Aslinda durumumu anlatmak o kadar zor ki;nasil ve nerden baslayacagimi bilmiyorum. Ama gercekten yardima ihtiyacim var.
Öncelikle almanyada bosanma davam görüldü ve resmen bosandim. Kesin sonuc tarihi eylül 2006.Bu karar icin Türkiye`de bir tanima tenfiz davasi actirmam gerktigini biliyorum. Bunun icinde yapmam gerkenler Almanca dava sonucunu öncelikle Türkce tercüme eddirip noterde tasdiklettirmem gerek, benim bir avukata vekaletname yollamam gerek, esim Almanya`da yasiyor fakat dayisi kayseride ikamet etmekte. mahkeme tebligati direk dayisina gitse davanin sonuclanmasi ne kadar zaman alir? Baska neler yapmam gereklidir?
Nisan 2007 yilinda bir erkek cocugu dünyaya getirdim. Cocugumda benim gibi Türk vatandasi. Maalesef daha nüfus kayit islemleri yapilamadi ayrica dogum belgesinde babasi ile ilgili bütün bilgiler bos birakilmis durumda. Fakat cocugumun babasi Almanya`da bosanmis oldugum Türkiye`de hala evli göründügüm kisi degildir.Cocugum dogduktan sonra kendi istegim üzerine birlikte oldugum kisi ile cocugum arasinda bir babalik testi yaptirdim. Sonuc beraber oldugum erkek arkadasim cocugumun biyolojik babasidir. Fakat ben Türk medeni kanunua göre hala bir baskasi ile evli göründügüm icin cocugumun sadece o kisinin kütügü üzerine kayiti yapilabilecegini ögrendim. Ama ben böyle bi seyin olmasini istemiyorum Türk medeni kanununda Nesebi red davasi diye birsey okudum bunu sanirim ewli oldugum kisi bana karsi acacak fakat babaliktan men davasi gibi bir dava Türk Medeni Kanunuda var mi? eger varsa ben bu davayi esime karsi acmak istiyorum ama bunun icin neler gerekli kendisinin Türkiye`de yasayan dayisina vekaletname vermesi yeterli olur mu? ve bu davanin sonuclanmasi ne kadar zaman alir?
Ben ve cocugum su an Almanya`dayiz. Fakat cocugumun babasi Türkiye`de ve cocugum 4 aylik oldu daha babasini hic görmedi nüfus cüzdani ve pasaportu olmadigi icin yurt disina cikamiyor artik hayatimi kurmak cocugumu babasiyla birlikte büyütmek istiyorum. O yüzden cocugumun nüfus islemlerini nasil halledicegimi bi türlü bilmiyorum.
Konuyla ilgili dogru bilgiye sahip herkesin cevabini bekliyorum.
Bundan yaklasik üc hafta önce bu forumda sorunlarim ile ilgili bir konu actim fakat her gün sabah kalktigim zaman kendi mail adresime bile bakmadan sitenize yazmis oldugum konuya bir cevap olup olmadigini kontrol ediyorum. Herkesin acmis oldugu konuya iyi kötü bir cevap verilmesine ragmen benim konuma bir kimse tek bir kelime bile yazmadi.
Acaba kendimi yeterince ifade edemedim mi diye düsündüm yada yanlis yerden mi umut bekliyorum diye sordum kendime!!!
Gercekten zor durumdayim ve kafam cok karisik bilgisi olan herkesin fikrine ihtiyacim var. Cünkü ne yapacagimi bilmiyorum her basvurdugum kurum islerimi zorlasdiriyor.
Almanya`da yasiyorum ve türk vatandasiyim dört bucuk aylik bir bebegim var.
2000 yilinda Türkiye`de evlendim,esim almanyada ikamet ettigi icin aile birlesimi vizesi ile bende Almanya ya geldim. 2003 senesinde bosanmak icin Almanya`da mahkemeye basvurdum fakat esimin sürekli adres degisikligi yapmasindan ve durusmalara gelmemesinden dolayi dava uzadi ve nihayet 2006 nisan ayinda son durusmamiz oldu ve bosanmamiza karar verildi. Kararin bozulamaz tasdigi eylül 2006 da elime ulasdi.
Bu kararin kesinlesmesi icin türkiyede de bir tanima davasindan gecmesi gerektigini biliyorum. Fakat esime gelen tebligatlar maalesef ulasmadigi icin bi türlü olmadi ve ben bosanamadim .
