Merhabalar, öncelikle sitede emeği geçen ve bilgileriyle bizleri aydınlatan herkese teşekkür ederim.
22 haftalık hamileyim, hamileliğimin 20. haftasında geçirdiğim bir rahatsızlık sonucu bir üniversite hastanesine başvurdum. Özel sağlık sigortası kapsamında muayene sonucunda 14 günlük bir istirahat raporu aldım. Aldığım raporu hastanenin bulunduğu ilçedeki Sağlık Grup Başkanlığına onaylattım, oradaki ilgililer üniversite hastanesi olduğu için aslında böyle bir onaya gerek olmadığını belirttiler ancak yinede aldım. SSK ya onaylatmaya çalıştım ancak onlarda bu hastanenin SSK ile anlaşması olduğunu söyleyip herhangi bir işlem yapmadılar.
SSK ya tabi çalıştığım için şirketim şimdi benden SSK işgöremezlik formu istiyor ancak muayene olduğum ve rapor aldığım hastanede tüm işlemlerimi özel sağlık sigortası kapsamında yaptığı için geçmişe yönelik böyle bir form veremeyeceğini söylüyor. İçeride 3 hafta yıllık izin hakkım var, şirket insan kaynakları yöneticime bilgi vererek aldığım 14 günlük raporun sadece 2 gününün kabul edileceğini diğer günlerin ya yıllık iznimden düşülmesi gerektiğini yada ücretsiz izin olarak değerlendireceğini belirtmiş. Sormak istediğim resmi bir kurumdan alınmış rapora rağmen işverenin benim yasal iznime el koymak yada maaşımı kesmek hakkı var mıdır? Bu iki gün neye istinaden belirlenmiş 2 gündür ve ayrıca zaten raporun içinde 2 gün pazar gününe denk geliyor bu günlerinde benim ücretimden kesilmesi normalmidir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.