Tarih ve Sayı verilmiş dilekçeye cevap verilmemesi
Ben epeyce bir süre önce Eylül 2006 da tayin isteği için dilekçe vererek başvuruda bulunmuştum, dilekçem kayda girerek tayin istediğim kurumun rektörlüğü tarafından muafakat yazısı yazılmış, çalıştığım kurum ise olumsuz cevap vermiştir ama dilekçeyi yazarak başvuruda bulunduğum kurum bana hiçbir cevap yazmamıştır, muafakat verilmediğini rektörlükten öğrendiğim için tekrar dilekçe verek başvuruda bulundum, kurum tarafından kayda girdi ama daire işleri başkanı şefine ya da müdürüne telefonla sorulunca olmaz bizimle oyun mu oynuyor daha önce istedik niye o zaman vermemişler şimdi mi vereceklermiş denilmiştir.. bende o kuruma değilde yine aynı üniversiteye bağlı başka bir kuruma dilekçe ile başvuruda bulundum dilekçeye tarih ve sayı verdirdim ama aynı şekilde bunlarda daire başkanlığına sorduğundan o başvuruma da yine aynı cevabı verdi.. daha sonra mayıs 2007 de kültür turizm bakanlığına nakil için dilekçe ile başvuruda bulundum ve 30.05.2007 tarihli cevap kurumunuz muafakat vermediği için olmamıştır şeklinde bir yazı geldi.. 60 günü geçtiği için buna itiraz etme şansım yok sanırım.. bende üniversitelere verdiğim dilekçelerin cevabını bana göndermediniz cevap yazmanız gerekli dedim ve yazılı bir şekilde adresime cevap yazmalarını istedim onlarda tamam evraklara bakıp sana cevap yazıcaz dediler, sonuç elime ulaştığı zaman cevap tarihi yeni olacağı için buna itiraz etme hakkım oluyor mu ? yoksa kurum bana cevabı geç yazdığı için ve zarara uğrattığı için( öğrencilikten dolayı tayin istemiştim) dilekçeme cevap yazmayan kuruma dava açsam kazanma ihtimalim ney ? cevap yazılmasa bile daha sonradan kültür turizm bakanlığına nakil isteğinde bulunduğum için dava hakkımı kaybediyor muyum.. bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim..
Re: Tarih ve Sayı verilmiş dilekçeye cevap verilmemesi
merhaba; 2577 sayılı idari yargılama usulü kanununun dava açma süresini düzenleyen 7. maddesinin birinci fıkrasındaki hükme göre, özel kanunlarında ayrıca hüküm bulunmayan hallerde, danıştay ve idare mahkemelerinde dava açma süresi 60 gündür. bu süreyi şu şekilde hesaplamalısınız: siz bugün, yani 17.08.2007 tarihi itibariyle kuruma dilekçe verdiniz. kurumun bunu yanıtlaması için yukarıda belirttiğim kanuna göre, 60 günlük cevap süresi vardır. ilgili kurum, bu süre içinde sizin talebinizi diyelim ki reddetti, o halde bu yazının size tebliğinden itibaren 60 gün içinde idare mahkemesine veya danıştaya başvurmalısınız. diyelim ki, ilgili kurum 60 günlük süre içinde size hiç bir şekilde yanıt vermedi ve siz 60 gün beklediniz. yani bugünden hesaplarsak, 16.10.2007 tarihi itibariyle bu süre dolar ve bu tarihten itibaren 60 gün içinde sizin dava açma süreniz başlar. yani kurum sizin dilekçenize karşılık cevap vermeme hakkını kullanabilir. bu durumda talebiniz yasal olarak reddedilmiş sayıldığından; siz inici 60 gün içinde davayı açmadığınızdan süreyi kaçırmış olursunuz.
,
dilekçeye zamanında cevap vermemek,
dilekçeye cevap verilmemesi,
https:www.hukuki.netshowthread.php26417-Tarih-ve-Sayi-verilmis-dilekceye-cevap-verilmemesi,
resmi dilekçeye cevap süresi,
rektorluge dilekce verdim cvp suredi nekadar,
http:www.hukuki.netshowthread.php26417-Tarih-ve-Sayi-verilmis-dilekceye-cevap-verilmemesi,
dikekceye cavwp varilmez ise ,
dilekçeye cevap verilmezse,
verilen dilekceye idarenin cevap vermemesi,
dilekceye cevap vermeme cexasi,
dilekceye resmi cevap vermeme,
tayin dilekcesine cevap suresi,
mahkeme dilekceme cevap vermedi,
dilekceye yasal sure icerisinde cevap vermemenin cezasi,
yasal surede dilekceye cevap yazilmazsa ne yapilmali,
egm atama dilekcesine ne kadar zamanda cevap vermeli,
dilekçeye cevap verme kanunu,
Dukekcede sayi,
dilekçeye cevap vermemek,
yazilan dilekceye cevap.verilmemesi,
yazilan dilekceye cevap verilmemesi durumunda ne yalilir,
dilrkcrye cevap vermemenin cexasi,
dilekce zamaninda cevap vermemesi cezasi,
acil durumlarda dilekceye kac gun icinde cevap verilmeli
Zaten icra vekalet ücreti 1000 TL değil 900 TL üzerinden hesaplanacaktı.
Borçlu, borcum yok demek yerine, benim borcum 1000 TL değil 900 TL şeklinde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Şahsa ait arazi üzerinde bulunan...
14-05-2025, 22:25:33 in Gayrimenkul Hukuku