Nisan 2007 de bir cocugum oldu. Babasi türkiyede yasiyor ve ben cocuguma hala bir kimlik cikaramadigim icin daha oglunu bi kere bile olsun göremedi.
Bana burada kimligi vermesi gereken makam Konsolosluk fakat konsolosluk dogum kagidinda evli görüktügüm adamin cocugun babasi olarak yazilmasini idda ettigi icin ona bir kimlik alamadim . Simdi önümüzdeki hafta dogum kagidina baba adi kismina evli oldugum adamin adini ve soyadini yazdirmayi ve daha sonra tekrar konsolosluga basvurmayi düsünüyorum, bu sayede cocugumun aslinda kendisiyle alakasi olmayan birisinin kütügüne oglu olarak kaydedilecek.
daha sonra hala evli göründügüm kisyle görüsüp ona durumu anlaticam. kendisin konsolosluga götürüp orada benim türkiyede anlasmis oldugum bir avukata Tanima tenfiz davasi icin ve birde nesebi red davasi icin vekalet vermesini saglicam. Ardindan türkiyeye gelip bir an evvel Tanima Tenfiz davasini ve nesebi red davasini ayni anda acicam ( bu davalar icin sanirim adli kanit olmasi gereken bir babalik testi gerekiyor benim cocugumun ve babasinin örnekleri ile karsilastirilarak yapilmis, biyolojik baba olarak ispatlanmis ve mahkemede adli kanit olarak kullanabilecegim düzeyde bir sonuc var, bosanma davamin türkce cevirisi ve konsolosluk tasdigi de var). Baska ne gibi evraklar lazim olabilir???Bu iki davaninda en hizli sekilde sonuclanmasi acaba ne kadar sürer??????
Bu iki dava da sonuclanir sonuclanmaz cocugumun gercek babasi ile resmen evlenicem ve oglumuzu kendi kütügümüze mahkeme sonucu dogrultusunda direk konsoloslukta kaydettirebilir miyim ?????
bunlar benim yapmayi düsündüklerim , ama benim istegim her seyin cok hizli olmasi ve bu yüzden eger daha farkli bir cözüm yolu bilen bir bilgili var ise lütfen bunu benimle paylasmasini rica ediyorum. 24 yasindayim annemi babami 16 yasimda bir cinayette kaybettim 17 yasimda amcamin atmis oldugu bir imza ile 7 yildir bütün hayatimi esir aldilar. Evim olsun huzurum olsun istiyorum yalvaririm yardim edin buna cok ihtiyacim var. Artik hayatimi düzene koymak cocugumu babasi ile birlikte büyütmek istiyorum lütfen uzman olan herkesin yardimini bekliyorum... bu beni biraz olsun rahatlaticak.....
Davanın ne kadar süreceğini tahmin etmek çok zor ama eğer eski eşinizi tenfiz ve nesebin reddi davası için ikna edebilirseniz işlemler hızlanacaktır. Tenfiz davasında mahkemeye sunacağınız belgelerde eksiklik var, yabancı mahkeme kararının aslı ve nüfus kayıt örneği de gerekecek. Gördüğüm kadarıyla siz konuyu ve ne yapmanız gerektiğini biliyor ama nasıl hareket edeceğinizi, nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz, bu durumda bir avukat yardımı almanız yararınıza olacaktır.
Çocuğunuza bir kimlik çıkartmak istiyorsanız, evli olduğunuz adamın babası olarak yazılmasına müsaade etmelisiniz. Bu şekilde çocuğunuzu gerçek babası ile görüştürebilirsiniz.
Tenfiz davasını açtınız, ancak tebligat sorunu yaşadığınız için davayı sonuçlandıramıyorsunuz. DOĞRU MU ANLADIM ? davanız varsa bir avukatınız da olsa gerek ? tebligat sorunu can sıkıcı bir durum ancak, 35 e göre tebliğ, ilanen tebliğ gibi teknik bazı çözümler var. Ancak size anlatmak zor, bende Av. Dilek hanım gibi bir avukatla görüşmenizi tavsiye ediyorum.
Nesebin reddi davasını siz evli göründüğünüz eşinize açabilirsiniz, çocuğun gerçek babası da babalık davası açabilir. Elinizdeki dna testini kabul eder mi mahkeme bilmem ama en kötü ihtimal yeni bir rapor alınması gerekebilir.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Borcumdan dolayi kardesimin evine...
05-09-2025, 04:34:26 in Borçlar Hukuku