezdim benim anlamak istediğim kendi hatalarını bana yüklemeye çalıştığı bir ortamda ben haklılığımı veya aynı zamanda onun haksızlığını nasıl kanıtlarım.Ayrıca dediğim gibi 4yıl boyunca ben onun kazandığı paranın 1 kuruşuna dokunmadım ama şu anda gerçekten zor durumdayım tabii ki çalışınca öderim hadi bir dönem ailem veya arkadaşlarımdan nafaka ödiyeyim ama ya bulamzasam o zaman ne olacak hapis veya çocuğumu görememe gibi bir durumla karşılaşırmıyım. yada bunlar haklı gerekçeler olabilir mi boşanma için tşk.ler

Nerede
    izmir, Türkiye.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sn alisinkay
    Evet haklısınız benim yazdıklarımdan bunu çıkartmanız normal ancak o akşam ben yemek yapmadı diye kavga çıkartmadım sadece ekmek peynir yemeye çalışırken eşim kavga çıkarttı ben asıl onun beni ilgisizlikle suçlarken yaptığını örneklemek için anlattım ayrıca dayısı izmire 50 km uzakta oturuyor ve 1 gece önce onlarla beraberdi buda sorun değil zaten yemek yapmıyor diye ayrılmam gerekseydi 4 yıl beklemezdim benim anlamak istediğim kendi hatalarını bana yüklemeye çalıştığı bir ortamda ben haklılığımı veya aynı zamanda onun haksızlığını nasıl kanıtlarım.Ayrıca dediğim gibi 4yıl boyunca ben onun kazandığı paranın 1 kuruşuna dokunmadım ama şu anda gerçekten zor durumdayım tabii ki çalışınca öderim hadi bir dönem ailem veya arkadaşlarımdan nafaka ödiyeyim ama ya bulamzasam o zaman ne olacak hapis veya çocuğumu görememe gibi bir durumla karşılaşırmıyım. yada bunlar haklı gerekçeler olabilir mi boşanma için tşk.ler

Nerede
    izmir, Türkiye.
    İletiler
    9
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sn alisinkay

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: