Sayın avukat arkadaşlar.Öncelikle vemiş olduğunuz hizmetten dolayı hepinize teşekkür ediyorum.Benim 2001-2004 yılları arasında kendime ait cep telefonu ve bilgisayar üzerine satış yaptığım bir işyerim vardı.Ticaret hayatımızda maalesef çok sık rastladığımız bir olay benim 2004 sonunda başıma geldi.Bir arkadaşım tarafından 47.milyar lira dolandırıldım(Mahkemelerimiz hala devam etmekte)Bu meblanın 33 milyar 950 milyon liralık kısmını mal aldığım işletmeye çek olarak vermiştim.Ancak ödeyemedim.Çekim yazıldı.Gel zaman git zaman defalarca kendileri ile görüşmeme rağmen çekimi bana geri vermediler.Tabi bu şekilde başka hiç bir yerden mal alamaz oldum ve ticaret hayatım sona erdi.Kendilerine bir çok kez kendi adıma bir taşınmazım olduğunu(anacak borcu tamamen kaşılamıyor.tahmini 25 milyar civarı bir ederi var) bunu almalarını bu borcu başka türlü ödeyemeyeğimi söylesemde dinletemedim.Ben sadece mal beyanında bulundum onlarda taşınmazıma haciz koydular.Ancak bu güne kadar bundan başka hiç bir işlem yapılmadı.
Uzun lafın kısası bu parayı ödemek için inananın çok çalıştım.Ama takdir edersiniz ki bu ülkede ticaret hayatınız bittiğinde yapacak hiç bir şeyiniz kalmıyor.Ya hırsızlık yapacaksınız yada kaderinize razı olacaksınız.Ben bunun en canlı şahidiyim.Şimdi size sorum su;Bu çeki başka bir yolla ödeyemeyeğim...Bu kesin.Geçenlerde de adıma bir evrak gelmiş.Paranın tamamını ödemem gerektiği,aksi takdirde günlüğü 100 liradan hapis yatmam gerektiği yazıyormuş.Prosedür nasıl işlemekte yardımcı olursanız çok sevinirim.Veya başka bir tavsiyeniz varsa onuda okumaya hazırım.İlginize şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.
Ama takdir edersiniz ki bu ülkede ticaret hayatınız bittiğinde yapacak hiç bir şeyiniz kalmıyor.Ya hırsızlık yapacaksınız yada kaderinize razı olacaksınız.Ben bunun en canlı şahidiyim.
Hukukçu olmadığımdan sorununuzun hukuki çözümü konusunda bir fikrim bulunmamakta. Ancak yukarıdaki ifadelerinize katılmak mümkün değil. Ben 18 yıllık ticari hayatımı noktalarken 30.000 ytl üzerinde borcum vardı. Ama hiçbir zaman böyle düşüncelere saplanmadım ki saplanmak da doğru değil zaten. Ticari hayatınız sizin tabirinizle "bitse" bile bu iş hayatınızın bittiği anlamına gelmez bana göre.Ticari faaliyetinizin doğurduğu her türlü sonuçlar ve neticesine ise "KADER" derseniz ben de size "KADER!!!" derim bilmem anlatabildim mi?
Herşey gönlünüzce olsun.
Saygılar...
Konu tamerce tarafından (09-08-2007 Saat 13:50:36 ) de değiştirilmiştir.
Sevgili dostum.Belki kendinizce haklısınız.Size saygı duyuyorum.Ancak 2 senedir bulabildiğim en iyi işte aldığım maaş 750 ytl.Bu maaşla anca geçinebiliyorum.Bunun yanısıra bu hadise başıma geldikten sonra hem işimi hem ticari kariyerimi hemde eşimi kaybettim.Boşandıktan sonra yaşadıklarıı anlatmak bile istemiyorum.Ben sadece normal bir işte çalışarak bu parayı ödeyemeyeceğimi anlatmaya çalıştım.Şimdi yeni bir dükkan açmaya kalksam olmuyor.Bir yerde sigortalı çalışamıyorum.Hiç bir bankadan kredi alamıyorum vs.vs.Aslında daha çok uzun uzun yazabilirdim.Ama burada keseyim.Yinede fikrinize saygım var.Allah kimsenin başına vermesin...Saygılar
Sevgili dostum.Belki kendinizce haklısınız.Size saygı duyuyorum.Ancak 2 senedir bulabildiğim en iyi işte aldığım maaş 750 ytl.Bu maaşla anca geçinebiliyorum.Bunun yanısıra bu hadise başıma geldikten sonra hem işimi hem ticari kariyerimi hemde eşimi kaybettim.Boşandıktan sonra yaşadıklarıı anlatmak bile istemiyorum.Ben sadece normal bir işte çalışarak bu parayı ödeyemeyeceğimi anlatmaya çalıştım.Şimdi yeni bir dükkan açmaya kalksam olmuyor.Bir yerde sigortalı çalışamıyorum.Hiç bir bankadan kredi alamıyorum vs.vs.Aslında daha çok uzun uzun yazabilirdim.Ama burada keseyim.Yinede fikrinize saygım var.Allah kimsenin başına vermesin...Saygılar
Geçmiş olsun, pek çoğunu ben de yaşadım. Lakin;
1. Kaybettiklerine hayıflanmayı bırak hayat devam ediyor. Geçmişle değil gelecekle yaşamalısın.
2. Ticaret yapma imkanın yoksa yapmayacaksın, tabiki normal işte çalışacaksın
3. İmkanın olsa hala kredi mi alırım diyorsun, aman uzak dur!
4. Sigortasız çalışma, 1/4 ü gidecek diye kendi sosyal hakkından feragat etme değmez!
5. Daha fazla geliri hak ettiğini düşünüyor ve mesleki anlamda yaptığın işin karşılığını az aldığını düşünüyorsan işyerini değiştirebilirsin.
6. İş hayatındaki kayıplarla özel hayatındakiler arasındaki organik bağı ne kadar dengeleyebilirsen o kadar mutlu olursun. Tabi gerçekten öyle bir bağ varsa!
Bunlar size nacizane tavsiyelerim...
Herşey gönlünüzce olsun.
Konu tamerce tarafından (10-08-2007 Saat 10:42:23 ) de değiştirilmiştir.
Tekrar merhaba.Bugün öğrendim.Hapis kararım çıkmış.Şimdi söylemeye çalıştığımı anlamışsınızdır sanırım sevgili dostum.Bu tıpkı askere gidemeyen bir gencin hayat ile ilgili planlarını mecburen askerden sonraya ertelemesi gibi birşey.Allah sağlığımızdan etmesin.Saygılar
sevgili kardesim senın durumundayım hapıs yatıcakmıymıssın fırersen o rakama göre 1 yıldan önce cıkamazsın cek kanunu deişecek dıyorlar bunu bır arastıralım haber beklıyorum gırdınmı gırmedınmı
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku